• Κοινωνία

    Κούγιας: Βλέπει ομοιότητες στις υποθέσεις Λιγνάδη-Κέβιν Σπέισι

    Αλέξης Κούγιας, ποινικολόγος

    Αλέξης Κούγιας, ποινικολόγος


    Την υπόθεση του Κέβιν Σπέισι, ο οποίος αθωώθηκε από τις κατηγορίες που τον βάραιναν, με την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, παραλληλίζει ο συνήγορος υπεράσπισης του Έλληνα ηθοποιού και σκηνοθέτη, Αλέξης Κούγιας.

    Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του, ο Αλέξης Κούγιας αναφέρει τα εξής:

    «Όπως είναι γνωστό, υπερασπίστηκα σε πρώτο βαθμό τον κορυφαίο Έλληνα ηθοποιό και σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη, έναν από τους ελάχιστους με σπουδές σε ανώτατες σχολές, άριστο φιλόλογο και όχι “μορφονιό” προερχόμενο από εκπομπές lifestyle, για τον οποίον πίστεψα και πιστεύω ότι είναι παντελώς αθώος και γι’ αυτό, όπως όλοι οι αθώοι, στον δεύτερο βαθμό θα αθωωθεί πανηγυρικά και από τους ενόρκους στις δύο υποθέσεις που καταδικάστηκε, από τις 6 που κατηγορείτο αρχικά, αφού οι τακτικοί Δικαστές, μεταξύ των οποίων και η Πρόεδρος του Δικαστηρίου επίλεκτη Δικαστής κα Γιούπη, μετά από 7 μήνες δίκης τον απήλλαξαν πανηγυρικά.

    Παρακολουθώ στον παγκόσμιο τύπο με ποιον τρόπο ακόμη και αυτοί που λοιδόρησαν και προσπάθησαν να καταστρέψουν τον Kevin Spacey, τον αποθεώνουν για την αθώωσή του και δεν είδα πουθενά σε κανένα θέατρο διαμαρτυρίες για την αθώωσή του.

    Δεν είδα πουθενά ανακοινώσεις ουδενός κόμματος, όπως συνέβη στην Ελλάδα από δύο κόμματα να ζητείται η διαγραφή του δικηγόρου του.

    Δεν είδα πουθενά, επειδή αναδείχτηκε στο Δικαστήριο από τον δικηγόρο του Kevin Spacey η πραγματική προσωπικότητα των δήθεν βιασθέντων, να καλείται ο δικηγόρος σε πειθαρχική απολογία από τον Σύλλογό του.

    Είμαι βέβαιος ότι μετά από αυτή την ανακοίνωσή μου κάποιοι θα κοιτάξουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη, είτε αυτοί είναι αρχηγοί κομμάτων, είτε στελέχη κομμάτων, είτε δημοσιογράφοι, είτε παρουσιαστές εκπομπών και δεν θα είναι καθόλου ευχαριστημένοι από αυτό που βλέπουν».

    Διαβάστε επίσης:

    Βαλέρια Κουρούπη: Ο Δημήτρης Λιγνάδης ερχόταν στο θέατρο με 2 παιδιά και έλεγε ότι είναι ανίψια του

    ΔΣΑ: Πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Αλ. Κούγια για δηλώσεις του

    Υπόθεση Λιγνάδη: Η εισαγγελία κατέθεσε έφεση για δύο σκέλη της απόφασης



    ΣΧΟΛΙΑ