• Τράπεζες

    Στο «σφυρί» τέσσερα ξενοδοχεία σε Κέρκυρα, Ρόδο, Μύκονο και Ναύπλιο για 30 εκατ. ευρώ

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Grande Mare Hotel, Spa & Wellness


    Ξενοδοχεία σε Κέρκυρα, Ρόδο, Ναύπλιο και Μύκονο βρίσκονται στα πινάκια των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τον Ιούνιο και βγαίνουν στο σφυρί για ποσό κοντά στα 30 εκατ. ευρώ. Την ίδια ώρα έχει ξεκινήσει και ο διεθνής πλειοδοτικός διαγωνισμός για το πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα της Ντίας Καψή στην Αγία Πελαγία της Κρήτης.

    Από σήμερα  1η Ιουνίου αίρεται κάθε προστασία από τους πλειστηριασμούς και για τους πληγέντες από την πανδημία. Ωστόσο σε ότι αφορά την ομαλή διενέργεια των πλειστηριασμών το «νερό στο αυλάκι» αναμένεται να μπει από τον Σεπτέμβριο καθώς οι οφειλέτες έχουν δικαίωμα εκ του νόμου να προχωρήσουν σε ανακοπή του πλειστηριασμού, διαδικασία που κρατά από 40 μέρες μέχρι 2 μήνες.

    Εξάλλου από σήμερα ξεκινά και επίσημα ο νέος πτωχευτικός νόμος της Δεύτερης Ευκαιρίας.

    Να σημειωθεί ότι για τον Ιούνιο –σύμφωνα με την πλατφόρμα e auction- έχουν προγραμματισθεί 2.314 πλειστηριασμοί.

    Ανάμεσα σε αυτούς που θα βρεθούν αντιμέτωποι με το ηλεκτρονικό σφυρί είναι και ο εφοπλιστής Μιχάλης Γουλανδρής καθώς για τις  9 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί ο  πλειστηριασμός  που αφορά την  κατοικία του, που  βρίσκεται  στην οδό Στησιχόρου 11, έναν από τους πλέον ακριβούς δρόμους της Αθήνας. Το διαμέρισμα –που ανήκει στην εταιρεία T. Network Real Estate LTD και αποκτήθηκε το 2004-,  βρίσκεται στον 6ο όροφο, είναι εμβαδού 246τμ,  βγαίνει στο σφυρί με επισπεύδουσα τη doValue (Eurobank) και με τιμή πρώτης προσφοράς 1,57 εκατ. ευρώ (για δάνειο 2,34 εκατ. ευρώ).

    Σε ότι αφορά τώρα τους πλειστηριασμούς για ξενοδοχειακά ακίνητα, τον Ιούνιο σύμφωνα με την πλατφόρμα eauction έχουν προγραμματιστεί να βγουν στο σφυρί:

    Κέρκυρα

    -Το πολυτελές ξενοδοχείο Grande Mare Hotel, Spa & Wellness στην Κέρκυρα που δεσπόζει σε λόφο ένα χιλιόμετρο πριν από τις Μπενίτσες.

    Η τιμή πρώτης προσφοράς ανέρχεται στα 9,06 εκατ ευρώ και επισπεύδουσα είναι η Amoeba Issuer DAC.

    Η ξενοδοχειακή μονάδα βγαίνει σε πλειστηριασμό από τις αρχές του 2018 χωρίς να υπάρξει υποψήφιος αγοραστής, ενώ η διαδικασία πάγωσε και λόγω της πανδημίας.

    Το σφυρί χτυπάει ξανά στις 9 Ιουνίου. Η επιχείρηση ανήκει στην εταιρεία «Ξενοδοχειακές Επενδύσεις A.E.» και το ξενοδοχειακό συγκρότημα  αποτελείται από 16 αυτοτελείς και ανεξάρτητες οριζόντιες  ιδιοκτησίες. Στις παροχές του συμπεριλαμβάνονται θαλάσσιο πάρκο, συνεδριακό κέντρο 256 τ.μ., εστιατόριο, δύο μπαρ, γυμναστήριο και εξωτερική πισίνα.

    Ρόδος

    Σε αναστολή βρίσκεται ο προγραμματισμένος για τις  2 Ιουνίου  πλειστηριασμός της ξενοδοχειακής επιχείρησης «Φιλέρημος», με επισπεύδουσα την Cepal και τιμή πρώτης προσφοράς τα 8,57 εκατ. ευρώ.

    Πρόκειται για το ξενοδοχείο «FILERIMOS VILLAGE», το οποίο βρίσκεται στην Ιαλυσό της Ρόδου και συγκεκριμένα στην τοποθεσία Άγιος Ιωάννης.

    Το ξενοδοχείο 4 αστέρων, που αναπτύσσεται σε έκταση 28,68 στρεμμάτων είναι δυναμικότητας  209 δωματίων και μπανγκαλόου και διαθέτει 3 πισίνες, γήπεδα  τένις, μπάσκετ κλπ.

    Τα βάρη του ξενοδοχείου (υποθήκες και προσημειώσεις)  είναι σχεδόν 1 δις δραχμές, ενώ υπάρχουν αποφάσεις αναγκαστικής κατάσχεσης υπέρ

    του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, για ποσό 10.172 ευρώ

    Υποθήκη υπέρ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ για ποσό 132.375 ευρώ,

    Αναγκαστική κατάσχεση ακίνητης περιουσίας υπέρ του ΙΚΑ ΡΟΔΟΥ για ποσό 181.016 ευρώ

    Αναγκαστική κατάσχεση ακίνητης περιουσίας υπέρ του ΙΚΑ ΡΟΔΟΥ για ποσό 1.866.488 ευρώ

    Αναγκαστική κατάσχεση ακίνητης περιουσίας υπέρ ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΕ για ποσό 300.000 ευρώ

    Αναγκαστική κατάσχεση ακίνητης περιουσίας υπέρ της CEPAL HELLAS για ποσό 200.000 ευρώ.

    Ναύπλιο

    Στις 9 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός  της «Κ. ΜΑΡΚΟΥ Α.Ε. ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ», με επισπεύδουσα τη Cepal  και τιμή πρώτης προσφαράς 6,023 εκατ. ευρώ.

    Το ξενοδοχείο βρίσκεται στα Ίρια, στη θέση «ΧΑΝΤΑΚΙΑ» (παραλία Κάνδιας).

    Πρόκειται για πέντε κτίσματα που αναπτύσσονται σε  συνολική έκταση 28.628,57 τ.μ.. Το  ξενοδοχείο είναι κλασικού τύπου και επιπλωμένων διαμερισμάτων, 5 αστέρων  και δυναμικότητας 137 δωματίων και 260 κλινών. Κάποια από τα δωμάτια έχουν ιδιωτική πισίνα.

    Βάρη επί των κατασχεθέντων ακινήτων:

    Προσημείωση Υποθήκης, υπέρ της «Εμπορικής Τράπεζας» για συνολικό ποσό 19,6 εκατ ευρώ.

    Υποθήκη, υπέρ της «Δ.Ο.Υ. ΝΑΥΠΛΙΟΥ», για το ποσό των 137.281 ευρώ.

    Προσημείωση Υποθήκης, υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς, για το ποσό των 16.324 ευρώ.

    Υποθήκη, υπέρ της «Δ.Ο.Υ. ΝΑΥΠΛΙΟΥ», για το ποσό των 146.450 ευρώ.

    Προσημείωση Υποθήκης, υπέρ της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου  για το ποσό των 500.000 ευρώ.

    Μύκονος

    Στις 23 Ιουνίου βγαίνουν στο σφυρί 4 τουριστικές κατοικίες στη Μύκονο της εταιρείας «ΠΑΡΑΣΑΓΚΑΣ Τεχνική Εμπορική και Ξενοδοχειακή ΑΕ», με επισπεύδουσα την Τράπεζα Πειραιώς και τιμή πρώτης προσφοράς τα 5,458 εκατ. ευρώ.

    Συγκεκριμένα οι τέσσερις κατοικίες  έχουν αναπτυχθεί σε  αγροτεμάχιο 4,1 στρεμμάτων και βρίσκονται στη θέση Άγιος Ιωάννης Διακόφτης. Είναι εμβαδού 160 -200 τμ με πισίνες.

    Βάρη: Προσημείωση υποθήκης  συνολικού ποσού 37 εκατ. ευρώ υπέρ της Μarfin Bank.

    Διαβάστε επίσης:

    -Τι αλλάζει από την 1η Ιουνίου για ρυθμίσεις χρεών και πλειστηριασμούς

    -Αλλάζει χέρια το ιστορικό ξενοδοχείο της Ντίας Καψή στην Κρήτη

    -Πωλήθηκε η βίλα του Λάκη Γαβαλά στη Μύκονο έναντι €1,9 εκατ.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ