• Τράπεζες

    Περίεργη έκθεση της Citi για την Εθνική Τράπεζα

    • NewsRoom

    Ντέμιαν Λιούις (Damian Watcyn Lewis). Υποδύεται τον κερδοσκόπο Fund manager Β. Axelrod στην τηλεοπτική σειρά Billions. (COSMOTE TV)


    Μετά την τελευταία της εκτίμηση στα τέλη Απριλίου, λίγο πριν τα stress tests, η Citigroup αναθεωρεί τις συστάσεις της και τις τιμές-στόχους για τις ελληνικές τράπεζες, σε νέα έκθεσή της για τις προοπτικές του ευρωπαϊκού τραπεζικού κλάδου.

    Παρόλο που η αμερικάνικη τράπεζα δεν αναφέρεται αναλυτικά στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο, καθώς το report της επικεντρώνεται στις τράπεζες της Ιταλίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Αυστρίας, της Ελβετίας και της Βρετανίας, παραθέτει τις αξιολογήσεις της και για τις ελληνικές τράπεζες.

    Υπενθυμίζεται ότι στις 24 Απριλίου η Citi, σε ειδικό report της για τις ελληνικές τράπεζες, είχε σημειώσει ότι διατηρεί “ουδέτερη” στάση λόγω των αδύναμων εκτιμήσεων για την κερδοφορία, ωστόσο προχώρησε σε αναβάθμιση των τιμών-στόχων για όλες πλην της Εθνικής Τράπεζας, τονίζοντας πως η Alpha Bank παραμένει η “κορυφαία” προτίμησή της λόγω της ανώτερης ικανότητάς της να απορροφήσει τους κινδύνους, ενώ διατηρεί τον υψηλότερο κεφαλαιακό δείκτη CET1 και ανώτερη ποιότητα κεφαλαίων.

    Η Τράπεζα σημειώνει ακόμα ότι μετά τα stress tests είχε επισημάνει πως τα αποτελέσματα ήταν ανάλογα των προσδοκιών, με τη μείωση κεφαλαίων να είναι μεγαλύτερη σε σχέση με την προηγούμενη άσκηση και για τις τέσσερις τράπεζες λόγω του IFRS 9, της στατικής προσέγγισης στους ισολογισμούς και διαφορών στο χρονικό ορίζοντα των stress test.

    Στις νέες της αξιολογήσεις (18 Μαΐου) η Citi διατηρεί τη σύσταση “buy” για την Alpha Bank αυξάνοντας την τιμή-στόχο στα 2,7 ευρώ από 2,68 προηγουμένως, διατηρεί τη σύσταση “neutral” για την Τράπεζα Πειραιώς με νέα τιμή-στόχο στα 4,00 ευρώ από 3,99 ευρώ προηγουμένως, ενώ ουδέτερη σύσταση δίνει και στη Eurobank ανεβάζοντας την τιμή- στόχο στα 1,2 ευρώ από 1,17 ευρώ προηγουμένως. Σε ό,τι αφορά την Εθνική Τράπεζα, αν και διατηρεί τη σύσταση “neutral”, μειώνει και πάλι την τιμή-στόχο στα 0,30 ευρώ από 0,32 προηγουμένως.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Citigroup: Μην περιμένει πολλά η Ελλάδα για το χρέος!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι τράπεζες μετά τα stress test: Οι στόχοι για αυξήσεις, κόκκινα δάνεια και bad bank

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: DBRS: Τα stress tests διευκολύνουν την πρόσβαση των τραπεζών στις αγορές



    ΣΧΟΛΙΑ