• Κοινωνία

    Συνελήφθη μεγαλοοφειλέτης του Δημοσίου

    • NewsRoom
    σύλληψη


    Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη μια γυναίκα 52 ετών, η οποία φέρεται να περιλαμβάνεται στη λίστα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) με τα ονόματα των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου. Πιο συγκεκριμένα, η γυναίκα συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε εκτέλεση σωρείας διωκτικών εγγράφων, που εκκρεμούν εις βάρος της. Όπως μαρτυρούν τα στοιχεία του καταλόγου της ΑΑΔΕ με τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου, το συνολικό ύψος των ληξιπρόθεσμων χρεών που καταλογίστηκαν εις βάρος της γυναίκας ανέρχονται σε 4,6 εκατ. ευρώ.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ανακοίνωσε η Αστυνομία, τα εκκρεμή διωκτικά έγγραφα αφορούν συνολικά σε 16 αποφάσεις των πλημμελειοδικείων Κοζάνης, Γρεβενών, Χαλκιδικής και Αθηνών, με τις οποίες η 52χρονη καταδικάστηκε σε στερητικές ποινές ελευθερίας 48 ετών και συνολική χρηματική ποινή 23.000 ευρώ, για τα αδικήματα της μη καταβολής οφειλών προς το Δημόσιο, της έκδοσης ακάλυπτων επιταγών, της έκδοσης και αποδοχής εικονικών φορολογικών στοιχείων, όπως επίσης της φοροδιαφυγής, πράξεις που φαίνεται να τελέστηκαν την περίοδο 2004-2018.

    Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η συλληφθείσα, η οποία οδηγείται σε εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών, φέρεται ως πρώην διαχειρίστρια διάφορων εταιριών αλλά και ιδιοκτήτρια δικής της επιχείρησης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τι προβλέπει η ρύθμιση οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πιτσιλής: Θα υπάρξει ιεράρχηση μεγαλοοφειλετών από 1,5 εκ. και άνω

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Ίλιγγος»: 41.000 μεγαλοοφειλέτες χρωστούν στην εφορία 91 δισεκατομμύρια ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ