• Τράπεζες

    BoFA: Εκτόξευση στα έσοδα από τα υψηλά επιτόκια της Fed

    • NewsRoom

    Brian Moynihan, CEO της Bank Of America


    Τα υψηλότερα τριμηνιαία καθαρά έσοδα εδώ και μια δεκαετία κατέγραψε η Bank of America από τους τόκους των δανείων της.

    Τα καθαρά κέρδη για το γ’ τρίμηνο μειώθηκαν κατά 9% στα 6,58 δολάρια έναντι 7,26 δις δολάρια.

    Όμως, σύμφωνα με τα στοιχεία της τράπεζας για το γ’ τρίμηνο, τα έσοδά της αυξήθηκαν κατά 8%, στα 24,5 δις δολάρια, αυξημένα των προσδοκιών, με τις εκτιμήσεις να τα τοποθετούν στα 23,54 δις δολάρια.

    Σύμφωνα με το Bloomberg, τα υψηλότερα έσοδα από δάνεια σε συνδυασμό με την αύξηση των εσόδων από τις συναλλαγές βοήθησαν τα κέρδη να ξεπεράσουν τις προσδοκίες των αναλυτών.

    Όπως και οι υπόλοιπες μεγάλες τράπεζες των ΗΠΑ, η Bank of America στη σκιά της απειλής μιας ύφεσης, η ένταση της οποίας δεν έχει προβλεφθεί, ανακοίνωσε ότι έχει εξοικονομήσει 378 εκατ. δολάρια στα αποθεματικά της για επισφαλή δάνεια.

    «Οι Αμερικανοί παραμένουν ανθεκτικοί με τα επίπεδα δαπανών να είναι ισχυρά αν και αναπτύσσονται με μικρότερο ρυθμό. Διατηρούν ακόμη τα αυξημένα ποσοστά καταθέσεων», ανέφερε ο Brian Moynihan, διευθύνων σύμβουλος της BoFA.

    Μετά το πρώτο τραυματικό εξάμηνο των αγορών το 2022, το investment banking έχει συρρικνωθεί σε όλες τις μεγάλες επενδυτικές τράπεζες.

    Η BoFA κατέγραψε πτώση στις προμήθειες που άγγιξε το 46%.

    Την περασμένη εβδομάδα, η JPMorgan Chase & Co., η Morgan Stanley, η Citigroup Inc. και η Wells Fargo & Co. κατέγραψαν κέρδη στα καθαρά έσοδα από τόκους.

    Διαβάστε επίσης:

    Μειωμένα κέρδη για JP Morgan, Citigroup και Morgan Stanley το γ’ τρίμηνο



    ΣΧΟΛΙΑ