• Top Stories

    Στο ΣτΕ προσέφυγαν γονείς μαθητών για την κλήρωση των σημαιοφόρων 


    Γονείς αριστούχων μαθητών δημοτικών σχολείων της Θεσσαλονίκης ζητούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας να ακυρώσει την κυβερνητική απόφαση για επιλογή των σημαιοφόρων στις παρελάσεις με κλήρωση. Στο Ανώτατο Δικαστήριο κατατέθηκε η πρώτη προσφυγή κατά του διατάγματος Γαβρόγλου από τους γονείς 7 μαθητών, υποστηρίζοντας ότι το θέμα της σημαίας δεν μπορεί να ρυθμίζεται κατά την εκάστοτε βούληση του υπουργού Παιδείας  και ειδικά όταν  η νομοθετική ρύθμιση μπορεί να έχει και χαρακτήρα «πολιτικοϊδεολογικό».
    Οι γονείς, που τα παιδιά τους είναι αριστούχοι μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων του Δημοτικού, υποστηρίζουν ότι το Διάταγμα Γιαβρόγλου είναι αντισυνταγματικό και παράνομο καθώς παραβίαζονται οι αρχές της ισότητας και της αναλογικότητας και κάνουν ειδική αναφορά  στην ηρωική πράξη των  Μανώλη Γλέζου  και Λάκη  Σάντα που στις 30 Μαΐου του 1941, κατέβασαν από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης  τη γερμανική σημαία. 
     « Πλέον καταργείται η μέχρι σήμερα ισχύουσα αρχή του ορισμού του σημαιοφόρου κατά τις παρελάσεις   του μαθητή/μαθήτριας του Δημοτικού Σχολείου που έχει υψηλότερο γενικό βαθμό και εισάγεται νέα ρύθμιση, ήτοι ο ορισμός του σημαιοφόρου δια κληρώσεως (η οποία μπορεί να αναδείξει ως σημαιοφόρο και τον πλέον ανίκανο μαθητή ή και τον έχοντα  επιδείξει την πλέον κακή διαγωγή, καθ΄ όσον κανένα κριτήριο αξιοκρατικό δεν θεσπίζει)», αναφέρουν στο δικόγραφο τους οι προσφεύγοντες. 
     
    Οι γονείς υποστηρίζουν επίσης ότι στο εκπαιδευτικό νομοθετικό πλαίσιο καθορίζονται οι αρχές που διέπουν την εκπαίδευση των Ελληνόπουλων, μεταξύ των οποίων ρητά αναφέρεται και η πίστη προς την πατρίδα, στοιχείο της οποίας και μάλιστα άκρως βασικό, είναι και η Ελληνική σημαία. 
    «Για να τιμηθεί η ελληνική σημαία είχε καθοριστεί ότι κατά τις παρελάσεις θα φέρεται από άτομο υψηλού «μαθητικού επιπέδου» και αυτό όχι βέβαια για να τιμηθεί ο μαθητής, αλλά για να τιμηθεί η ελληνική σημαία», αναφέρουν.
     
    Αναφέρουν ακόμα ότι όλως αιφνίδια και αναιτιολόγητα  το υπουργείο Παιδείας ήρθε και άλλαξε μια τακτική η οποία έχει παγιωθεί εδώ και πολλές δεκαετίες στη χώρα μας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Φυλάκιση 12 μηνών σε ψυχίατρο για ψευδή πιστοποιητικά σε χρυσαυγίτες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συναγερμός στην Κοπεγχάγη από απειλή κατά της τουρκικής Atlasglobal

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Την Τετάρτη η κηδεία του Γιάννη Καψή



    ΣΧΟΛΙΑ