• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Ξάνθη: Υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά στο εργοστάσιο μπαταριών της Sunlight στο Όλβιο

    • NewsRoom


    Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Πρωτομαγιάς στο εργοστάσιο μπαταριών της Sunlight στο Όλβιο στην Ξάνθη. Σύμφωνα με την εταιρεία, η οποία επικαλείται την πληροφόρηση της πυροσβεστικής, η πυρκαγιά βρίσκεται υπό έλεγχο.

    Το εργοστάσιο λειτουργούσε την ώρα που ξέσπασε η φωτιά με προσωπικό ασφαλείας και όχι σε πλήρη ανάπτυξη. Οι υπεύθυνοι του εργοστασίου βρίσκονται επί τόπου όπως επίσης, η ηγεσία της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, οι υπεύθυνοι της πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας ΑΜΘ, οι τοπικοί βουλευτές καθώς και οι εργαζόμενοι του εργοστασίου, ενώ στο σημείο αναμένεται να φτάσει και ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

    Ένας εργαζόμενος έχει μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Ξάνθης με δύσπνοια, χωρίς η κατάστασή του να εμπνέει ανησυχία. Στο σημείο του εργοστασίου και της γύρω περιοχής αναμένεται να γίνει σχετική μέτρηση για τα επίπεδα μολύβδου, τις επόμενες ώρες.

    Πιθανότερη αιτία της πυρκαγιάς, σύμφωνα με τα στοιχεία του xanthi2.gr, είναι το βραχυκύκλωμα από φορτιστή μπαταριών στη γραμμή formation ενώ σύντομα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το καταστροφικό έργο της πυρκαγιάς.

    Η φωτιά καίει το κεντρικό κτίριο κατασκευής βιομηχανικών μπαταριών και καταστρέφει ιδιαίτερα εύφλεκτα υλικά, υγρά μπαταριών και πλαστικά χωρίς να έχει απομακρυνθεί ο κίνδυνος εκρήξεων.

    Πυροσβεστική δυνάμεις από όλη την Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης επιχειρούν αυτή την ώρα στο Όλβιο της Ξάνθης, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών. Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν τα εύφλεκτα υλικά που βρίσκονται στο φλεγόμενο κεντρικό κτίριο του εργοστασίου, προκαλώντας κατά διαστήματα μικρές εκρήξεις, όπως επίσης οι ισχυροί άνεμοι οι οποίοι πνέουν στην περιοχή.

    Ο ουρανός στην περιοχή έχει μαυρίσει από τους καπνούς που είναι ορατοί σε ακτίνα αρκετών χιλιομέτρων. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική και για αυτό το λόγο οι Αρχές συστήνουν στους κατοίκους της περιοχής να απομακρυνθούν προληπτικά από τις οικίες τους.

    Η εταιρία Συστήματα Sunlight είναι μια από τις σημαντικότερες βιομηχανίες στον κλάδο της στον πλανήτη και απασχολεί εκατοντάδες εργαζόμενους. Ασχολείται με την κατασκευή μπαταριών για διάφορες χρήσεις και, κυρίως, για την αμυντική βιομηχανία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εύβοια: Συνδικαλιστές κινήθηκαν εναντίον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανατίναξαν ΑΤΜ στην Εύβοια -Απέσπασαν 45.000 ευρώ!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ιωάννινα: Συνελήφθη 40χρονος που αναζητούνταν από τις ιταλικές αρχές



    ΣΧΟΛΙΑ