• Σχόλιο Αγοράς

    Χρυσός: Άνοδος 0,5% σε επίπεδο εβδομάδας

    χρυσός


    Με απώλειες έκλεισαν σήμερα, Παρασκευή, οι τιμές των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού, ενώ το ασήμι έκλεισε με άνοδο, φτάνοντας στο υψηλότερό του επίπεδο σε περίπου επτά εβδομάδες.

    Η νέα κρίση στον τραπεζικό κλάδο, που οφείλεται στις απώλειες της μετοχής της Deutsche Bank επηρέασε τους χρηματιστηριακούς δείκτες, δημιουργώντας τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε η τιμή του κίτρινου μετάλλου να έχει ανοδική πορεία σε επίπεδο εβδομάδας.

    Ο χρυσός παράδοσης Απριλίου έκλεισε με απώλειες 0,6% στα 1.983,80 δολάρια ανά ουγγιά. Σε επίπεδο εβδομάδας το πολύτιμο μέταλλο έκλεισε με άνοδο 0,5%.

    Το ασήμι παράδοσης Μαΐου έκλεισε με άνοδο 0,4% στα 23,339 δολάρια ανά ουγγιά, με τις τιμές του να φτάνουν στο υψηλότερό τους επίπεδο από τις αρχές του Φεβρουαρίου. Σε επίπεδο εβδομάδας το ασήμι σημείωσε άνοδο 3,9%.

    Το παλλάδιο παράδοσης Ιουνίου έκλεισε με απώλειες 1,3% στα 1.414,40 δολάρια ανά ουγγιά, σημειώνοντας άνοδο 2% σε επίπεδο εβδομάδας, ενώ η πλατίνα Απριλίου έκλεισε με απώλειες 0,9% στα 983,90 δολάρια ανά ουγγιά, με εβδομαδιαία αύξηση κερδών 0,5%.

    Ο χαλκός παράδοσης Μαΐου έκλεισε με απώλειες 1,2% στα 4,075 δολάρια ανά λίβρα, με κέρδη 4,7% σε επίπεδο εβδομάδας.

    Διαβάστε επίσης:
    Ελεύθερη πτώση στις ευρωαγορές – Στο -8,53% η μετοχή της Deutsche Bank – Στο -1,37% ο Stoxx 600



    ΣΧΟΛΙΑ