• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ξεπέρασε το σοκ της Deutsche Bank και ολοκλήρωσε με κέρδη την εβδομάδα

    • NewsRoom
    Χρηματιστές στη Wall Street


    Σε θετικό έδαφος έκλεισαν τελικά οι βασικοί δείκτες στη Wall Street την Παρασκευή, ξεπερνώντας το αρχικό μούδιασμα που προκάλεσε η κατρακύλα της μετοχής της Deutsche Bank στην Ευρώπη.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 32.237,53 μονάδες με άνοδο 0,41%, ο S&P 500 στις 3.970,99 μονάδες με κέρδη 0,56% ενώ ο Nasdaq στις 11.823,96 μονάδες με άνοδο 0,31%.

    Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Dow Jones κατάφερε να κλείσει με άνοδο 0,4% ενώ οι S&P 500 και Nasdaq ενισχύθηκαν κατά 1,4% και 1,6%, αντίστοιχα.

    Η αγορά ξεκίνησε την ημέρα με ισχυρές πιέσεις, καθώς η ανησυχία γύρω από τον τραπεζικό τομέα επανήλθε καθώς η Deutsche Bank έφτασε να κινείται έως το -15%, μετά την απότομη άνοδο των CDS το βράδυ της Πέμπτης.

    Οι νέες πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές της Ευρώπης οδήγησαν την Τζάνετ Γέλεν να συγκαλέσει μια έκτακτη κλειστή συνεδρίαση του Συμβουλίου Εποπτείας Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (FSOC) . Παράλληλα, στην Ευρώπη η πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ,  προσπαθούσε να αμβλύνει τις ανησυχίες, λέγοντας ότι οι τράπεζες της ευρωζώνης είναι ανθεκτικές με ισχυρές θέσεις κεφαλαίου και ρευστότητας, ενώ η Κεντρική Τράπεζα της Ευρωζώνης θα μπορούσε να παράσχει ρευστότητα εάν χρειαστεί.

    Η αγορά να ελπίζει πως μέσα στο Σαββατοκύριακο θα υπάρχουν περισσότερες δηλώσεις από αξιωματούχους που θα προσφέρουν περισσότερη στήριξη στον τραπεζικό κλάδο.

    Οι κινήσεις στις τράπεζες έρχονται την ώρα που η αγορά παρακολουθεί τις τελευταίες κινήσεις των κεντρικών Τραπεζών, εκτιμώντας πως το τέλος του κύκλου σύσφιξης βρίσκεται πλέον κοντά.

    Μετοχές

    Από τις μετοχές του Dow Jones, άνοδο άνω του 2% σημείωσαν οι Amgen (2,13%) και Procter & Gamble (2,02%) ενώ οι Coca-Cola  και Cisco έκλεισαν με κέρδη 1,61%.

    Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες απώλειες από τις μετοχές του δείκτη σημείωσαν οι Walt Disney (-1,86%), American Express (-1,84%), JPMorgan (-1,56%) και Caterpillar (-1,12%), ενώ στο -0,79% έκλεισε η Goldman Sachs.

    Μεγάλη κερδισμένη της ημέρας ήταν η μετοχή της Activision Blizzard (5,91%), σημειώνοντας τη καλύτερη επίδοση μεταξύ των μετοχών του S&P 500, μετά την απόφαση της Αρχής Ανταγωνισμού της Βρετανίας να περιορίσει την έρευνά της γύρω από την συμφωνία εξαγοράς της εταιρείας από τη Microsoft.

    Οι μετοχές των πετρελαϊκών εταιρειών είχαν αντίθετα μια δύσκολη ημέρα, καθώς το πετρέλαιο υποχώρησε ξανά.

    Διαβάστε επίσης

    Πετρέλαιο: Με εβδομαδιαία κέρδη έκλεισαν WTI και Brent, παρά τη νέα πτώση της Παρασκευής

    Χρυσός: Άνοδος 0,5% σε επίπεδο εβδομάδας

    Ελεύθερη πτώση στις ευρωαγορές – Στο -8,53% η μετοχή της Deutsche Bank – Στο -1,37% ο Stoxx 600



    ΣΧΟΛΙΑ