• Top Stories

    Χριστίνα Κουντούρη: Μάχεται για την προεδρία του ΔΣΑ

    • NewsRoom
    Χριστίνα Κουντούρη


    Μία από τις πλέον έμπειρες δικηγόρους των Αθηνών, η κυρία Χριστίνα Κουντούρη, διεκδικεί στις προσεχείς εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, την προεδρία του ΔΣΑ. Η κυρία Κουντούρη, η οποία ηγείται μάλιστα του συνδυασμού «Σύγχρονη Δικηγορία στην Πράξη», σε επιστολή που έστειλε σε όλα τα μέλη του δικηγορικού συλλόγου επισημαίνει ότι:

    «Αναμφίβολα το χρονικό διάστημα που διανύσαμε από τις προηγούμενες εκλογές του ΔΣΑ, ήταν – απ΄ όσο θυμάμαι στα 33 χρόνια που δικηγορώ – το πιο δύσκολο και παράλληλα απογοητευτικό για το παρόν και το μέλλον του επαγγέλματός μας. Και τούτο γιατί βιώσαμε μια ανελέητη και αδικαιολόγητη επίθεση από την πολιτεία στην επαγγελματική μας υπόσταση και στο εισόδημά μας, αλλά και στο μέλλον και τα όνειρα όλων μας και ιδιαίτερα της νέας γενιάς των συναδέλφων μας.

    Αντισταθήκαμε με σθένος και αξιοπρέπεια, αγωνιστήκαμε σχεδόν μόνοι μας και εξασφαλίσαμε, μάλιστα για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, τα ελάχιστα που μπορέσαμε να διασώσουμε από τη λαίλαπα του δήθεν Ασφαλιστικού.

    Στη σκιά αυτών των εξελίξεων δεν μπορέσαμε να χαρούμε για την υλοποίηση όλων εκείνων που προεκλογικά στην Σύγχρονη Δικηγορία είχαμε με θέρμη υποστηρίξει ότι μπορούμε να κάνουμε ΜΕ ΟΧΗΜΑ ΤΟΝ ΔΣΑ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ … στην Πράξη.

    Όμως τουλάχιστον αποδείξαμε ότι, όταν θέλεις και εργάζεσαι σκληρά, επιτυγχάνεις και είσαι
    αποτελεσματικός. Προτείναμε, ψηφίστηκαν και υλοποιήσαμε με τη συμμετοχή των εκπροσώπων της παράταξης μας στον ΔΣΑ τα περισσότερα απ΄ όσα είχαμε εξαγγείλει και είχαμε περιλάβει στο τότε φυλλάδιο μας (Ομαδικό Ασφαλιστήριο, Κέντρο Εξυπηρέτησης Δικηγόρων, Ασφαλιστικό και Φορολογικό Σύμβουλο, Εκπτωτικό Πρόγραμμα, Πρόγραμμα δικηγορικής άσκησης στον ΔΣΑ κ.α.). Επίσης, Οργάνωση του ΔΣΑ με στόχο την περιστολή δαπανών (Κανονισμός Προμηθειών, προσλήψεις με δημόσιο διαγωνισμό, έλεγχος από Ορκωτούς Ελεγκτές κ.α.). Επιτύχαμε την ουσιαστική αναβάθμιση του θεσμού της διαμεσολάβησης (αξιοποίηση διαμεσολαβητών – επίκειται η ψήφιση του Σχεδίου Νόμου σύμφωνα με το οποίο η διαμεσολάβηση θα αποτελέσει υποχρεωτικό προστάδιο πριν την προσφυγή στα Δικαστήρια, με την υποχρεωτική συμμετοχή δικηγόρων των διαδίκων), καθώς και την ουσιαστική αναδιάρθρωση του ΑΚΚΕΔ – ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (νέα προγράμματα σπουδών, μείωση του κόστους αυτών, εξορθολογισμός δαπανών).

    Έχουμε πολλά δύσκολα μπροστά μας, με κυριότερο στόχο να μετατρέψουμε μέχρι την 31/12/2020, που ισχύουν οι εκπτώσεις στο Ασφαλιστικό, όλο αυτό το φορολογικό και φοροασφαλιστικό κατασκεύασμα σ΄ ένα δίκαιο σύστημα, που θα επιτρέψει, όχι απλώς την επιβίωση μας, αλλά την επαγγελματική και οικονομική εξέλιξη των δικηγόρων, όπως μας αρμόζει και  όπως η πολιτεία υποχρεούται να παρέχει στους επιστήμονές της. Παράλληλα να κάνουμε… στην Πράξη εκείνα που δεν μπορέσαμε και δεν προλάβαμε μέχρι σήμερα να δρομολογήσουμε ή να ολοκληρώσουμε (επιδοτήσεις για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, βελτίωση των καθημερινών συνθηκών άσκησης της δικηγορίας, σύνδεση του ΔΣΑ με την απασχόληση κ.α.).

    Η αφοσίωση σε ότι κάνουμε, η πολλή δουλειά, το κέφι που ευτυχώς δεν μας λείπει, όλα αυτά που καταφέραμε σε μόλις 3,5 χρόνια -με τη στήριξη βέβαια και του Προέδρου του ΔΣΑ, κου Βασίλη Αλεξανδρή, ο οποίος ποτέ δεν αρνήθηκε τη βοήθειά του σε όλα όσα προτάθηκαν και ήταν για το κοινό μας καλό και συμφέρον- πιστεύουμε να είναι επαρκή επιχειρήματα για να μας δώσετε την δυνατότητα, να εξελίξουμε όσα πετύχαμε και να κάνουμε μαζί ακόμη περισσότερα.

    Κοινός μας τόπος είναι ότι η ενασχόληση με τον ΔΣΑ οφείλει να απέχει από πολιτικάντικους συμβιβασμούς και συνδικαλιστικές λογικές, που έχουν αναφορά σε επαγγελματικές ιδιοτέλειες ή φιλοδοξίες πολιτικής ανέλιξης.

    Στόχος μας είναι να λειτουργήσουμε όλοι μαζί, με ομόνοια και συνοχή, ώστε, δημιουργώντας ένα κοινωνικό πρότυπο που θα δείξει το δρόμο και στους άλλους ελεύθερους επαγγελματίες, να κάνουμε εφικτό ό,τι δικαιούμεθα από τα θεσμικά. Με δουλειά και προσήλωση, να βελτιώσουμε τα καθημερινά… Στην πράξη.»

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Άγνωστοι ξυλοκόπησαν Ευέλπιδες – Προανάκριση από την Κρατική Ασφάλεια

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επίθεση στο «Έθνος» – Προπηλάκισαν τον Μένιο Σακελλαρόπουλο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Απίστευτο περιστατικό στο Moναστηράκι: Ξυλοκόπησαν δόκιμους της Ευελπίδων



    ΣΧΟΛΙΑ