• ΥΓΕΙΑ

    Εξαδάκτυλος: Οι άνω των 60 πρέπει να κάνουν την 4η δόση

    • NewsRoom
    Αθανάσιος Εξαδάκτυλος: Δεν θα κλείσουμε τα σχολεία για τους ανεμβολίαστους

    Αθανάσιος Εξαδάκτυλος


    Για την έξαρση της πανδημίας στη χώρα μίλησε στο MEGA ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ενώ έδωσε τη δική του εκτίμηση για το μέλλον.

    «Διανύουμε το 6ο κύμα, τώρα το ποια θα είναι η κορυφή του και πόσο θα διαρκέσει, υπάρχουν διάφορες προβλέψεις» ανέφερε ο ίδιος.

    Σημείωσε πως η λύση είναι η χρήση μάσκας σε χώρους κλειστούς και με συνωστισμό.

    «Σε επόμενη φάση αναμένουμε να δούμε διασπορά και στις υπόλοιπες ηλικίες, πέραν των ηλικιών 18-24, για αυτό και πρέπει να υιοθετηθεί αυτή η συμπεριφορά» συμπλήρωσε σχετικά.

    Ο κ. Εξαδάκτυλος επισήμανε πως οι άνω των 60 πρέπει να κάνουν την 4η δόση, γιατί πρακτικά αυτή τη στιγμή θεωρούνται ανεμβολίαστοι, ενώ σε ό,τι αφορά τους κάτω των 60, ο πρόεδρος συνέστησε να συμβουλευτούν τον γιατρό τους.

    Ερωτώμενος για την ύπαρξη νέου εμβολίου, απάντησε: «Δεν ξέρω πώς θα εξελιχθεί, αυτή τη στιγμή περιμένουμε και προσδοκούμε να έχουμε επικαιροποιημένα εμβόλια».

    Αναφορικά με το ενδεχόμενο αυστηρών περιοριστικών μέτρων στο μέλλον, δήλωσε πως έχοντας εμβόλια και φάρμακα και τηρώντας ορισμένα μέτρα ασφάλειας, δεν θα είναι αναγκαία τα βαριά μέτρα περιορισμού.

    «Γιατί και εκεί που τα είδαμε, ήταν εντελώς αναποτελεσματικά. Έχει σημασία ως κοινωνία να ακολουθούμε ορισμένες συμβουλές ώστε να μπορέσουμε να συνυπάρξουμε με τον ιό» κατέληξε ο κ. Εξαδάκτυλος.

    Διαβάστε επίσης:

    Σε εφαρμογή το σχέδιο του υπ. Υγείας για αύξηση κλινών νοσηλείας – Σε ιδιωτικές κλινικές τα non covid περιστατικά

    Σαρηγιάννης: Πάνω από 300.000 τα ενεργά κρούσματα – Αυτή την εβδομάδα η κορύφωση



    ΣΧΟΛΙΑ