• Κοινωνία

    Αθώος δηλώνει ο Δημήτρης Λιγνάδης

    Δημήτρης Λιγνάδης

    Δημήτρης Λιγνάδης


    «Είμαι αθώος. Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες», ήταν οι πρώτες κουβέντες του Δημήτρη Λιγνάδη στους δικαστές που τον δικάζουν για τους βιασμούς τριών ανήλικων αγοριών και ενός νεαρού άνδρα.

    Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, από το εδώλιο του κατηγορουμένου και την προστασία πάνοπλων αστυνομικών, άκουσε από τον εισαγγελέα το βαρύτατο κατηγορητήριο του, το οποίο αρνήθηκε, δηλώνοντας στους δικαστές ότι είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης και δάσκαλος.

    Στην 3η συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών, η δίκη του προφυλακισμένου σκηνοθέτη και ηθοποιού ουσιαστικά αρχίζει σήμερα με την πρώτη κατάθεση καταγγέλλοντα. Ενός 26χρονου σήμερα άνδρα που κατήγγειλε τον σκηνοθέτη ότι τον βίασε όταν ήταν μόλις 14 ετών.

    Στο δικαστήριο είναι παρόντες οι 3 από τους καταγγέλλοντες.

    Συνολικά στη δίκη έχουν κληθεί να καταθέσουν 21 μάρτυρες, ενώ άλλους 8 έχει προτείνει ως μάρτυρες υπεράσπισης ο Λιγνάδης.

    Νωρίτερα, ο συνήγορος του σκηνοθέτη αντέδρασε στην παρουσία εντός αιθούσης, του Β.Κ., του πρώτου μηνυτή Λιγνάδη που λόγω παραγραφής, η δική του υπόθεση δεν έφτασε στο ακροατήριο.

    Ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε να βρεθεί εκτός δικαστικής αίθουσας το συγκεκριμένο πρόσωπο «που εμφανίστηκε ως συνεργάτης δικηγόρου πολιτικής αγωγής», διότι «θα ενημερώνει τους μάρτυρες που βρίσκονται ακριβώς απ’ έξω».

    Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα να αποχωρήσει ο καταγγέλλων.

    Διαβάστε επίσης:

    Δημήτρης Λιγνάδης: Δικάζεται για 4 βιασμούς ανηλίκων και νεαρών ανδρών

    Στο εδώλιο σήμερα ο Δημήτρης Λιγνάδης κατηγορούμενος για τέσσερις βιασμούς

    Άρθρο παρέμβαση: O Sakis που ονειρευόταν να γίνει Σάκης Ρουβάς



    ΣΧΟΛΙΑ