• Κοινωνία

    Δίκη ντράμερ: Απαλλαγή για δύο καταγγελίες ζητά η εισαγγελέας

    Ασπρόμαυρη φωτογραφία ενός κοριτσιού με πλάτη με το χέρι σηκωμένο πίσω της


    Αποδείχθηκε κατά την ακροαματική διαδικασία ότι ο πρώην ντράμερ του συγκροτήματος των Πυξ Λαξ ασέλγησε σε δύο τότε ανήλικα κορίτσια.

    Σε αυτή την κρίση κατέληξε η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών.

    Αν και ένοχος, η εισαγγελέας πρότεινε στους δικαστές να απαλλάξουν τον 70χρονο μουσικό καθώς τα αδικήματα, όπως είπε, έχουν πλέον παραγραφεί.

    Αντίθετα, η εισαγγελέας έχει αμφιβολίες για το εάν ο κατηγορούμενος κακοποίησε σεξουαλικά τα άλλα δύο κορίτσια και γι αυτές τις πράξεις, ζήτησε την αθώωσή του.

    Οι δικαστές θα ακούσουν τις αγορεύσεις συνηγόρων υπεράσπισης και των τεσσάρων νεαρών σήμερα γυναικών που έχουν καταγγείλει τον πρώην ντράμερ.

    Υποστηρίζουν ότι κακοποιήθηκαν σε κάμπινγκ του νομού Ηλείας από το 2007 ως το 2015.

    «Πιθανό να λένε όλα τα κορίτσια αλήθεια»

    Η εισαγγελέας κατά την αγόρευσή της δεν απέκλεισε και οι τέσσερις καταγγέλλουσες να λένε την αλήθεια.

    Όπως είπε:

    «Είναι πολύ πιθανό τα πράγματα να έχουν συμβεί ακριβώς όπως εξιστορήθηκαν από τα παιδιά, όμως σε αντικειμενικά νομικά πλαίσια θεωρώ ότι δεν υπάρχει πλήρης απόδειξη για όλες τις κατηγορίες. Δεν υπάρχει πολλές φορές λογική αληθοφάνεια σε αυτά που λένε. Ίσως να πρόκειται και για ψευδείς αναμνήσεις… Όπως έχουν ειπωθεί από τα παιδιά δεν υπάρχει, συνοχή, αληθοφάνεια και τα υπόλοιπα κριτήρια που θέτει η επιστήμη για να αξιολογήσουμε. Η μνήμη είναι υποκειμενική και μπορούν να εμφυτευθούν και ψευδείς αναμνήσεις».

    Ιδιαίτερα αιχμηρή ήταν η εισαγγελέας για τη στάση που ακολούθησαν οι γονείς των τεσσάρων κοριτσιών την επίδικη περίοδο:

    «Οι γονείς των παιδιών με ξεπέρασαν, καθώς ενώ βίωναν καταστάσεις σε ενεστώτα χρόνο το άφησαν να περάσει τότε έτσι, αφήνοντας ένα εν δυνάμει κατά την κρίση τους παιδόφιλο να γίνει ο κίνδυνος για άλλα παιδιά. Αποδυνάμωσαν την αποδεικτική διαδικασία της παρούσας δίκης. Μου αφήνουν κενό. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι κάθονται σε ένα καφενείο και βλέπουν κάποιον με ένα παιδί σε μια αιώρα και δεν κάνουν τίποτα».

    Διαβάστε επίσης:

    Έβρος: ΕΔΕ και διαθεσιμότητα για τους αστυνομικούς που συνελήφθησαν

    Χαϊδάρι: Επίθεση με μαχαίρι σε ίντερνετ καφέ

    ──────────────────



    ΣΧΟΛΙΑ