• Real Estate

    Βιργινία Βεντουράκη: Στο σφυρί η κατοικία στη Φιλοθέη

    • NewsRoom
    Η Βιργινία Βεντουράκη με το σύζυγό της, Σεραφείμ Φυντανίδη

    Η Βιργινία Βεντουράκη με το σύζυγό της, Σεραφείμ Φυντανίδη


    Το σπίτι όπου ο Σεραφείμ Φυντανίδης και η Βιργινία Βεντουράκη υποδέχονταν άλλοτε τους καλεσμένους τους και διοργάνωναν δείπνα που άφησαν εποχή βγαίνει στο σφυρί σε ένα μήνα από σήμερα.

    Στις 7 Ιουνίου το ηλεκτρονικό σφυρί θα «χτυπήσει» για τη μεζονέτα, πρώην ιδιοκτησίας της Βιργινίας Βεντουράκης στη Φιλοθέη, με επισπεύδουσα την Intrum και τιμή εκκίνησης το ποσό των 1,2 εκατομμυρίων ευρώ. Η άλλοτε κοσμική κυρία της Αθήνας θα δει και αυτό το ακίνητο να αλλάζει χέρια, τέσσερα χρόνια μετά την εκποίηση της εξοχικής κατοικίας στην Τήνο, έναν προορισμό που έκανε «must» ο διευθυντής της Ελευθεροτυπίας.

    Εκείνο, χτισμένο στον «όρμο Φυντανίδη», μπροστά στη θάλασσα, στα Καλύβια, πέρασε στην Κλέλια Χατζηιωάννου, φίλη του ζευγαριού αντί 1,8 εκατομμυρίων. Στο ίδιο σπίτι φιλοξενήθηκαν επίσης δημοσιογράφοι, πολιτικοί κι επιχειρηματίες, φίλοι του ζευγαριού, πολλές φορές το επισκέφθηκε και η νέα του ιδιοκτήτρια, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας.

    Η περιουσία του ζευγαριού «εξαφανίζεται», σχεδόν 10 χρόνια μετά το θάνατο του δημοσιογράφου. Η Βιργινία Βεντουράκη ήταν αντιπρόσωπος της ολλανδικής εταιρείας De Boer, που εκπόνησε και έργα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Το όνομά της ενεπλάκη σε «σκάνδαλο» το 2005, όταν ο φάκελος της υπόθεσης για τρία έργα που είχε αναλάβει η ίδια εταιρεία στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, που ελέγχονταν από τις εισαγγελικές αρχές για υπερκοστολογήσεις και κακοτεχνίες, ύστερα από σχετικό πόρισμα του Ελεγκτικού Συμβουλίου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

    Η μεζονέτα της Φιλοθέης ήταν διακοσμημένη από την ίδια τη Βιργινία Βεντουράκη, που το 1988 έκανε «επανάσταση» στο χώρο του interior design στην ελληνική αγορά, με έπιπλα και αντικείμενα καθημερινής χρήσης διάσημων σχεδιαστών όπως οι Philippe Starck, Ettore Sottssas, Achille Castiglioni, Alessandro Mendini, Michael Graves, Ron Arad, Stefano Giovannoni.

     

    Ωστόσο, τώρα είναι χρεωμένη, όπως φαίνεται από τις προσημειώσεις υποθήκης σε Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς και την υποθήκη στη ΔΟΥ Χαλανδρίου.

    Συγκεκριμένα φέρει προσημείωση υποθήκης για το ποσό των 650.000 ευρώ, προσημείωση υποθήκης υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς για 480.000 ευρώ, προσημείωση υποθήκης υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς και κατά της οφειλέτιδας για το ποσό των 6 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων, υποθήκη υπέρ της ΔΟΥ Χολαργού για το ποσό των 1,9 εκατ., αναγκαστική κατάσχεση υπέρ της ΔΟΥ Χαλανδρίου για το ποσό των 304.509 ευρώ, αναγκαστική κατάσχεση υπέρ της εταιρείας ARCON CONSTRUCTIONS ATE για το ποσό των ευρώ 44.767 ευρώ, αναγκαστική κατάσχεση υπέρ του δημοσίου και υπέρ της PHOENIX NPL FINANCE.

    Η μεζονέτα της Φιλοθέης

    Τώρα αναζητά το νέο του ιδιοκτήτη, αφού κατασχέθηκε για οφειλή 500 χιλιάδων. Απέχει περίπου 600 μέτρα από τη λεωφόρο Κηφισίας και περίπου 200 μέτρα από την λεωφόρο Καποδιστρίου.

    Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, έχει χτιστεί σε οικόπεδο 1.095 τ.μ. και αποτελείται από

    • υπόγειο με αποθήκη πλυντήριο, μηχανοστάσιο, ανελκυστήρα και έναν χώρο όπου βρίσκεται το κλιμακοστάσιο ανόδου στο ισόγειο, με επιφάνεια 42,05 τ.μ,
    • ισόγειο και ημιυπαίθριο χώρο στον βορειοανατολικό ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου, με επιφάνεια 17,63 τ.μ.,
    • πρώτο όροφο με καθιστικό-τραπεζαρία, κουζίνα, w.c., μηχανοστάσιο πισίνας, οφφίς, χώρο όπου βρίσκεται η κλίμακα καθόδου στο ισόγειο και ανόδου στο δεύτερο όροφο, δώμα, βεράντες και ακάλυπτο επί του οποίου θα κατασκευαστεί πισίνα 27 τετραγωνικών. Ο πρώτος όροφος έχει επιφάνεια 114,68 τ.μ.,
    • δεύτερο όροφο με τρία υπνοδωμάτια, δύο μπάνια, χώραο κλίμακας καθόδου στον πρώτο όροφο και ανόδου προς την απόληξη του κλιμακοστασίου, δύο οφφίς, εξώστη βορειοανατολικά και δώμα, συνολικής επιφάνειας 108,28 τ.μ. και
    • τέλος, απόληξη του κλιμακοστασίου από έναν χώρο επιφάνειας 21,28 τ.μ..

    Το ακίνητο συνοδεύεται επίσης από τρεις θέσεις στάθμευσης. Αγοράστηκε από τη σύζυγο του δημοσιογράφου το 2005, ενώ στην κατοικία έχει κατασκευαστεί η εξωτερική πισίνα.



    ΣΧΟΛΙΑ