• sports

    Παικταράδες! Αυτοί είναι οι 10 κορυφαίοι σκόρερ του 21ου αιώνα!

    • NewsRoom
    Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι εν δράσει

    Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι εν δράσει


    Το ποδοσφαιρικό μεγαλείο ορισμένων εκ των σπουδαιότερων σκόρερ του 21ου αιώνα έρχεται να αναδείξει μια άκρως ενδιαφέρουσα έρευνα, η οποία παρουσιάζει τους top σκόρερ μέχρι στιγμής.

    ΤΣΕΚΑΡΕ τα σημερινά πιο δυνατά προγνωστικά για ταμείο σε όλα τα σπορ!

    Η συγκεκριμένη έρευνα περιλαμβάνει κάποια από τα σημαντικότερα ονόματα που έχουν υπηρετήσει το άθλημα, με καριέρες γεμάτες γκολ, επιτυχίες και δόξα. Παίκτες που έχουν γράψει με χρυσά γράμματα το όνομα τους στην ιστορία του ποδοσφαίρου και θα μείνουν για πάντα στο πάνθεον.

    Ξεκινώντας από τη 10η θέση, βρίσκουμε τον Νταβίντ Βίγια, ο οποίος συνολικά στην καριέρα του σημείωσε 426 γκολ σε 826 παιχνίδια, που υπολογίζεται σε 0,52 γκολ ανά παιχνίδι. Έλαμψε με την Εθνική Ισπανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010, ωστόσο σύντομα μπορεί να τον ξεπεράσουν ανερχόμενοι επιθετικοί όπως ο Κιλιάν Εμπαπέ και Έρλινγκ Χάαλαντ.

    Ακολουθεί στην 9η θέση ο Σέρχιο Αγουέρο που “κρέμασε” πρόσφατα τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και κατάφερε στην καριέρα του να σημειώσει 426 γκολ σε 786 παιχνίδια με αναλογία 0,54 γκολ ανά παιχνίδι. Επόμενος στη σχετική λίστα είναι ο Έντινσον Καβάνι που έχει 432 γκολ σε 786 παιχνίδια, που υπολογίζεται σε 0,55 γκολ ανά παιχνίδι. Στην 7η θέση έχει βρίσκεται ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ, Νεϊμάρ, ο οποίος έχει πετύχει μέχρι στιγμής 434 γκολ σε 707 παιχνίδια, με αναλογία 0,61 γκολ ανά παιχνίδι.

    Στην 6η θέση τώρα βρίσκεται ο κάτοχος της Χρυσής Μπάλας, Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στην Αλ Ιτιχάντ, έχοντας πετύχει μέχρι στιγμής 457 τέρματα σε 895 αναμετρήσεις, με αναλογία γκολ ανά παιχνίδι 0,51.

    Μπαίνοντας στην πρώτη πεντάδα συναντάμε τον Λουίς Σουάρες, που έχει σημειώσει 543 γκολ σε 916 παιχνίδια, που αντιστοιχούν σε 0,59 γκολ ανά παιχνίδι. Ο Ουρουγουανός σκόραρε κατά ριπάς με τη φανέλα της Λίβερπουλ και έγινε ακόμη πιο παραγωγικός στη Μπαρτσελόνα.

    Στην 4η θέση είναι ένας από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές και φυσικά ο λόγος για τον μοναδικό Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος με 573 γκολ σε 988 παιχνίδια, έχει αναλογία 0,58 γκολ ανά ματς. Ο Ζλάταν αποσύρθηκε από τη δράση στο τέλος της σεζόν και δεν αποκλείεται οι παίκτες που τον ακολουθούν στη συγκεκριμένη λίστα να τον ξεπεράσουν.

    Την πρώτη τριάδα των κορυφαίων σκόρερ του 21ου αιώνα ανοίγει ο θρύλος της Μπάγερν Μονάχου και νυν επιθετικός της Μπαρτσελόνα, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος μέχρι στιγμής στην καριέρα του έχει σκοράρει 636 τέρματα σε 898 αναμετρήσεις, με μέσο όρο 0,71 γκολ ανά παιχνίδι.

    Η δεύτερη θέση ανήκει στον Λιονέλ Μέσι, που για κατά πολλούς θεωρείται ο κορυφαίος όλων των εποχών. Με συνολικά 807 γκολ σε 1028 παιχνίδια στην καριέρα του, έχει μια εκπληκτική αναλογία 0,79 γκολ ανά παιχνίδι – την καλύτερη αναλογία γκολ ανά ματς του 21ου αιώνα.

    Ο Μέσι αγωνίστηκε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στην Μπαρτσελόνα, ενώ μόνο τα δύο τελευταία χρόνια φόρεσε τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν και πλέον θα συνεχίσει την καριέρα του στο MLS και την Ίντερ Μαϊάμι. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Αργεντινός σούπερ σταρ το 2012 σημείωσε το απίστευτο νούμερο των 91 τερμάτων.

    Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο Κριστιάνο Ρονάλντο, με τον Πορτογάλο να έχει πετύχει 838 τέρματα σε 1168 ματς, που αντιστοιχεί σε 0,72 γκολ ανά παιχνίδι, μια αναλογία που προκαλεί μόνο θαυμασμό, για έναν αθλητή που έχει κερδίσει μέχρι σήμερα 32 τρόπαια στην λαμπρή καριέρα του, με τίτλους σε Ισπανία, Αγγλία και Ιταλία.

    Διαβάστε επίσης:

    Τους περίμενες; Αυτοί είναι οι 10 ακριβότεροι επιθετικοί στον κόσμο!

    Δείτε τους 10 πιο παθιασμένους οπαδούς ομάδων στο Τσάμπιονς Λιγκ!



    ΣΧΟΛΙΑ