• Πολιτική

    Προκλητικός ο Ιντζέ από την Κομοτηνή – Τι δήλωσε για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

    • NewsRoom


    Την επίσκεψή του στην Κομοτηνή πραγματοποίησε σήμερα ο πολιτικός αντίπαλος του Ταγίπ Ερντογάν για τις προεδρικές εκλογές, Μουχαρέμ Ιντζέ, όπου συναντήθηκε με τον Τούρκο πρόξενο και στη συνέχεια παραχώρησε ομιλία στο κτίριο της αυτοαποκαλούμενης «Τουρκικής Νεολαίας».

    Η στάση του Τούρκου πολιτικού ήταν ιδιαίτερα προκλητική, αφού, πριν ξεκινήσει την ομιλία του, σηκώθηκε όρθιος πάνω στην καρέκλα και ζήτησε από όσους ήρθαν από τη γειτονική χώρα να σταθούν στη μία πλευρά της αυλής, προφανώς για να καταδείξει την παρουσία υποστηρικτών εντός της Θράκης.

    Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Ανδριανούπολη, ο εκλεκτός του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου απάντησε ότι «Υπάρχει δικαιοσύνη στην χώρα μου και παλεύω να γίνει περαιτέρω κράτος δικαίου η Τουρκία».

    «Παλεύω για να γίνει η Τουρκία ένα κράτος δικαίου και θα παρακολουθήσω το θέμα με τους δύο στρατιωτικούς, αλλά δεν είμαι σε θέση, από την θέση που βρίσκομαι, να παρεμβαίνω στη δικαιοσύνη.

    Δεν πιστεύω ότι είναι (φυλακισμένοι) λόγω παρέμβασης Ερντογάν. Κάποιους στρατιωτικούς που ζητάει η Τουρκία από την Ελλάδα να τους δώσει δεν τους δίνει, κάποιους στρατιωτικούς που ζητάει η Ελλάδα δεν τους δίνει η Τουρκία. Είναι θέμα των διμερών σχέσεων», είπε.

    intze_mesa_new9

    Ο Ιντζέ ερωτήθηκε από Έλληνες δημοσιογράφους για ποιον λόγο κάνει επίσκεψη στην πόλη της Θράκης, αφού δεν έχει ψηφοφόρους εδώ, και απάντησε πως ο ίδιος έχει συγγενείς γι΄ αυτό και έρχεται.

    Νωρίτερα, ο υποψήφιος Πρόεδρος της γειτονικής χώρας, στη διάρκεια του ελέγχου στο Τελωνείο Κήπων, συνάντησε Τούρκους οπαδούς του, που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στα σύνορα και φωτογραφήθηκε μαζί τους.

    intze_mesa_new5

    Ο κ. Ιντζέ συνοδευόταν από δημοσιογράφους, οι οποίοι και κάλυπταν την παρουσία του στη Θράκη

    Πηγή Φωτό: xronos.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η Τουρκία απειλεί τις ΗΠΑ: Δώστε μας τα F35 αλλιώς μπορεί να κλείσουμε τη βάση Ιντσιρλίκ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέο προπαγανδιστικό βίντεο από τον Ερντογάν για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κοτζιάς για Έλληνες στρατιωτικούς: «Η Τουρκία έχει διαφορετική κουλτούρα από εμάς»



    ΣΧΟΛΙΑ