• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Με εβδομαδιαία κέρδη έκλεισαν WTI και Brent, παρά τη νέα πτώση της Παρασκευής

    πετρελαιοπηγή


    Με νέες απώλειες έκλεισαν την Παρασκευή τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου  καθώς οι ανανεωμένες ανησυχίες για τον τραπεζικό τομέα, μετά την κατρακύλα της μετοχής της Deutsche Bank  αναζωπύρωσαν τους φόβους για πιστωτική συμπίεση και οικονομική ύφεση.

    «Ο πιο σημαντικός κίνδυνος της αγοράς πετρελαίου αυτή τη στιγμή είναι η αυστηρότερη πίστωση, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου», δήλωσε ο Stephen Innes, διευθύνων σύμβουλος της SPI Asset Management, σε σχόλιο της Παρασκευής.

    Το αργό τύπου West Texas Intermediate παράδοσης Μαΐου υποχώρησε κατά 70 σεντς, ή -1%, για να διαμορφωθεί στα 69,26 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. ΣΕ επίπεδο εβδομάδας πάντως έκλεισε με άνοδο 3,5%.

    Το Brent Μαΐου έχασε 92 σεντς, ή -1,2%, στα 74,99 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe, με το συμβόλαιο να αυξάνεται καρά 2,8% για την εβδομάδα.

    «Οι τιμές του πετρελαίου, που είχαν παγιδευτεί στην πτωτική έλξη της αναταραχής της αγοράς σε σημαντικό βαθμό, μπόρεσαν να ανακάμψουν για σύντομο χρονικό διάστημα, αν και στα 77 δολάρια το Brent παρέμεινε 10% φθηνότερο από ό,τι στην αρχή του έτους. », δήλωσε η Barbara Lambrecht, αναλύτρια εμπορευμάτων στην Commerzbank, σε σημείωμα. «Αυτό αποδίδεται αφενός στην ακόμα αυξημένη αποστροφή κινδύνου και αφετέρου στην εκπληκτικά υψηλή προσφορά».

    Ωστόσο, εκτός μιας μεγάλης παγκόσμιας τραπεζικής κρίσης, «βλέπουμε έναν σχετικά περιορισμένο αντίκτυπο στην προσφορά ή τη ζήτηση», δήλωσε ο Innes.

    Όπως έχουν οι αγορές αυτή τη στιγμή, το «bullish play» μας είναι ο Οργανισμός των Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών να «μείνει στην πορεία» όσον αφορά την παραγωγή, πρόσθεσε.

    Διαβάστε επίσης

    Χρυσός: Άνοδος 0,5% σε επίπεδο εβδομάδας



    ΣΧΟΛΙΑ