• Τράπεζες

    Χρήστος Μεγάλου: Αξιολόγηση επενδυτικής πρότασης για ακίνητα 1 δισ. ευρώ

    Πειραιώς

    Χρήστος Μεγάλου. CEO Τράπεζα Πειραιώς


    Μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης με πόρους 31 δισ. ευρώ δημιουργείται ευκαιρία χρηματοδότησης της αγοράς με κεφάλαια 12-15 δισ. ευρώ εκ των οποίων η Πειραιώς στοχεύει να διαθέσει τουλάχιστον το 1/3 για αναπτυξιακά έργα προσδοκώντας σημαντική απόδοση από την αγορά δανείων και από άλλες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, ανέφερε κατά την ενημέρωση των επενδυτών ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου.

    Η τράπεζα επεκτείνει την ψηφιακή πλατφόρμα πέρα από τα όρια των τραπεζικών υπηρεσιών δημιουργώντας νέα προϊόντα για τους πελάτες της παράλληλα με το εμπορικό τραπεζικό της μοντέλο.

    Επίσης η τράπεζα διαμορφώνει νέες στρατηγικές διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων για τα ακίνητά της ύψους 3 δισ. ευρώ για να επωφεληθεί από τη δυναμική της αγοράς ακινήτων στην Ελλάδα.

    Σε εξέλιξη βρίσκεται αξιολόγηση πρότασης για ακίνητα αξίας 1 δισ. ευρώ για τα οποία εκδηλώνεται ισχυρή επενδυτική ζήτηση.

    Τα NPEs της τράπεζας από 22,5 δισ. ευρώ που ήταν στο 4ο τρίμηνο του 2020 αναμένεται να πέσουν περίπου στα 3,6 δισ. στις αρχές του 2022. Η τράπεζα προτίθεται να χορηγήσει όλους τους οικονομικούς τομείς ενισχύοντας τη θέση της.

    Η Πειραιώς παρακολουθεί την πρόοδο των μορατορίων 4 δισ. ευρώ που έχουν λήξει . Το 10% του συνόλου είναι κάτω από το σχήμα του Γέφυρα 1 περίπου το 50% εκτιμάται ότι θα εξυπηρετηθεί κανονικά δεδομένου ότι ήδη είναι εξυπηρετούμενο, ενώ το 25% είτε θα χρησιμοποιήσει λύσεις που προτείνει η τράπεζα ή θα δεχθεί στήριξη από το πρόγραμμα Γέφυρα ΙΙ για τις επιχειρήσεις.

    Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων εξαμήνου της Τράπεζας Πειραιώς στους επενδυτές

    Διαβάστε επίσης

    Τράπεζα Πειραιώς: Στα 505 εκατ. ευρώ τα προ προβλέψεων κέρδη στο πρώτο εξάμηνο
    Τράπεζα Πειραιώς: Ξεπέρασαν τα €3 δισ. οι νέες εκταμιεύσεις δανείων το α’ εξάμηνο
    Θετική η Moody’s για τα stress tests των τραπεζών



    ΣΧΟΛΙΑ