• Real Estate

    Στο σφυρί ακίνητα του Mr PRC

    • NewsRoom


    Σφυρί πλειστηριασμού θα «ηχήσει» σήμερα για περιουσιακά στοιχεία του επικεφαλής της εταιρείας PRC Consulting, Δημήτρη Γ. Μαύρου.

    Επισπεύδουσα των τριών πλειστηριασμών που διενεργούνται είναι η DoValue και το τριπλό σφυρί αφορά σε ακίνητα στην Εκάλη, συγκεκριμένα στην οδό Ρόδων, με τη συνολική τιμή εκκίνησης να ξεπερνά τα 3 εκατομμύρια. Το πρώτο οικόπεδο, όπου συμπεριλαμβάνεται οικία, έχει έκταση 1.125 τετραγωνικά μέτρα. Στο οικόπεδο αυτό, βάσει τίτλου κτήσεως, υπάρχει ισόγεια οικία, η οποία αποτελείται από τέσσερα κύρια δωμάτια και λοιπούς βοηθητικούς χώρους 120 τ.μ. και υπόγεια μικρή αποθήκη εμβαδού περίπου 9 τετραγωνικών μέτρων.

    Το δεύτερο έχει επιφάνεια 1.101 τετραγωνικών μέτρων και εντός του υπάρχει κτίσμα δύο ορόφων εμβαδού 286,54 τ.μ.. Σύμφωνα με παλαιότερες εκτιμήσεις αποτελείται από υπόγειο 259,29 τ.μ., ισόγειο 226,98 τ.μ. και πρώτος όροφος 190,08 τ.μ..

    Τέλος, σε πλειστηριασμό βγαίνει ακόμα ένα οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο, επιφάνειας 1.125 τετραγωνικών μέτρων. Τα τρία ακίνητα έχουν τιμή πρώτης προσφοράς 1,3 εκατ., 1 εκατ. και 930 χιλιάδων ευρώ, αντίστοιχα.

    Πάντως, αρνητική ήταν και η θέση της MRB, θυγατρικής της PRC, της οποίας ηγείται ο κ. Μαύρος το 2021. Σύμφωνα με τις τελευταίες οικονομικές καταστάσεις της, το 2021 είχε να αντιμετωπίσει μια δύσκολη χρονιά λόγω Covid-19 και προσπάθησε να πετύχει μια ανοδική πορεία. Η καθαρή θέση της εταιρείας είναι αρνητική κατά 2,5 εκατ. ευρώ, μετά και τα αρνητικά αποτελέσματα της χρήσης, που μεταφράζονται σε ζημιές 180 χιλ. ευρώ.

    Βέβαια, η πορεία εργασιών για το 2022 υπολογίστηκε να είναι βελτιωμένη σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, καθώς η MRB επιδόθηκε σε εντατική προσπάθεια βελτίωσης της οργάνωσης όλων των τμημάτων, με σκοπό τη μείωση του κόστους πωλήσεων. Η εταιρεία έχει εξασφαλίσει τον διακανονισμό των δανείων της με Eurobank, Εθνική και Alpha Bank. Επιπλέον, η εταιρεία ερευνών κοινής γνώμης έχει προβεί σε ρύθμιση των οφειλών της από φόρους και τέλη προς το δημόσιο, με συνέπεια να μην υφίστανται ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς το δημόσιο. Στο προσεχές διάστημα, η MRB προβαίνει σε συγκράτηση ή και μείωση των λειτουργικών εξόδων, σε προσπάθεια διείσδυσης σε νέες μορφές υπηρεσιών που θα επιφέρουν αύξηση των εσόδων και στον επιστάμενο έλεγχο της πραγματοποίησης των προβλεπόμενων ταμειακών ροών και στην επανεξέτασή τους, εφόσον απαιτείται.

    Στην ίδια έκθεση, ο ορκωτός λογιστής κάνει λόγο για επισφαλείς και σε καθυστέρηση απαιτήσεις 1,3 εκατ. ευρώ, για τις οποίες δεν έχει σχηματιστεί πρόβλεψη. Οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις της εταιρείας υπερβαίνουν το σύνολο του ενεργητικού κατά 1,4 εκατ. ευρώ, γεγονός που «υποδηλώνει αβεβαιότητα ως προς τη δυνατότητα της εταιρείας να συνεχίσει απρόσκοπτα τη δραστηριότητά της».

    Ο κ. Μαύρος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της δημοσκοπικής εταιρείας, έχει διατελέσει πρόεδρος του Συλλόγου Εταιρειών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς, έχει συμμετάσχει ως επίσημος εισηγητής σε συνέδρια του Ελληνικό Ινστιτούτο Μάρκετινγκ, της Ένωσης Εταιρειών Διαφήμισης και Επικοινωνίας Ελλάδος, της Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων, του Ελληνικό Ίνστιτούτο Εξυπηρέτησης Πελάτων, της Λέσχης Επιχειρηματικότητος του Ινστιτούτου Επικοινωνίας, του ECR και άλλων επίσημων φορέων της χώρας.



    ΣΧΟΛΙΑ