• Top Stories

    Η πτήση Λονδίνο- Μύκονο κοστίζει 70 ευρώ. Από την Αθήνα στην Μύκονο πας με 320 ευρώ


    **Βρέθηκα στη Μύκονο για μια μέρα, καλεσμένος της φίλης μου της Μαρίας, την οποία είδα επιτέλους με μαγιό αλλά, φευ, δεν κατάφερα να της το βγάλω. Με πήγε στην παραλία του Πάνορμου, σε ένα αποικιακού στυλ lounge bar. Οποιοσδήποτε άλλος άνδρας θα καμάρωνε δίπλα της επειδή έχει ωραίο μπούστο πλην όμως εγώ καμάρωνα επειδή φορούσε ένα γνήσιο Μontechristi. Δεν μπορώ τις γυναίκες που διαλέγουν φτηνά καπέλα ειδικά όταν πρόκειται για Παναμά. Αν είναι δυνατόν, αυτός είναι λόγος απόρριψης, να μην κοιμηθώ με κάποια που φορά απομίμηση. Φρίττω με την σκέψη της συνθετικής ψάθας.

    *Άφησα λοιπόν την Μαρία στο σπίτι της κοντά στη Χώρα όπου περίμενε τις δυο θυγατέρες της. Πολύ μικρές για μένα. Σας έχω πει ότι οι άνω των 40 είναι καλές για ερωμένες και καλύτερες αν έχουν οικογένεια. Λειτουργεί καλύτερα το σώμα τους. Τα λέω όλα αυτά ως εισαγωγή σε σχόλιο που αφορά τις αεροπορικές εταιρείες. Καθώς περίμενα στο αεροδρόμιο διαπίστωσα ότι είναι πιο φτηνό να μπω στο αεροπλάνο, να πάω στο Λονδίνο και από εκεί στην Αθήνα παρά να πάω απευθείας από Μύκονο Αθήνα. Για να είμαι ακριβής, είναι σχεδόν το ίδιο. (Η πτήση Λονδίνο- Μύκονο κοστίζει μόλις 70 ευρώ , ενώ το Αθήνα – Μύκονος 320 ευρώ)

     Παρατηρούσα λοιπόν την χουντική αισθητική των κτιριακών εγκαταστάσεων που εξυπηρετούν μέρος τους διεθνούς τζετ σετ. Είναι αυτό αεροδρόμιο για κοσμοπολίτικο προορισμό; Χάθηκε ο κόσμος να ζητήσουν από έναν αρχιτέκτονα της προκοπής να το βελτιώσει; Δείτε φωτογραφίες από τη Γεωργία, από το Kutaisi International Airport, που σχεδιάστηκε από το ολλανδικό γραφείο UNStudio και θα καταλάβετε τι εννοώ: μικρό και κομψό.

     * Δόθηκαν και τα ετήσια βραβεία καλύτερων αεροδρομίων της ACI EUROPE. Η Λάρνακα τα κατάφερε και βραβεύτηκε. Τα βραβεία αφορούν την εξυπηρέτηση πελατών, το εμπόριο, την ασφάλεια, τις σχέσεις με την κοινότητα, την περιβαλλοντική ενημέρωση. Βεβαίως να πούμε ότι τα περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδας είναι ανώτερα από εκείνα του Νεπάλ. Θα μου μείνε αξέχαστη η εικόνα των αιγοπροβάτων σε ένα μικρό αεροδρόμιο. Πού στο καλό πηγαίναμε, νομίζω, στην Ποκάρα από το Κατμαντού, μικρή τοπική πτήση. Όχι, στη Μύκονο δεν έχει κατσίκες στον αεροδιάδρομο, να τα λέμε κι αυτά.

     * Να θυμίσω ότι πριν από 4 μήνες διαβιβάστηκε στην Βουλή από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου η δικογραφία μετά από μηνυτήρια αναφορά, σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα, για την μακροχρόνια παραχώρηση 14 περιφερειακών αεροδρομίων σε γερμανική κοινοπραξία. Σύμφωνα με το μηνυτή, η παραχώρηση των αεροδρομίων είναι αντισυνταγματική και προσκρούει στον Ποινικό Κώδικα.

     *Έχω κι εγώ ένα γνήσιο Μontechristi. Θα ψάξω στη ντουλάπα κι έχω την αίσθηση ότι στην Βαλαωρίτου θα κάνω πάταγο έτσι κομψός που θα είμαι.

    Διαβάστε ακόμη: 

    http://www.mononews.gr/sto-katar-ergazete-simera-1-stous-3-ipallilous-tis-ellaktor/56643

    Δείτε ακόμη: 

    http://www.mononews.gr/56627-2/56627



    ΣΧΟΛΙΑ