• Real Estate

    Στο «στόχαστρο» όλες οι χρυσές βίζες από το 2013 έως σήμερα

    • NewsRoom
    ΕΕ: Προτρέπει να καταργηθούν τα «χρυσά διαβατήρια»


    Στο «μικροσκόπιο» μπαίνουν όλες οι χρυσές βίζες που έχουν εκδοθεί από το 2013 και έπειτα, καθώς το εγχώριο real estate ζητεί πλήρεις ελέγχους για τις συνολικά 3.404 άδειες διαμονής που χορηγήθηκαν σε ξένους υπηκόους, στο πλαίσιο του νέου προγράμματος «Golden Visa».

    Έπειτα από την αποκάλυψη της υπόθεσης με τα POS του μετόχου και πρώην αντιπροέδρου της εταιρείας Jumbo, Ευάγγελου Παπαευαγγέλου οι εκπρόσωποι του real estate ζητούν ελέγχους προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν και άλλα παρόμοια κρούσματα.

    Αυτό διότι όπως τονίζουν με το νέο πρόγραμμα παροχής χρυσής βίζας, ο έλεγχος από την κρατική μηχανή επί των προσώπων που επενδύουν στη χώρα μας είναι αναποτελεσματικός, ενώ όπως τονίζουν εξίσου ανεπαρκής είναι και η μέθοδος με την οποία εξετάζονται οι λόγοι που γίνονται οι εν λόγω επενδύσεις.

    Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τους ίδιους, οι ενστάσεις που ήγειρε πρόσφατα η Ε.Ε. επί του θέματος είναι εύλογες και κρίνεται απαραίτητη η αναθεώρηση του συνόλου του προγράμματος Golden Visa.

    «Οι Κινέζοι δεν είναι μόνοι που μετέρχονται κόλπα, εκμεταλλευόμενοι τη Golden Visa» αναφέρουν στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» κτηματομεσιτικοί παράγοντες, τονίζοντας πως εξίσου… προνοητικοί αποδεικνύονται και οι άλλοι λαοί, έχοντας βέβαια, εξασφαλίσει την αγαστή συνεργασία του μη υγιούς κομματιού της κτηματοαγοράς. Φυσικά όλα τα ανωτέρω γίνονται με το αζημίωτο, προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

    Η διαδικασία έκδοσης βίζας άλλωστε γίνεται από τρίτους (δικηγόρους κλπ) και όχι από τους μεσίτες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πρωτοφανές: Επιχείρηση «μπουλντόζα» του ΣΔΟΕ σε πρατήριο καυσίμων



    ΣΧΟΛΙΑ