• Κοινωνία

    Μιχάλης Γουλανδρής: 10 μεγάλοι παίκτες “πάλεψαν” για το μυθικό ακίνητο στο Κολωνάκι

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Μιχάλης Γουλανδρής

    Μιχάλης Γουλανδρής


    Δέκα ενδιαφερόμενοι, μεγάλοι παίκτες των ακινήτων και βαριά πορτοφόλια, «έδωσαν bid» (δηλαδή έδωσαν προσφορα), για το πολυτελές διαμέρισμα του Μιχάλη Γουλανδρή της οδού Στησιχόρου 11, στον πλειστηριασμό της περασμένης Τετάρτης.

    Και από το 1,968 εκατ. ευρώ που ήταν η τιμή πρώτης προσφοράς, το διαμέρισμα πέρασε σε offshore για 3,005 εκατ. ευρώ.

    Το παρών στον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό (e-auction) έδωσαν, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το mononews, τουλάχιστον τέσσερα   μεσιτικά γραφεία αλλά και  συμβολαιογράφοι, εκπροσωπώντας  τους εντολείς τους, που ήταν ιδιώτες αλλά και offshore εταιρείες.

    Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το διαμέρισμα του 6ου ορόφου, εμβαδού 246 τετραγωνικών μέτρων πέρασε σε off shore εταιρεία, καθώς ο ιδιοκτήτης της φάνηκε από την αρχή διατεθειμένος να αγοράσει το συγκεκριμένο ακίνητο.

    Αυτό φάνηκε από τις υψηλές τιμές (Bid up), σε σχέση με τους άλλους που έβαζε στο σύστημα λένε με νοημα, πηγές που έμαθαν πως κύλησε η συγκεκριμένη διαδικασία.

    Να σημειωθεί ότι η τιμή πρώτης προσφοράς από 1,57 εκατ. ευρώ, αναπροσαρμόστηκε με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου, στα 1,968 εκατ. ευρώ, ύστερα από   προσφυγή της εταιρείας T. Network Real Estate, στην οποία ανήκε το ακίνητο.

    Το διαμέρισμα κατασκευής στα μέσα της δεκαετίας του 1950 βρίσκεται σε μία από τις ακριβότερες περιοχές της Αθήνας, ένα βήμα από το Σύνταγμα, σε απόσταση αναπνοής από τους σταθμούς του μετρό «Σύνταγμα » και «Ευαγγελισμός», δίπλα στο Ζάππειο και τον Εθνικό Κήπο.

    Ο κ. Μιχάλης Γουλανδρής, δήλωνε το εν λόγω διαμέρισμα ως κατοικία του.

    Το αγόρασε η εταιρεία του T. Network Real Estate το 2001 και το 2006 ανακαινίστηκε εκ βάθρων,  ενοποιήθηκαν χώροι και άλλαξαν όλες οι ηλεκτρομηχανολογικές και  υδραυλικές εγκαταστάσεις. Διαθέτει χώρο υποδοχής, δύο σαλόνια,  τραπεζαρία, master bedroom με λουτρό,  κουζίνα, wc, λουτρό, δωμάτιο υπηρεσίας με wc, διάδρομο, γραφείο, και μπαλκόνια με θέα.

    Επισπεύδουσα ήταν η doValue  (Eurobank) με τιμή πρώτης προσφοράς 1,68 εκατ. ευρώ (για δάνειο 2,34 εκατ. ευρώ).

    Να σημειωθεί ότι την  ερχόμενη Τετάρτη, 16 Ιουνίου, βγαίνουν ξανά στο σφυρί τα τρία διαμερίσματα ιδιοκτησίας του κ. Μιχάλη Γουλανδρή, που βρίσκονται στην οδό Βασιλέως Γεωργίου 1, στην καρδιά της Αθήνας και από τις πιο ακριβές γειτονιές της πρωτεύουσας.

    Όπως έχει γράψει το mononews, τα  τρία διαμερίσματα είναι συνολικού εμβαδού 1.214 τμ βγαίνουν στο σφυρί για 12,57 εκατ. ευρώ από την Intrum (Τράπεζα Πειραιώς). Πρόκειται για μία μεζονέτα (3ου και 4ου ορόφου) εμβαδού 700 τμ με τιμή πρώτης προσφοράς 7,935 εκατ. ευρώ.

    Για   οροφοδιαμέρισμα 2ου ορόφου των 390 τμ. με τιμή πρώτης προσφοράς  3,9 εκατ. ευρώ και ένα ακόμα ισόγειο διαμέρισμα  134 τμ με τιμή πρώτης προσφοράς 735.000 ευρώ.

    Για τα ίδια ακίνητα οι  προηγούμενοι πλειστηριασμοί του Μαρτίου 2020 και Μαΐου 2021  είχαν  ακυρωθεί καθώς δεν εμφανίστηκαν ενδιαφερόμενοι.

    Ενώ τον Ιανουάριο του 2020 άλλαξε χέρια το οροφοδιαμέρισμα του πρώτου ορόφου της ίδια πολυκατοικίας με τίμημα 765 χιλιάδες ευρώ.

    Τα διαμερίσματα της οδού Βασιλέως Γεωργίου 1 κατασχέθηκαν τον Φεβρουάριο του 2019 για δάνεια  άνω των 30 εκατ. ευρώ που έλαβε ο εφοπλιστής  την περίοδο 2006-2010.

    Διαβάστε επίσης: 

    -Άλλαξε χέρια το διαμέρισμα του Μιχάλη Γουλανδρή στη Στησιχόρου

    -Μουρτζούχος – Παζαρόπουλος – Παναγάκος – Γουλανδρής: Bλέπουν τις βίλες τους σε Μύκονο και Εκάλη στο «σφυρί»…

    -Στο «σφυρί» τέσσερα ξενοδοχεία σε Κέρκυρα, Ρόδο, Μύκονο και Ναύπλιο για 30 εκατ. ευρώ

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ