• Κοινωνία

    Τουλάχιστον 10 καταγγελίες εις βάρος του πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ


    Τουλάχιστον 10 κοπέλες έχουν καταγγείλει στις αρχές τον πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ για ασελγείς πράξεις σε βάρος τους.

    Οι καταγγέλλουσες έχουν καταθέσει με σοκαριστικές λεπτομέρειες τον τρόπο που, όπως λένε, ο μουσικός προσέγγιζε ανήλικα κορίτσια, ακόμα και σε χρονικές περιόδους μεταγενέστερες της καταμήνυσης του από την πρώτη ανήλικη. Την 12χρονη για τη σεξουαλική κακοποίηση της οποίας πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 χρόνων.

    Έτσι, ενώ ο ντράμερ ετοιμάζεται να καθίσει σε ένα μήνα ξανά στο εδώλιο, για να δικαστεί και σε δεύτερο βαθμό για την κακοποίηση της 12χρονης, σύντομα αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες.

    Πρόσφατα, 5 γυναίκες τον είχαν μηνύσει για τη σεξουαλική τους κακοποίηση, ενώ ήταν σε ηλικία 8 έως 13 ετών.

    Ο εισαγγελέας που διερευνά τις καταγγελίες τους, έχει πλέον στη διάθεσή του τις καταγγελίες άλλων 5 κοριτσιών. Οι τελευταίες προσήλθαν αυτοβούλως και κατέθεσαν όταν δημοσιοποιήθηκε η υπόθεση.

    Το γεγονός ότι οι καταγγελλόμενες πράξεις φέρονται να τελέστηκαν σε διαφορετικές χρονικές περιόδους και κάποιες μετά την πρώτη επίσημη καταγγελία της 12χρονης, καταδεικνύουν, σύμφωνα με το δικηγόρο των μηνυτριών, Παναγιώτη Παπαϊωάννου, ότι ο μουσικός «εξακολουθούσε απτόητος έναν τρόπο ζωής που σχετιζόταν άμεσα με τη σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων κοριτσιών, όπου βρισκόταν και όποτε μπορούσε».

    Σοκαριστικές καταγγελίες

    Σοκ προκαλούν οι νέες καταγγελίες.

    Μία από τις κοπέλες φέρεται να έχει καταθέσει:

    «Μια μέρα στα μέσα περίπου των διακοπών εγώ, ο Γ. ( σ.σ ο μουσικός) και κάτι άλλα κοριτσάκια παίζαμε μέσα στη θάλασσα. Κατά τη διάρκεια αυτή ο μηνυόμενος με πλησίασε και κάνοντας ένα αστείο ‘για το κατούρημα στη θάλασσα’, βρήκε αφορμή και μου έπιασε το αιδοίο. Εκείνη τη στιγμή ταράχτηκα, ένιωσα αμήχανα χωρίς να καταλάβω το λόγο καθώς δεν μπορούσα να αντιληφθώ γιατί κάποιος να σε πιάσει σε εκείνο το σημείο. Ύστερα από το συμβάν βρήκα αφορμή να βγω από τη θάλασσα και έκτοτε άρχισα να τον αποφεύγω.

    Την επόμενη χρονιά, το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα (…) βρισκόταν και πάλι εκεί, στο ίδιο σημείο. Τον έβλεπα να συνεχίζει να πλησιάζει τα παιδιά των παραθεριστών και δήθεν ‘να παίζει’ μαζί τους.

    Αυτό που μου έκανε ο μηνυόμενος με τάραξε. Για αυτό έρχομαι μπροστά και καταθέτω τα όσα συνέβησαν ώστε να μην πέσει κανένα άλλο κορίτσι θύμα του, έχοντας πλέον πλήρη συνείδηση του ότι αυτό που υπέστην από τον συγκεκριμένο άνθρωπο είναι σοβαρό αδίκημα…».

    Μια άλλη κοπέλα φέρεται να έχει καταθέσει:

    «Τον μηνυόμενο η οικογένειά μου τον γνώριζε χρόνια, καθώς ήταν γείτονας (…). Εκείνο το καλοκαίρι πρότεινε σε εμένα και μία φίλη μου να παίξουμε στον υπολογιστή το ηλεκτρονικό παιχνίδι ‘(…)’, στο οποίο πρωταγωνιστούσε ο χαρακτήρας (….) πολύ δημοφιλής στα κορίτσια της ηλικίας μου. (…) Τα κορίτσια κοιτούσαν την οθόνη του υπολογιστή και αυτός βρήκε την ευκαιρία να βάλει το χέρι του μέσα από το εσώρουχό μου και άρχισε να τρίβει τα δάχτυλά του στο αιδοίο μου, ανάμεσα στα πόδια μου. Προσπάθησα να σηκωθώ εκείνη τη στιγμή, αλλά με έπιασε από τα μπράτσα και με τράβηξε πάνω στο μόριό του και συνέχισε να με χαϊδεύει και να τρίβει σε εκείνο το σημείο».

    Σύμφωνα με τον συνήγορο των μηνυτριών, οι νέες καταγγελίες καταδεικνύουν ότι ο ντράμερ είχε διαπράξει «εξακολουθητική σεξουαλική κακοποίηση» με πολλά θύματα που «υπερκέρασαν τον φόβο, την ντροπή, τους δισταγμούς και τις ενοχές τους και μίλησαν».

    Διαβάστε επίσης:

    Άρειος Πάγος: Ακόμα επτά δικαστές κρίθηκαν ανεπαρκείς – Απίστευτες καθυστερήσεις, τι υποστήριξαν

    Δίκη Λιγνάδη: Δριμύ κατηγορώ από τον πρώτο μάρτυρα – Εκμεταλλεύτηκε την αθωότητά μου εκείνος που πίστευα ότι ήταν δάσκαλος

    Αθώος δηλώνει ο Δημήτρης Λιγνάδης



    ΣΧΟΛΙΑ