• Τράπεζες

    Attica Bank: Νέα βελτιωμένη συμφωνία ΤΜΕΔΕ και Τhrivest για την ΑΜΚ των 490 εκατ. ευρώ – Όλες οι πληροφορίες

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Αλέξανδρος Εξάρχου - Ελένη Βρεττού

    Αλέξανδρος Εξάρχου – Ελένη Βρεττού


    Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί η νέα συμφωνία του ΤΜΕΔΕ με την Thrivest Holdings Ltd των κ.κ. Δ. Μπάκου- Γ. Καϋμενάκη- Αλ. Εξάρχου,  για την αύξηση κεφαλαίου των 490 εκατ. ευρώ της Attica Bank.

    Ενώ θα γίνει γνωστός και ο τρόπος αποχώρησης της Ellington από την τράπεζα.

    Το σίγουρο είναι ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα ανακοινωθούν βελτιώσεις στην υφιστάμενη συμφωνία για την αμκ της Τράπεζας Αττικής.

    Εκείνο που δεν αλλάζει είναι το ποσό της αύξησης, αφού η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Attica Bank  έχει εγκρίνει αμκ ύψους 490 εκατ ευρώ (εκ των οποίων τα 16,7 εκατ ευρώ με διάθεση warrants).

    Με δεδομένο ότι η Thrivest έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής στην αύξηση με ποσό ως 100 εκατ ευρώ, το πιθανότερο είναι ότι θα διαφοροποιηθεί το ύψος του ποσού που θα εισφέρει στην ανακεφαλαιοποίηση της Attica Bank  το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

    Σύμφωνα με την προηγούμενη συμφωνία το ΤΧΣ θα συμμετείχε με 390 εκατ ευρώ (τα οποία έχουν κατατεθεί σε λογαριασμό από τα τέλη του 2022).

    Στο μεταξύ η Thrivest, που είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Παγκρήτιας Τράπεζας, θα ξεκινήσει έλεγχο των οικονομικών στοιχείων της Αττικής –η οποία έχει δείκτη καθυστερήσεων 66%- προκειμένου να έχει πλήρη εικόνα της παθογένειας της Attica Bank.

    Αν και προς το παρόν δεν έχει ξεκαθαριστεί αν στην ΑΜΚ της Attica Bank, θα συμμετάσχει η  Thrivest ή η Παγκρήτια Τράπεζα, ο στόχος είναι να δημιουργηθεί μία ισχυρή μη συστημική τράπεζα, σχέδιο που έχει πάρει το «πράσινο» φως και από τον επικεφαλής του SSM Αντρέα Ενρία.

    Η Attica Bank θα προχωρήσει στην αύξηση κεφαλαίου, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα ενώ στη συνέχεια θα χρειαστεί και νέα κεφαλαιακή ενίσχυση, για να αφήσει οριστικά πίσω το παρελθόν με την «μαύρη» τρύπα των προβληματικών δανείων.

    Επίσης η  CEO  της Attica Bank Ελένη Βρεττού τις επόμενες μέρες θα  καταθέσει στην Τράπεζα της Ελλάδος το επικαιροποιημένο Business & Capital plan της τράπεζας, στο οποίο θα περιλαμβάνεται και το σχέδιο για την στρατηγική μείωσης των «κόκκινων» δανείων σε ορίζοντα τριετίας

    Διαβάστε επίσης

    Morgan Stanley: Προτιμά Τράπεζα Πειραιώς και Eurobank – Οι νέες τιμές στόχοι

    Πλειστηριασμοί: Πρώτη νίκη για τους servicers η εισήγηση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου

    Attica Bank: Σε πορεία εξυγίανσης με επενδυτή την Τhrivest



    ΣΧΟΛΙΑ