• Κοινωνία

    OceanGate: Νεκροί οι επιβάτες του υποβρυχίου Titan – Επιβεβαίωση και από την Αμερικανική Ακτοφυλακή (upd)

    • NewsRoom
    Το υποβρύχιο της Oceangate

    Πηγή: oceangate.com


    Η OceanGate δήλωσε την Πέμπτη ότι πιστεύει ότι οι επιβάτες του υποβρυχίου Titan με προορισμό τον Τιτανικό «δυστυχώς χάθηκαν», όπως αναφέρει σε δήλωσή της η εταιρεία.

    «Πιστεύουμε τώρα ότι ο διευθύνων σύμβουλός μας Stockton Rush, Shahzada Dawood και ο γιος του Suleman Dawood, ο Hamish Harding και ο Paul-Henri Nargeolet, δυστυχώς έχουν χαθεί», ανέφερε η εταιρεία, σύμφωνα με το CNN.

    «Αυτοί οι άνδρες ήταν αληθινοί εξερευνητές που μοιράζονταν ένα ξεχωριστό πνεύμα περιπέτειας και ένα βαθύ πάθος για την εξερεύνηση και την προστασία των ωκεανών του κόσμου», σύμφωνα με τη δήλωση.

    «Οι καρδιές μας είναι με αυτές τις πέντε ψυχές και κάθε μέλος των οικογενειών τους αυτή την τραγική στιγμή. Λυπούμαστε για την απώλεια της ζωής και τη χαρά που έφεραν σε όλους όσους γνώριζαν».

    «Είναι μια εξαιρετικά λυπηρή στιγμή για τους αφοσιωμένους υπαλλήλους μας που είναι εξαντλημένοι και θρηνούν βαθιά για αυτήν την απώλεια. Ολόκληρη η οικογένεια της OceanGate είναι βαθιά ευγνωμονούσα για τους αμέτρητους άνδρες και γυναίκες από πολλούς οργανισμούς της διεθνούς κοινότητας που επέσπευσαν ευρείας κλίμακας πόρους και έχουν εργαστεί. Εκτιμούμε τη δέσμευσή τους να βρουν αυτούς τους πέντε εξερευνητές και τις μέρες και τις νύχτες της ακούραστης εργασίας τους για την υποστήριξη του πληρώματος μας και των οικογενειών τους.

    Αυτή είναι μια πολύ θλιβερή στιγμή για ολόκληρη την κοινότητα των εξερευνητών και για καθένα από τα μέλη της οικογένειας όσων χάθηκαν στη θάλασσα. Ζητάμε να γίνει σεβαστή η ιδιωτική ζωή αυτών των οικογενειών κατά τη διάρκεια αυτής της πολύ οδυνηρής στιγμής».

    Νωρίτερα, είχαν εντοπιστεί στην περιοχή έρευνας συντρίμμια του μοιραίου βαθυσκάφους. Σε συνέντευξή Τύπου της αμερικανικής ακτοφυλακής, η υπηρεσία επιβεβαίωσε πως πράγματι αυτά ανήκουν στο «Titan».

    Ο συντονιστής της έρευνες ανακοίνωσε ότι το πρωί ένα τηλεχειριζόμενο υποβρύχιο ROV από το σκάφος Horizon Artic εντόπισε τον ουραίο κώνο του υποβρύχιου σκάφους Titan σε απόσταση περίπου 1600 ποδών από την πλώρη του ναυαγίου του Τιτανικού.

    Παράλληλα, βρήκαν επιπλέον συντρίμμια, τα οποία συνάδουν με την καταστροφική απώλεια του θαλάμου πίεσης. Οι ίδιοι ανέφεραν πως άμεσα ειδοποιήθηκαν οι οικογένειες.

    Αξιωματούχοι της αμερικανικής ακτοφυλακής δήλωσαν ότι τα τηλεχειριζόμενα οχήματα (ROV) που επιχειρούν στον πυθμένα γύρω από τον Τιτανικό θα παραμείνουν στο σημείο.

    Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ αναφέρει ότι εξακολουθεί να εργάζεται για να αναπτύξει τις λεπτομέρειες για το σχετικό χρονοδιάγραμμα σχετικά με την ανάσυρση. Πρόκειται για ένα «απίστευτα πολύπλοκο περιβάλλον» στον πυθμένα της θάλασσας, 2 μίλια κάτω από την επιφάνεια, λέει ο υποναύαρχος John Mauger.

    Διαβάστε επίσης

    Τιτανικός: Στο υποβρύχιο Titan φαίνεται πως ανήκουν τα συντρίμμια που εντοπιστήκαν

    Τιτανικός: Συντρίμμια εντόπισε η ακτοφυλακή στην περιοχή έρευνας για το χαμένο υποβρύχιο

    Τιτανικός: Δισέγγονη 2 επιβατών του τραγικού ναυαγίου του 1912 η σύζυγος του CEO της OceanGate

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ