• sports

    Σοκ στο ελληνικό βόλει: Πέθανε η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

    • NewsRoom
    Ρούξι Ντουμιτρέσκου

    Ρούξι Ντουμιτρέσκου


    Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό από τον αιφνίδιο θάνατο της Ρούξι Ντουμιτρέσκου.

    Πέθανε από ανακοπή καρδιάς η Ρούξι Ντουμιτρέσκου σε ηλικία μόλις 46 ετών. Είχε αγωνιστεί στις ομάδες βόλεϊ των Βριλησσίων, του Παναθηναϊκού, αλλά και της Εθνικής Ελλάδας.

    Ποια ήταν η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

    Γεννήθηκε στο Γκαλάτι της Ρουμανίας το 1977 και σε ηλικία 20 ετών αγωνίστηκε στην ομάδα βόλεϊ των Βριλησσίων (1997-2003). Έκτοτε πήρε μεταγραφή στον Παναθηναϊκό όπου αγωνίστηκε για επτά σεζόν (2003-2010) και έγινε αρχηγός και σημαία της ομάδας βόλεϊ γυναικών του «τριφυλλιών» κατακτώντας 6 πρωταθλήματα και 5 Κύπελλα.

    Η Ντουμιτρέσκου είχε αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα και αγωνίστηκε με το εθνόσημο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

    Παντρεύτηκε με τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από 2 χρόνια και απέκτησαν έναν γιο, τον Φίλιππο.

    Τα τελευταία χρόνια ζούσε στη Ρουμανία όπου προπονούσε ακαδημία βόλεϊ.

    Η Ομοσπονδία βόλεϊ της Ρουμανίας αποχαιρετά την αθλήτρια με μια ανάρτηση στο Facebook:

    «Καλό δρόμο προς τα αστέρια, Ρούξι Ντουμιτρέσκου… Τρομερά νέα στο γυναικείο βόλεϊ της Ρουμανίας! Το απόγευμα της Κυριακής, σε ηλικία μόλις 46 ετών, μας άφησε η Ρούξι Ντουμιτρέσκου, μία πρώην σπουδαία παίκτρια που έπαιξε τόσο για την εθνική Ρουμανίας όσο και για την Ελλάδα. Γεννημένη στην Βαλτσέα, έπαιξε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα με την Dacia Πιτέστι.

    Στην συνέχεια πήγε στην Ελλάδα, ήταν αρχηγός του Παναθηναϊκού Αθηνών και η καλύτερη παίκτρια της εθνικής Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. Ως ένδειξη σεβασμού, οι Έλληνες απέσυραν τη φανέλα με το νούμερο 10 όταν ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από την ενεργό δράση.

    Είχε επιστρέψει στην χώρα μας και ήταν προπονήτρια στην Alpha Volleyball Sibiu. Δυστυχώς, η καρδιά της σταμάτησε το βράδυ της Κυριακής, για πάντα. Θα κρατήσουμε τη μνήμη της ζωντανή! Καλό δρόμο, προς τα αστέρια, Ρούξι Ντουμιτρέσκου».

    Δείτε την ανάρτηση στο Facebook:

    Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR εξέφρασε τη βαθιά οδύνη της για τον χαμό της και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της.

    Αναλυτικά, στο μήνυμα αναφέρεται:

    «Καλό ταξίδι Ρούξι

    Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR εκφράζει τη βαθιά οδύνη της για τον αδόκητο χαμό της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Η εμβληματική αρχηγός της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Συλλόγου μας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 46 ετών, βυθίζοντας στο πένθος σύσσωμη την οικογένεια του Παναθηναϊκού. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της. Καλό ταξίδι Ρούξι, δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ».

    Διαβάστε επίσης:

    Δυάδα από Ιταλία και Αγγλία

    Τεντόγλου: Αν περάσει αυτή η αλλαγή, θα σταματήσω το μήκος, θα κάνω τριπλούν (video)

    Πετρούνιας: Το μήνυμα σε Τεντόγλου – «Ζέσταμα για το Παρίσι»



    ΣΧΟΛΙΑ