• Κοινωνία

    Υπόθεση Λιγνάδη: Η εισαγγελία κατέθεσε έφεση για δύο σκέλη της απόφασης

    • NewsRoom
    Δημήτρης Λιγνάδης

    Δημήτρης Λιγνάδης


    Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Λιγνάδη. Η εισαγγελία αποφάσισε να ασκήσει έφεση σε δύο σκέλη της πρωτόδικης απόφασης. Η εισαγγελική λειτουργός, άσκησε έφεση τόσο για το αθωωτικό σκέλος της απόφασης για τη μία υπόθεση βιασμού, όσο και ως προς το ύψος της ποινής για τις άλλες δύο περιπτώσεις βιασμού για τις οποίες και πρωτοδίκως ο Δ. Λιγνάδης κρίθηκε ένοχος.

    Μετά από την εξέλιξη αυτή ο ηθοποιός, όταν θα καθίσει στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας, θα δικαστεί από μηδενική βάση για τρεις υποθέσεις βιασμού, με ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την ποινική του μεταχείριση.

    Δημήτρης Λιγνάδης
    Δημήτρης Λιγνάδης

    Εκτός φυλακής

    Σημειώνεται πως ο Δημήτρης Λιγνάδης βρέθηκε εκτός φυλακής με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, που έκρινε ότι πρέπει να του δοθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, προκαλώντας ηχηρές αντιδράσεις στον καλλιτεχνικό κόσμο, καθώς και σε μεγάλη μερίδα της κοινωνίας.

    Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία (4-3): μειοψηφουσών 2 ενόρκων και μια συνέδρου που είχαν τη γνώμη να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του 3 φορές το μήνα και εγγύηση 30.000 ήταν όροι που του επιβλήθηκαν ομοφωνα.

    Τι αναφέρει ο Κούγιας

    Από την πλευρά του, ο Αλέξης Κούγιας επιμένει ότι ο σκηνοθέτης θα έπρεπε να είναι αυτός που διαμαρτύρεται κι αυτό λόγω της πρωτόδικης καταδίκης του καθώς, σύμφωνα με τον γνωστό ποινικολόγο, θα έπρεπε να αθωωθεί.

    «Αντί να διαμαρτύρεται ο κ. Λιγνάδης και να εκφράζει την πικρία του γιατί καταδικάστηκε ενώ έπρεπε να αθωωθεί ολοσχερώς, αυτό το κύκλωμα που εγώ το ονόμασα στο δικαστήριο για συντομία ως «συνεργείο», που κατασκεύασε όλη αυτή την σκευωρία σε βάρος του κ. Λιγνάδη, αποδεικνύει πως ήταν σκευωρία με έντονο πολιτικό υπόβαθρο, σκευωρία από ανθρώπους που είναι στον χώρο του θεάτρου: σκηνοθέτες, ηθοποιούς κ.α.» είπε προ ημερών ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη.

    Ο Αλέξης Κούγιας σημείωσε ότι «ο κ. Λιγνάδης αρχικώς κατηγορήθηκε για έξι βιασμούς, εκ των υστέρων παραμένουν τέσσερις και μετά παραμένουν δύο. Θα έπρεπε να γνωρίζετε και τους βιασθέντες. Εγώ δυστυχώς δεν μπορώ να παρουσιάσω τους βιασθέντες, λόγω των αρχών μου».

    «Δεν μπορεί να λέγεται βιαστής ο Λιγνάδης, που καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό, με ισχνές μειοψηφίες, αφού για έναν βιασμό μειοψήφησαν οι τρεις τακτικοί δικαστές και για τον άλλον οι δύο από τους τρεις δικαστές, δηλαδή η τακτική δικαιοσύνη δεν καταδίκασε τον Λιγνάδη» είπε ο Αλέξης Κούγιας, ενώ συμπλήρωσε πως «στην Ελλάδα και σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, θεωρείται κάποιος ότι έχει καταδικαστεί, όταν καταδικαστεί αμετακλήτως».

    Διαβάστε επίσης

    Αποφυλακίστηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης – Οι πρώτες δηλώσεις

    Δημήτρης Λιγνάδης: Επείγουσα παραγγελία της Εισαγγελίας Εφετών – Ανοιχτό το ενδεχόμενο έφεσης



    ΣΧΟΛΙΑ