Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

Σφοδρή επίθεση κατά του Ισραήλ εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του τουρκικού Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο Τούρκος πρόεδρος αντέδρασε έντονα στην αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την ισραηλινή κυβέρνηση, κατηγορώντας το Ισραήλ ότι επιχειρεί να πλήξει την Τουρκία προκειμένου να αποπροσανατολίσει από τις ενέργειές του στη Γάζα.

1

«Δεν παίρνουμε στα σοβαρά ούτε στο ελάχιστο τις συκοφαντίες της εγκληματικής συμμορίας που έχει στα χέρια της το αίμα 73.000 αθώων κατοίκων της Γάζας, στην πλειονότητά τους παιδιών και γυναικών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Συνεχίζοντας, υποστήριξε ότι στην ιστορία της Τουρκίας «δεν υπάρχει ούτε γενοκτονία, ούτε σφαγή, ούτε καταπίεση, ούτε αποικιοκρατία», αλλά, όπως ανέφερε, «μόνο δικαιοσύνη και συμπόνια». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Τουρκία έχει σταθεί στο πλευρό των καταπιεσμένων, ανεξαρτήτως θρησκείας, καταγωγής ή ταυτότητας.

«Όσοι συκοφαντούν την Τουρκία και το τουρκικό έθνος για να καλύψουν τη βαρβαρότητά τους στη Γάζα, το γνωρίζουν αυτό καλύτερα αν κοιτάξουν τη δική τους ιστορία», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Στην ίδια τοποθέτηση, ο Ερντογάν έκανε εκτενή αναφορά και στο διαστημικό πρόγραμμα της Τουρκίας, παρουσιάζοντάς το ως μέρος της στρατηγικής ισχύος της χώρας. Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση και κατά της αντιπολίτευσης, κατηγορώντας την ότι εργαλειοποιεί τους Αλεβίτες της Τουρκίας για πολιτικό όφελος.

Διαβάστε επίσης 

ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο έδωσε «Πράσινο φως» για τον αποκλεισμό τρανς από γυναικείες ομάδες αθλητισμού

Δημοσκόπηση Marc: Στο 30,5% η ΝΔ – Στο 16,5% η ΕΛΑΣ – «Ισοπαλία» Ανδρουλάκη με Καρυστιανού

Φλωρίδης για ΚΕΕΔ: Η φροντίδα που πήραμε είναι να έχει κίνητρα το δικηγορικό σώμα να τον υποστηρίξει