• Business

    Πιτσιλής: Θα υπάρξει ιεράρχηση μεγαλοοφειλετών από 1,5 εκ. και άνω

    • NewsRoom
    H Ελλάδα στην Αντιπροεδρία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τελωνείων για δύο χρόνια

    Γιώργος Πιτσιλής, επικεφαλής ΑΑΔΕ


    Μετά το Πάσχα θα μπει σε λειτουργία η ηλεκτρονική τήρηση βιβλίων και θα υπάρξει ιεράρχηση μεγαλοοφειλετών από 1,5 εκ. και άνω. Αυτό ανέφερε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής στο 15o Athens Tax Forum που διοργάνωσε πρόσφατα το Ελληνο-Aμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο με τίτλο: «Ευφυής Φορολογική Πολιτική: Ισχυρός Πυλώνας στη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Ανταγωνιστικότητα».

    Όπως αναφέρει ανακοίνωση του επιμελητηρίου, στην ομιλία του ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου Σίμος Αναστασόπουλος δήλωσε: «Απαραίτητη η εκλογίκευση των φορολογικών συντελεστών με διεύρυνση της φορολογικής βάσης και περιορισμό της παραοικονομίας παράλληλα με τον περιορισμό των μη παραγωγικών δαπανών του δημοσίου τομέα. Η συνεχιζόμενη συσσώρευση ληξιπρόθεσμων οφειλών των φορολογουμένων και η ανάπτυξη του 2018 που περιορίστηκε στο 1,9% δημιουργεί επιφυλάξεις για την φετινή ανάπτυξη όπου δεν αναμένονται και εξαιρετικές επιδόσεις στις τουριστικές εισπράξεις. Η μικρή αύξηση της κατανάλωσης λόγω των αυξημένων παροχών και της αύξησης του κατώτατου μισθού δεν δημιουργεί σταθερή προοπτική ανάπτυξης και σίγουρα δεν δικαιολογεί τις αρνητικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη και προσέλκυση επενδύσεων. Η ανάκτηση της εμπιστοσύνης και της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας είναι οι αναγκαίες συνθήκες για την δημιουργία φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος που θα δημιουργήσει νέο πλούτο και θέσεις εργασίας για την χώρα».

    O Σταύρος Κώστας, πρόεδρος της Φορολογικής Επιτροπής του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου ανέφερε ότι: «Η φορολογία, αποτελεί το θεμέλιο στη σχέση «πολίτης- πολιτεία», στον βαθμό που δεν παρεμποδίζει την εν γένει παραγωγικότητα, που συμβάλλει στην ενίσχυση της ασφάλειας δικαίου, αλλά και ευθυγραμμίζεται αρμονικά με τους οικονομικούς στόχους που εμπίπτουν στη δικαιοδοσία της, με πρωτίστως εξασφαλισμένη την προοπτική, να μην ευνοεί ένα μέρος φορολογουμένων, σε βάρος άλλων.

    Η στρατηγική μείωση των συντελεστών φορολογίας, η θέσπιση ισχυρών φορολογικών κινήτρων, η αποτελεσματική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, η ενθάρρυνση της φορολογικής συμμόρφωσης, η συνεπής ολοκλήρωση των φιλο-αναπτυξιακών μεταρρυθμίσεων, μπορούν να λειτουργήσουν σαν μοχλός επενδύσεων και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας».

    Οι εργασίες του 15Ο Athens Tax Forum ολοκληρώθηκαν με τη συζήτηση μεταξύ του προέδρου του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου Σίμου Αναστασόπουλου και του Γιώργου Πιτσιλή, Διοικητή, Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, κατά τη διάρκεια της οποίας ο τελευταίος σημείωσε ότι μετά το Πάσχα θα μπει σε λειτουργία η ηλεκτρονική τήρηση βιβλίων και θα υπάρξει ιεράρχηση μεγαλοοφειλετών από 1,5 εκ. και άνω.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Διαγράφονται οφειλές προς την Εφορία-Ποιους αφορά

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Στενό μαρκάρισμα» της ΑΑΔΕ σε όσους δεν πλήρωσαν τέλη κυκλοφορίας-Τι προβλέπει το σχέδιο Πιτσιλή

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Στενό μαρκάρισμα» της ΑΑΔΕ σε όσους δεν πλήρωσαν τέλη κυκλοφορίας-Τι προβλέπει το σχέδιο Πιτσιλή



    ΣΧΟΛΙΑ