ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ίλιγγο προκαλούν οι αριθμοί ότι σχεδόν 3,6 εκατομμύρια Έλληνες χρωστούν μέχρι 10.000 ευρώ (συνολικά 3,7 δισ. ευρώ), ενώ οι μεγαλοοφειλέτες, μπορεί να είναι μόλις 41.232, όμως χρωστούν πάνω από 91 δισεκατομμύρια ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο.
Τα παραπάνω στοιχεία έδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ύστερα από ερώτηση του βουλευτή Δημήτρη Καμμένου. Σύμφωνα με τα στοιχεία πάνω από 3,8 εκατ. Έλληνες χρωστούν 101,5 δισ. ευρώ. Ειδικότερα, σχεδόν 3,6 εκατ. Έλληνες χρωστούν μέχρι 10.000 ευρώ (συνολικά 3,7 δισ. ευρώ ), οι 240.694 φορολογούμενοι – για χρέη από 10.000 – 100.000 – χρωστούν 6,6 δισ. ευρώ, ενώ οι μεγαλοοφειλέτες 41.232 χρωστούν πάνω από 91 δισ. ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο.
Από τα παραπάνω η «μερίδα του λέοντος» στις ληξιπρόθεσμες οφειλές ανήκει στον φόρο του Κώδικα Βιβλίων Στοιχείων, με τα χρωστούμενα να ανέρχονται σε 33,33 δισ. ευρώ, τον χρωστούμενο ΦΠΑ που ξεπερνά τα 22 δισ. ευρώ και τον φόρο εισοδήματος, που ανέρχεται, με τη σειρά του, στα 18,5 δισ. ευρώ. Τέταρτες έρχονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές σε δάνεια, που φτάνουν τα 11 δισ. ευρώ.
Από την άλλη περί τα 1,8 δισ. ευρώ χρωστά όπως φαίνεται το Δημόσιο σε ιδιώτες. Συγκεκριμένα, από το σύνολο του 1.827.215.836 ευρώ, το Δημόσιο οφείλει σε επιστροφές φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων 875 εκατ. ευρώ, σε φυσικά πρόσωπα 228 εκατ. ευρώ και σε επιστροφές ΦΠΑ 474 εκατ. ευρώ.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΑΔΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αυτόματες κατασχέσεις με διαδικασίες – εξπρές για 1,7 εκατ. οφειλέτες της Εφορίας
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όλα για την εφορία: ΕΝΦΙΑ, φόρος εισοδήματος και πρόστιμα εάν δεν δηλωθούν τα μισθώματα του Airbnb
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΑΑΔΕ: Επιστροφές φόρων έως 10.000 και σε εκκρεμείς υποθέσεις – Το νέο νομοσχέδιο για ΕΝΦΙΑ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 1,7% στα οδικά τροχαία δυστυχήματα τον Νοέμβριο
- Μητσοτάκης: Ξεκινάνε τα μεγάλα έργα στην Κρήτη – Στην τελική ευθεία το αεροδρόμιο στο Καστέλλι και ο ΒΟΑΚ «Χανιά – Ηράκλειο»
- Χιλιάδες πασίγνωστα προϊόντα ανακαλούνται λόγω μόλυνσης από τρωκτικά – Ανάμεσά τους Cheerios, Pringles και Nutella
- Novo Nordisk: Σε υψηλό 5μήνου οδεύει η μετοχή – Στο επίκεντρο το χάπι Wegovy

Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.