• Κοινωνία

    Κρήτη: Στον ανακριτή ο 57χρονος καθηγητής που κατηγορείται για ασέλγεια σε μαθήτριες

    • NewsRoom


    Στον ανακριτή αναμένεται να οδηγηθεί το πρωί της Πέμπτης ο 57χρονος καθηγητής και ιδιοκτήτης φροντιστηρίου στα Χανιά που κατηγορείται για οπλοκατοχή, ενώ ταυτόχρονα κατηγορείται για ασέλγεια σε μαθήτριες.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews, η υπόθεση «άνοιξε» στα τέλη του 2018, όταν οι Aρχές δέχτηκαν καταγγελίες από ενήλικα σήμερα κορίτσια, ότι ο εν λόγω καθηγητής, προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του, το 2013, που φοιτούσαν στο φροντιστήριό του.

    Οι αστυνομικές Αρχές ερευνούν πολύ προσεκτικά τις καταγγελίες, ενώ και ο Εισαγγελέας έχει λάβει σχετικές καταθέσεις με καταγγελίες μαθητριών.

    Την ίδια ώρα, η Ένωση Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων, με ανακοίνωσή της, ζητά διακριτικότητα στην αντιμετώπιση του θέματος, τόσο από τους εκπαιδευτικούς, τους πολίτες και τα ΜΜΕ. Ταυτόχρονα δηλώνει την «αποστασιοποίησή της από οποιοδήποτε γεγονός».

    Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων:

    «Με αφορμή το ζήτημα που έχει θορυβήσει τις τελευταίες μέρες την πόλη μας, αναφορικά με εκπαιδευτικό, φερόμενο να έχει προβεί σε ποινικό αδίκημα, καλείται η ένωσή μας να δηλώσει την αποστασιοποίησή της από οποιοδήποτε γεγονός.

    Τούτο διότι, αφενός μεν ως φερόμενο συμβάν έχει ήδη τεθεί στα χέρια της Δικαιοσύνης η οποία είναι η μόνη αρμόδια να ερευνήσει και εν τέλει να αποδώσει δικαιοσύνη, αφετέρου σχετίζεται άμεσα με την εύθραυστη ανηλικότητα, με τον ευαίσθητο εκπαιδευτικό χώρο και εν τέλει με την ηθική διάσταση και αξιοπρέπεια της ανθρώπινης προσωπικότητας.

    Καλούμαστε ως εκπαιδευτικοί και ως πολίτες και καλούμε αντίστοιχα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τους εκπροσώπους του τύπου να επιδείξουν την διακριτικότητα που χρήζει στο θέμα αυτό».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πρώην παίκτρια του Nomads κατηγορεί τον σύντροφό της για κακοποίηση – Τι απαντά εκείνος (pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στη Μυτιλήνη κλιμάκιο της ΕΜΑΚ για τον μυστηριώδη φάκελο με σκόνη στο πανεπιστήμιο Αιγαίου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τραγωδία στην Εύβοια: Πέθανε αβοήθητος, λόγω κακοκαιρίας



    ΣΧΟΛΙΑ