• Κοινωνία

    Τιτανικός: Στο υποβρύχιο Titan φαίνεται πως ανήκουν τα συντρίμμια που εντοπιστήκαν

    • NewsRoom
    Το υποβρύχιο της Oceangate

    Πηγή: oceangate.com


    Στο υποβρύχιο της OceanGate Expeditions «Titan» φαίνεται πως ανήκουν τα συντρίμμια που εντοπίστηκαν νωρίτερα από την Αμερικανική ακτοφυλακή, στην περιοχή του ναυαγίου του Τιτανικού.

    Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ, εντόπισε ένα πεδίο με συντρίμμια στη ζώνη των ερευνών, με τη χρήση τηλεχειριζόμενου οχήματος κατάδυσης βαθέων υδάτων. Αναλυτική συνέντευξη Τύπου αναμένεται αργότερα.

    Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Sky News, ο εμπειρογνώμονας David Mearns δήλωσε ότι τα συντρίμμια που βρέθηκαν κατά την έρευνα για το Titan «δείχνουν» να είναι τμήματα του υποβρυχίου.  Όπως τόνισε ο Mearns ο οποίος είναι φίλος δύο εκ των επιβατών που βρίσκονται στο Titan, πρόκειται για ένα πλαίσιο προσγείωσης και ένα πίσω κάλυμμα από το υποβρύχιο.

    Η απεγνωσμένη αναζήτηση για το υποβρύχιο Titan, μήκους 6,7 μέτρων είχε φτάσει σε κρίσιμο στάδιο το πρωί της Πέμπτης, όταν η παροχή αέρα για τους πέντε επιβαίνοντες εκτιμήθηκε ότι είχε  εξαντληθεί.  Το Titan, το οποίο λειτουργεί από την OceanGate Expeditions με έδρα τις ΗΠΑ, ξεκίνησε μια δίωρη κάθοδο το πρωί της Κυριακή, αλλά έχασε την επαφή με το πλοίο υποστήριξής του.

    Το υποβρύχιο ξεκίνησε με διαθέσιμο αέρα για 96 ώρες, σύμφωνα με την εταιρεία, που σημαίνει ότι το οξυγόνο πιθανότατα θα είχε εξαντληθεί μέχρι το πρωί της Πέμπτης, σε περίπτωση που παρέμεινε άθικτο.

    Ακόμη και αν εντοπιστεί εγκαίρως, μια επιχείρηση διάσωσης θα αντιμετωπίσει τεράστιες υλικοτεχνικές προκλήσεις για την ανάκτηση του υποβρυχίου για πάνω από 2 μίλια κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

    Διαβάστε επίσης

    Τιτανικός: Συντρίμμια εντόπισε η ακτοφυλακή στην περιοχή έρευνας για το χαμένο υποβρύχιο

    Οι extreme διακοπές των tycoons – Πόσο κοστίζουν τα ταξίδια από το βυθό της θάλασσας μέχρι το διάστημα

    Εξαφάνιση υποβρυχίου στον Τιτανικό: Έφτασε στην περιοχή το γαλλικό ρομπότ για τις έρευνες

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ