• Real Estate

    Τιμές – φωτιά στην Αθήνα: Διαμέρισμα 20 τ.μ. πωλείται προς 3.200 ευρώ/τ.μ.

    • NewsRoom


    Tην… ανιούσα έχουν πάρει οι τιμές των ακινήτων στο κέντρο της Αθήνας αλλά και στη Θεσσαλονίκη, με τους υποψήφιους αγοραστές να διστάζουν να προχωρήσουν σε οποιαδήποτε συναλλαγή εξαιτίας του κόστους.

    Ενδεικτικός είναι ο πίνακας της πλατφόρμας spitogatos.gr για τη διαμόρφωση των τιμών των ακινήτων εντός 1 έτους:

    Τιμές – φωτιά

    Πολλά απτά παραδείγματα επιβεβαιώνουν ότι το real estate έχει αλλάξει στην Αθήνα, καθώς τα διαθέσιμο σπίτια ως μόνιμες κατοικίες ολοένα λιγοστεύουν λόγω σειράς παραγόντων όπως η εμφάνιση του AirBnB αλλά και η πτώση της οικοδομής τα χρόνια της κρίσης.

    Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ενός ρετιρέ στην πλ. Μαβίλη, 20 μόλις τ.μ.

    Το εν λόγω διαμέρισμα, που ανακαινίστηκε προ 10ετίας, πωλείται για 3.200 ευρώ/τ.µ. Με μια γρήγορη αναζήτηση παράλληλα, παρατηρείται ότι στην πλειονότητα των περιοχών του κέντρου,  οι αγγελίες για διαµερίσµατα προς ενοικίαση από 50 έως 120 τ.µ. και µε τιµές από 300 ευρώ έως 1.100 ευρώ είναι λογότερες από 20, με την πλειονότητα αυτών να ξεπερνούν τα 500 ευρώ (τιμή ενοικίου).

    Περιοχές όπως το Κουκάκι, οι Αμπελόκηποι και το Παγκράτι έχουν λάβει υπεραξία, εξαιτίας της υψηλής ζήτησης. Τα ενοίκια στις περιοχές αυτές ξεπερνούν ως επί το πλείστον τα 500 ευρώ, για κατοικίες που δεν είναι πάνω από 70 τ.μ.

    Ένα ακόμη χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί διαμέρισμα α’ ορόφου στο Παγκράτι 50 τ.μ. το οποίο πωλήθηκε σε πλειστηριασμό 49.000 ευρώ με τιμή εκκίνησης τα 27.000 ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ