• Κοινωνία

    Ποιοι είναι οι 12 υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου στον Άρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας

    αρειος παγος


    Γυναίκα θα είναι η επόμενη πρόεδρος στον Άρειο Πάγο ενώ στο Συμβούλιο της Επικρατείας η «μάχη» για την προεδρία θα δοθεί μεταξύ τριών ανδρών και τριών γυναικών.
    Ένα μήνα πριν από την αποχώρηση λόγω συνταξιοδότησης του νυν προέδρου του Αρείου Πάγου Ιωσήφ Τσαλαγανίδη και του νυν προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Αθανασίου Ράντου, ο υπουργός Δικαιοσύνης κατέθεσε σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο τους δύο καταλόγους, με έξι+έξι υποψηφίους για τη διαδοχή  στα δύο  ανώτατα δικαστήρια της χώρας.
    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κωνσταντίνος Τσιάρας τήρησε την επετηρίδα και επέλεξε ως υποψηφίους τους αρχαιότερους 6 αντιπροέδρους του ΣτΕ και τους αρχαιότερους 6 αντιπροέδρους του ΑΠ.
    Έτσι, στον Άρειο Πάγο  έξι γυναίκες αντιπρόεδροι θα διεκδικήσουν την ανώτατη προαγωγή. Πρόκειται για τις Αγγελική Αλειφεροπούλου, Ειρήνη Καλού, Δήμητρα Κοκοτίνη, Ασπασία Μαγιάκου, Αλτάνα Κοκκοβού και Αβροκόμη Θούα.
    Ο διάδοχος του κ.Ράντου στο  ΣτΕ θα επιλεγεί μεταξύ των αντιπροέδρων Μαίρη Σαρπ, Μαρία Καραμανώφ,   Ιωάννη Γράβαρη, Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου, Δημήτριο Σκαλτσούνη και Μιχαήλ Πικραμένο.

    Οι υποψήφιοι για αντιπρόεδροι

    Ο κ.Τσιάρας κατέθεσε στο υπουργικό συμβούλιο και τον κατάλογο με τα ονόματα   14 αρεοπαγιτών, από τους οποίους  5 θα προαχθούν σε αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου, ώστε να καλυφθούν οι κενές θέσεις που θα δημιουργηθούν από τις συνταξιοδοτήσεις, την 1η Ιουλίου.

    Υποψήφιοι είναι οι: Αρτεμισία Παναγιώτου, Διονυσία Μπιτζούνη, Γεώργιος Χοϊμές, Μαρία Νικολακέα, Γεώργιος Παπαηλιάδης,  Κωστούλα Φλουρή-Χαλεβίδου, Παρασκευή Καλαϊτζή, Ναυσικά Φράγκου, Μιλτιάδης Χατζηγεωργίου, Μαρία Τζανακάκη-Σαραντάκη, Νικόλαος Πιπιλίγκας, Γεώργιος Αποστολάκης, Αρετή Παπαδιά και Μαρία Γεωργίου.

    Το επόμενο διάστημα, η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής θα ακροαστεί όλους τους υποψηφίους και θα  καταλήξει στους επικρατέστερους. Την τελική επιλογή θα έχει το υπουργικό συμβούλιο, μετά από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης.



    ΣΧΟΛΙΑ