• Κοινωνία

    ΔΣΑ: Πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Αλ. Κούγια για δηλώσεις του

    • NewsRoom
    Αλέξης Κούγιας

    Αλέξης Κούγιας


    Πειθαρχική δίωξη για αντιδεοντολογική συμπεριφορά ασκήθηκε σε βάρος του δικηγόρου Αλέξη Κούγια, μετά από αναφορά σε βάρος του που είχε υποβάλει το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών τον περασμένο Μάρτιο. Αφορμή στάθηκαν δηλώσεις του δικηγόρου στο πλαίσιο της δίκης του Δημήτρη Λιγνάδη, του οποίου είναι συνήγορος υπεράσπισης.

    Η πειθαρχική δίωξη ασκήθηκε, μετά από σχετική εισήγηση, από τον πρόεδρο του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Ζήση Κωνσταντίνου και ο γνωστός δικηγόρος παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΔΣΑ.

    Η αναφορά κατατέθηκε στις 14 Μαρτίου 2022, ενώ είχε κατατεθεί και προς τον πρόεδρο του ΔΣΑ, Δημήτρη Βερβεσό, ανοικτή επιστολή με θέμα «απαράδεκτες, αγοραίες, χυδαίες, προσβλητικές και ρατσιστικού περιεχομένου δηλώσεις στη βάση της έκφρασης και της ταυτότητας φύλου, δικηγόρου, μέλους του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών».

    Πάντως, εκκρεμεί πειθαρχικός έλεγχος για δηλώσεις τους σχετικά με την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη τόσο σε βάρος του δικηγόρου Γιάννη Βλάχου όσο και σε βάρος του Αλέξη Κούγια. Και οι δυο έχουν κληθεί για εξηγήσεις στα τέλη Αυγούστου.

    Διαβάστε επίσης

    Αλέξης Κούγιας: Έχω καρκίνο, σε εμβρυακό στάδιο, στους λεμφαδένες



    ΣΧΟΛΙΑ