• sports

    Ο Ιταλός παιχταράς που… δεν ξέρει ιταλικά!

    • NewsRoom
    Ματέο Ρετέγκι - Ο Ιταλός παιχταράς που… δεν ξέρει ιταλικά!

    Ματέο Ρετέγκι


    Ολοκληρώθηκαν οι πρώτες δύο αγωνιστικές των ομίλων των προκριματικών του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί το 2024.

    Ψάχνεις στοιχηματική; Τσέκαρε την bwin που έχει γρήγορη εφαρμογή για κινητό!

    Υπήρξαν προπονητές που έκαναν ντεμπούτο σε πάγκους, παίκτες που είχαν την τιμή να αγωνιστούν για πρώτη φορά επίσης, με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας τους.

    Το hot όνομα του καλοκαιριού

    Κάποιοι ξεχώρισαν, κάποιοι απογοήτευσαν. Στην πρώτη κατηγορία ανήκει ο επιθετικός της Ιταλίας, Ματέο Ρετέγκι. Ήδη έχει τραβήξει τα βλέμματα σπουδαίων συλλόγων της Ιταλίας και όχι μόνο για ενδεχόμενη μεταγραφή το προσεχές καλοκαίρι.

    Με βάση το τί έδειξε σε δύο αγώνες με τη “Σκουάντρα Ατζούρα”, αλλά και αυτά που κάνει στον σύλλογο που αγωνίζεται, φαντάζει απίθανο να μην παίξει στην Ευρώπη τη νέα σεζόν.

    Ο 23χρονος Ρετέγκι έχει μια ενδιαφέρουσα ιστορία να τον ακολουθεί, καθώς δεν έχει γεννηθεί στην Ιταλία, ούτε έχει παίξει στη γείτονα χώρα, ακόμα.

    Ανήκει στη Μπόκα Τζούνιορς και τη δεδομένη στιγμή φορά τη φανέλα της Τίγκρε με τη μορφή δανεισμού. Σε 35 συμμετοχές με τον αργεντίνικο σύλλογο το 2022, σκόραρε 25 τέρματα. Από 4 είχε επίσης, σε Εστουδιάντες και Ταγέρες στους δύο προηγούμενους δανεισμούς τους.

    Το ευτυχές γεγονός για την ομάδα στην οποία ανήκει, τη Μπόκα Τζούνιορς, είναι ότι θα τον πουλήσει καθώς φαίνεται, δίχως να έχει παίξει καθόλου σχεδόν, στους “Μποστέρος”!

    Ο Ρετέγκι έχει ιταλικές ρίζες, αφού ο παππούς του Άντζελο Ντιμάρκο μετανάστευσε στην Αργεντινή πολλά χρόνια πριν.

    Γκολ στο ντεμπούτο του στα προκριματικά

    Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιταλίας, Ρομπέρτο Μαντσίνι έχει… μάτι απ’ ό,τι φαίνεται και ανακάλυψε τον Ρετέγκι στα γήπεδα της Αργεντινής και τον κάλεσε για πρώτη φορά σε αποστολή της ανδρών. Μέχρι τότε, ο 23χρονος Αργεντινός επιθετικός έπαιξε σε U19 και U21 της “Αλμπισελέστε”.

    Στο ντεμπούτο του με την εθνική Ιταλίας, στην ήττα από την Αγγλία, σκόραρε στο δεύτερο ημίχρονο και διαμόρφωσε το τελικό 1-2. Βρήκε δίχτυα και στο δεύτερο παιχνίδι του με τη “Σκουάντρα Ατζούρα”, έκανε το 0-1 εναντίον της Μάλτας (0-2), εκτός έδρας.

    Η… μισή Ευρώπη στα πόδια του!

    Οι εμφανίσεις του με την Τίγκρε του έδωσαν την ευκαιρία να παίξει στην εθνική Ιταλίας, οι εμφανίσεις του στα προκριματικά του ανοίγουν πολλές πόρτες σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

    Ήδη οι Ίντερ, Μίλαν, Αταλάντα και Ατλέτικο Μαδρίτης έχουν προσεγγίσει το περιβάλλον του παίκτη και τους ατζέντηδες που τον εκπροσωπούν για να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους να τον εντάξουν το προσεχές καλοκαίρι στο δυναμικό τους.

    Τα τελευταία δημοσιεύματα αναφέρουν ότι οι “Νερατζούρι” προπορεύονται στην κούρσα της απόκτησής του Ρετέγκι, ενώ και η Λάτσιο φαίνεται να εμφανίζεται στο προσκήνιο.

    Ακούγεται επίσης, ότι η Γουέστ Χαμ τον έχει στα ραντάρ της, ώστε να τον δελεάσει με την εμπειρία της Πρέμιερ Λιγκ.

    Το δεδομένο είναι ότι ο γεννημένος και μεγαλωμένος στην Αργεντινή, νέος σταρ της εθνικής Ιταλίας, δε θα μείνει και του χρόνου στο πρωτάθλημα της Λατινικής Αμερικής.

    Διαβάστε επίσης:

    Μπήκε στο νοσοκομείο με συγκοπή και τώρα η ομάδα… τον ψάχνει!



    ΣΧΟΛΙΑ