• Top Stories

    Ψηφίστηκε η τροπολογία υπέρ των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία


    Ψηφίστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης η τροπολογία, βάσει της οποίας όσοι στρατιωτικοί κρατούνται σε άλλα κράτη θα λαμβάνουν επίδομα αλλοδαπής, προκειμένου να θεωρείται πως έχουν μόνιμη κατοικία στο εξωτερικό.

    Την τροπολογία κατέθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος με στόχο η ρύθμιση να δώσει επιχειρήματα περί της μόνιμης κατοικίας στους δύο Έλληνες που κρατούνται στην Τουρκία, προκειμένου το τουρκικό δικαστήριο να μην έχει ερείσματα για την περαιτέρω κράτησή τους, καθώς προέβαλε ως επιχείρημα για την απόρριψη των αιτημάτων αποφυλάκισης τους ότι δεν είχαν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία.

    Ο Πάνος Καμμένος υποστήριξε ότι με την τροπολογία οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί θα σημαίνει ότι υπηρετούν στην Τουρκία. Επομένως, το επιχείρημα των Τούρκων ότι δεν έχουν μόνιμη κατοικία εκεί πλέον δεν θα ευσταθεί, πρόσθεσε ο κ. Καμμένος.

    «Την Παρασκευή υπάρχει δικαστήριο. Δεν μπορούσα να το αφήσω έτσι» είπε ο υπουργός Άμυνας, για να λάβει την απάντηση από τη Λιάνα Κανέλλη ότι «αυτό έπρεπε να το είχατε κάνει από την πρώτη μέρα».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Προκλητικός ο Ιντζέ από την Κομοτηνή – Τι δήλωσε για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κοτζιάς για Έλληνες στρατιωτικούς: «Η Τουρκία έχει διαφορετική κουλτούρα από εμάς»



    ΣΧΟΛΙΑ