• Κοινωνία

    Εξαφάνιση υποβρυχίου στον Τιτανικό: Έφτασε στην περιοχή το γαλλικό ρομπότ για τις έρευνες

    • NewsRoom
    Ifremer. Olivier Dugornay - Ifremer - CCBY/Handout via REUTERS

    Ifremer. Olivier Dugornay – Ifremer – CCBY/Handout via REUTERS


    Έφτασε στην περιοχή των ερευνών το γαλλικό πλοίο που μεταφέρει το γαλλικό  ρομπότ, το οποίο, με δυνατότητα κατάδυσης στα 6.000 μέτρα, θα  εξερευνήσει το ναυάγιο του Τιτανικού για το αγνοούμενο βαθυσκάφος,  όπως ανακοίνωσε το ινστιτούτο Ifremer.

    Το ερευνητικό σκάφος Atalante χρησιμοποιεί για πρώτη φορά ηχητικό σύστημα για την χαρτογράφηση του βυθού ώστε η έρευνα του ρομπότ να είναι περισσότερο στοχευμένη, διευκρίνισε το Ifremer.

    Το μη επανδρωμένο ρομπότ Victor 6000 μπορεί να βοηθήσει στην απελευθέρωση του βαθυσκάφους, εάν έχει παγιδευτεί σε κάποιο σημείο, ανέφερε ο χειριστής του.

    Έχει τηλεκατευθυνόμενους βραχίονες με το οποίους μπορεί να κόψει καλώδια ή να κάνει άλλες μανούβρες για να απελευθερώσει κάποιο ακινητοποιημένο σκάφος. Μπορεί επίσης να καταδυθεί σε μεγαλύτερο βάθος από όλον τον άλλον εξοπλισμό που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο σημείο του ναυαγίου, στον βόρειο Ατλαντικό.

    Σημειώνεται ότι την Τετάρτη 21/6/22 το βράδυ, έγινε γνωστό από την Ακτοφυλακή των ΗΠΑ, ότι το διαθέσιμο οξυγόνο στο υποβρύχιο το οποίο αγνοείται από την Κυριακή 18/6 στον Ατλαντικό Ωκεανό, επαρκεί για «άλλες 40 ώρες».

    Το οξυγόνο στις 14:08 – σύμφωνα με τις προδιαγραφές του βαθυσκάφους- εξαντλήθηκε. Οι ειδικοί ωστόσο δεν αποκλείουν την πιθανότητα να έγινε καλύτερη διαχείριση του οξυγόνου από τους επιβαίνοντες, κερδίζοντας έτσι κάποιες ώρες. Η πολυεθνική ομάδα έρευνας και διάσωσης – που επιχειρεί με τα πλέον υπερσύγχρονα μέσα σε μία έκταση 14.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στα παγωμένα νερά του Ατλαντικού – συνεχίζει την έρευνα.

    Σήμερα, η αμερικανική ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι συνεχίζει τις επιχειρήσεις «διάσωσης» του βαθυσκάφους Titan και των πέντε επιβαινόντων που εξαφανίσθηκαν κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού, παρά τους φόβους ότι τα αποθέματα του οξυγόνου έχουν εξαντληθεί.

    «Συνεχίζουμε να διαπιστώνουμε σε ιδιαιτέρως σύνθετες περιπτώσεις ότι η θέληση για ζωή των ανθρώπων πρέπει να ληφθεί επίσης πραγματικά υπ’ όψιν. Και, κατά συνέπεια, συνεχίζουμε τις έρευνες και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες διάσωσης», δηλώνει ο υποναύαρχος Τζο Μάουτζερ, επικεφαλής των επιχειρήσεων έρευνας στο δίκτυο NBC.

    Την ίδια στιγμή στην περιοχή των ερευνών, σπεύδουν ακόμα περισσότεροι διασώστες με περισσότερα πλοία και σκάφη ελπίζοντας ότι το οξυγόνο θα μπορούσε να διαρκέσει λίγες ώρες παραπάνω.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

    Διαβάστε επίσης: 

    Τιτανικός: Δισέγγονη 2 επιβατών του τραγικού ναυαγίου του 1912 η σύζυγος του CEO της OceanGate

    Τιτανικός: Γαλλικό ρομπότ θα επιχειρήσει να βρει το αγνοούμενο υποβρύχιο

    Χάμις Χάρντινγκ: Οι επικίνδυνες αποστολές του αγνοούμενου δισεκατομμυριούχου στο ναυάγιο του Τιτανικού

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ