• sports

    Τεντόγλου: Αν περάσει αυτή η αλλαγή, θα σταματήσω το μήκος, θα κάνω τριπλούν (video)

    • NewsRoom
    Μίλτος Τεντόγλου

    Μίλτος Τεντόγλου


    Ο Μίλτος Τεντόγλου αφού κατάφερε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα σχολίασε τον αγώνα του αλλά και την αλλαγή που σχεδιάζει η παγκόσμια ομοσπονδία με την αφαίρεση της βαλβίδας, μιλώντας στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ.

    Ο Μίλτος Τεντόγλου έκανε δηλώσεις μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, προαναγγέλλοντας πως θα αφήσει το άθλημα, σε περίπτωση που εφαρμοστεί η αλλαγή της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

    «Δεν με ενδιέφερε η νίκη, αλλά η επίδοση κι αυτή την βγήκε. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αγωνιστήκαμε το πρωί. Χθες, για παράδειγμα δεν υπήρχε στο πρόγραμμα κανένα οριζόντιο άλμα», τόνισε ο Μίλτος Τεντόγλου μετά τη λήξη του αγώνα.

    «Γίνεται το αγώνισμα πολύ εύκολο και θα μπορούν να το κάνουν όλοι. Εγώ τώρα έχω κάνει πολλά χρόνια προπόνησης για να δουλέψω την τεχνική και την ακρίβειά μου» είπε.

    «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θέλουν να μετρούν τα άλματα από το σημείο που πηδάμε. Έτσι το αγώνισμα χάνει τη δυσκολία του. Όλοι μπορούν να πηδήξουν απλά μήκος, αλλά η προσέγγιση και το πάτημα είναι το δύσκολο κομμάτι και αυτό θέλουν να το αφαιρέσουν», πρόσθεσε για να καταλήξει πως, «αν περάσει αυτή η αλλαγή, θα σταματήσω το μήκος και θα κάνω τριπλούν».

    Ερωτώμενος για την επίδοσή του στο τριπλούν, ο Μίλτος Τεντόγλου ξεκαθάρισε πως το δοκιμάζει στην προπόνηση με τον Γιώργο Πομάσκι, και μέχρι στιγμής τα πάει πάρα πολύ καλά.

    «Ήταν πολύ κακός ο αγώνας, για μένα ήταν αρκετά μέτρια επίδοση και δεν τον ευχαριστήθηκα γιατί ήταν το πρωί ο τελικός, σαν να κάνω αγγαρεία κάπως, δεν τον ευχαριστήθηκα» διευκρίνισε για τον σημερινό τελικό.

    «Η πίστα ήταν πολύ καλή, το μόνο πρόβλημα ήταν ότι ήταν πρωί και δεν είχα τόσο όρεξη. Δεν ξέρω γιατί, δεν είχα όρεξη. Προσπαθούσα να ενεργοποιηθώ και να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ, αλλά δεν έβγαινε σήμερα. Δεν πειράζει» συνέχισε.

    «Δεν με πείραζε ακόμη και να χάσω αν και πιστεύω πως εάν πήδαγε περισσότερο ο Ματία, θα πήδαγα και εγώ περισσότερο. Ήταν περίεργος αγώνας» κατέληξε ο παγκόσμιος πρωταθλητής.

    Σημειώνεται ότι μετά τη σπουδαία του νίκη, ο Τεντόγλου πήρε στα χέρια την γαλανόλευκη σημαία και κατευθύνθηκε προς τις εξέδρες, γνωρίζοντας την αποθέωση από το κοινό, το οποίο απαρτιζόταν από πολλούς Έλληνες.

    Διαβάστε επίσης:

    Πετρούνιας: Το μήνυμα σε Τεντόγλου – «Ζέσταμα για το Παρίσι»

    Χρυσός ξανά ο Μίλτος Τεντόγλου: Πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μετά από αγώνα-θρίλερ

    Μητσοτάκης για Τεντόγλου: Όσο μακριά φτάνει το κάθε άλμα του, τόσο ψηλά υψώνει τη σημαία και την υπερηφάνεια μας



    ΣΧΟΛΙΑ