• HealthStories.gr

    Σε εφαρμογή το σχέδιο του υπ. Υγείας για αύξηση κλινών νοσηλείας – Σε ιδιωτικές κλινικές τα non covid περιστατικά

    COVID-19, γρίπη

    Πηγή: healthstories.gr


    Τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο του υπ. Υγείας για αύξηση κλινών νοσηλείας για ασθενείς με COVID-19, ενώ περιστατικά non covid με χρόνια νοσήματα θα μπορούν να διακομίζονται σε ιδιωτικές κλινικές, οι οποίες διαθέτουν για αυτό το σκοπό τις κλίνες τους.

    Το Σχέδιο Κλιμάκωσης Κλινών

    Σύμφωνα με το Σχέδιο Κλιμάκωσης κλινών ενηλίκων με COVID-19 του υπουργείου Υγείας, το ΕΚΑΒ και η 1η Υγειονομική Περιφέρεια, αύξησαν τον αριθμό των κλινών κατά σχεδόν 100 κρεβάτια για ασθενείς με COVID-19 στα νοσοκομεία Σωτηρία, Σισμανόγλειο και Αμαλία Φλέμινγκ.

    Το νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ θα καλύπτει και πάλι αποκλειστικά τις ανάγκες ασθενών με λοίμωξη COVID-19. Το Σωτηρία, από σήμερα θα εφημερεύει κάθε τέσσερις ημέρες για παθολογικά, καρδιολογικά και χειρουργικά και Θωρακοχειρουργικά περιστατικά και κάθε 15 ημέρες για ΩΡΛ και οδοντιατρικά.

    Οι πνευμονολογικές κλινικές του νοσοκομείου θα πραγματοποιούν 12ωρη εφημερία κάθε δεύτερη ημέρα, ενώ τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) θα δέχονται κάθε μέρα ασθενείς με COVID-19 από τις 8πμ ως τις 2.30μμ.

    Οι νοσηλείες non Covid περιστατικών ξεκινούν από σήμερα στις ιδιωτικές κλινικές, και οι ασθενείς θα μεταφέρονται μέσω του ΕΚΑΒ. Αρχικά έχουν παραχωρηθεί 45 κλίνες από τον Όμιλο HHG, το ΙΑΣΩ, την Ευρωκλινική και το Ερρίκος Ντυνάν.

    Συνολικά σε αυτή τη φάση θα είναι διαθέσιμες 1.078 κλίνες για COVID-19, ενηλίκων και παιδιών, στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια της Αττικής και 92 κλίνες ΜΕΘ επίσης ενηλίκων και παιδιών.

    Αν συνεχιστεί η πίεση των νοσοκομείων τότε οι ιδιωτικές κλινικές θα διαθέσουν άλλες 106 κλίνες ενώ θα αυξηθούν και οι θάλαμοι νοσηλείας για ασθενείς με COVID-19 στα δημόσια νοσοκομεία.

    Διαβάστε επίσης:

    ΕΟΔΥ: Ξεπέρασαν τα 4.000.000 τα κρούσματα Covid-19 στην Ελλάδα από την αρχή της πανδημίας

    ΠΟΥ: Συνιστά δεύτερη αναμνηστική δόση του εμβολίου σε όλους τους ευάλωτους πολίτες



    ΣΧΟΛΙΑ