• Bons Vivants

    Soneva Secret: Ένας νέος «επίγειος παράδεισος» στις Μαλδίβες για… πολύ γερά πορτοφόλια

    • Bloomberg


    Ένας νέος «επίγειος παράδεισος», από τα ακριβότερα ξενοδοχεία του πλανήτη, εγκαινιάστηκε στις μαγευτικές Μαλδίβες.

    Οι επισκέπτες του Soneva Secret, το οποίο άνοιξε τις πύλες του στις αρχές Απριλίου, απολαμβάνουν την πολυτέλεια ενός μοναδικού θερέτρου, με τιρκουάζ νερά και λευκή άμμο.

    Με τις τιμές να ξεκινούν από τα 3.200 δολάρια τη βραδιά, διαθέτει μόλις 14 πλωτές βίλες, συμπεριλαμβανομένης μιας εντελώς ανεξάρτητης μέσα στο νερό.

    Σε περίπτωση που κάποιος επιλέξει διαμονή κατά την περίοδο των Χριστούγεννα, η τιμή εκτοξεύεται στα 11.000 δολάρια.

    Το Soneva Secret είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη στη λίστα πολυτελών resorts της Soneva, η οποία σχεδιάζει να αναβαθμίσει τα assets της, για πρώτη φορά από τότε που ιδρύθηκε στις Μαλδίβες το 1995.

    Το Soneva Jani, το πιο διάσημο θέρετρο, απλώνεται σε μια τεράστια έκταση.

    Οι βίλες βρίσκονται κυριολεκτικά πάνω στη θάλασσα, είναι εμπνευσμένες από τον ναυαγό Ροβινσώνα Κρούσο, διαθέτουν νεροτσουλήθρες που καταλήγουν στο νερό και οροφές με θέα στον έναστρο ουρανό.

    Η τιμή της βίλας είναι συνήθως πάνω από 2.000 δολάρια τη βραδιά.

    Μια βίλα στο Soneva Secret, εκτός των άλλων, διαθέτει αναλογία προσωπικού προς επισκέπτη 10 προς 1, περιλαμβάνοντας δύο μπάτλερ και ιδιωτικό σεφ για κάθε δωμάτιο.

    Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή Josje van Engelen, το «όχι» δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο του προσωπικού του θερέτρου.

    Οι πλωτές βίλες του Soneva Secret
    Οι πλωτές βίλες του Soneva Secret (Φωτογράφος: Stevie Mann, Bloomberg)

    Οι σεφ βρίσκονται πάντα σε ετοιμότητα, προκειμένου να δημιουργήσουν οτιδήποτε, από σούσι μέχρι πίτσες σε παιδικό μέγεθος.

    Αυτό μπορεί να συμβεί σε διάφορες τοποθεσίες γύρω από το θέρετρο, συμπεριλαμβανομένης της παραλίας.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, αυτό είναι ένα αρκετά σημαντικό επίτευγμα για ένα μικροσκοπικό θέρετρο στη μέση του Ινδικού Ωκεανού, χωρίς εύκολη πρόσβαση σε προμηθευτές.

    Kayaking έξω από τη βίλα
    Kayaking έξω από τη βίλα (Φωτογράφος:: Stevie Mann, Bloomberg)

    Μάλιστα, ετοιμάζεται ομάδα από 14 σεφ που θα εκπροσωπεί διάφορες εθνικότητες, έτσι ώστε τα πιάτα που έχουν τις ρίζες τους στη Σρι Λάνκα να ετοιμάζονται από σεφ της ίδιας εθνικότητας, ενώ τα ταϊλανδικά από Ταϊλανδό.

    Το αν η υπηρεσία αξίζει το premium των 1.200 δολαρίων ανά διανυκτέρευση σε σχέση με το Soneva Jani, αδελφό θέρετρο της Soneva Secret, πιθανότατα εξαρτάται από το κατά πόσον οι προτιμήσεις των επισκεπτών είναι αρκετά συγκεκριμένες ώστε να απαιτούν μεγαλύτερη προσοχή.

    Στην πολύ πιθανή περίπτωση που ο επισκέπτης δεν επιθυμεί να απασχολεί τη σκέψη του για πολύ μέσα στην ημέρα, η ειδική υπηρεσία μπάτλερ δημιουργεί τις «Μυστικές Ημέρες», στις οποίες ο επισκέπτης παραιτείται από τον έλεγχο και αφήνει την ομάδα να κάνει τον προγραμματισμό.

    Ο προγραμματισμός γίνεται σύμφωνα με τα χόμπι και τα ενδιαφέροντα των επισκεπτών, όπως προκύπτουν από ερωτηματολόγια και προσωπικές συνομιλίες κατά την άφιξη.

    Ένα από τα εστιατόρια στο Soneva Secret
    Ένα από τα εστιατόρια στο Soneva Secret (Φωτογράφος: Stevie Mann, Bloomberg)

    Οι επισκέπτες που αναζητούν την περιπέτεια, έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ένα ταξίδι με βάρκα για snorkeling και να επισκεφθούν απομονωμένες παραλίες, όπου μπορούν να κάνουν πικνίκ με κόστος περίπου 750 δολάρια το άτομο.

    Όσοι ενδιαφέρονται περισσότερο για τον πολιτισμό μπορούν να εξερευνήσουν τη ζωή στο νησί, τρώγοντας μεσημεριανό γεύμα σε ένα παραδοσιακό σπίτι μιας οικογένειας των Μαλδίβων, μια ασυνήθιστη εμπειρία σε αυτό το μέρος του κόσμου.

    Για τους λάτρεις της ευεξίας, οι ομάδες του θερέτρου οργανώνουν συνεδρίες με μασάζ και άλλες θεραπείες.

    Ωστόσο, αυτές οι εμπειρίες δεν περιλαμβάνονται στις βασικές τιμές της βίλας.

    Οι βίλες και στα δύο θέρετρα μοιράζονται πολλές ίδιες σχεδιαστικές λεπτομέρειες και ανέσεις.

    Τόσο στο Soneva Secret όσο και στο Soneva Jani, ξεκινούν από περίπου 500 τετραγωνικά μέτρα – μεγαλύτερα από τα σπίτια των περισσοτέρων ανθρώπων – με ιδιωτικές πισίνες και άμεση πρόσβαση στην παραλία, συχνά από νεροτσουλήθρες που βυθίζονται από τον δεύτερο όροφο κατευθείαν στα τιρκουάζ νερά.

    Μια από τις βίλες στο Soneva
    Μια από τις βίλες στο Soneva (Φωτογραφία: Stevie Mann, Bloomberg)

    Στο Soneva Secret, οι βίλες διαθέτουν τοίχους που φέρνουν το «έξω μέσα». Η Castaway είναι ιδανική για απομόνωση και ηρεμία και θα είναι διαθέσιμη από τον Δεκέμβριο, με το ξενοδοχείο να ισχυρίζεται ότι είναι η πρώτη «πλωτή βίλα» στις Μαλδίβες, καθώς η πρόσβαση θα είναι μόνο μέσω θαλάσσης.

    Όπως και στο Soneva Jani, οι επισκέπτες που επιθυμούν ένα μεσημεριανό ή μεταμεσονύκτιο σνακ, μπορούν να επωφεληθούν από τις πολλές επιλογές γύρω από το θέρετρο.

    Για παράδειγμα, θα μπορούσαν να επισκεφτούν την τζελατερία για ένα κρεμώδες παγωτό με άπειρες επιλογές από γαρνιτούρες ή να απολαύσουν ένα αλμυρό σνακ στις αίθουσες τυριών και αλλαντικών.

    Η βίλα Hideaway
    Η βίλα Hideaway (Φωτογράφος: Stevie Mann, Bloomberg)

    Δείπνο και μη αλκοολούχα ποτά περιλαμβάνονται στις τιμές των δωματίων στο Soneva Secret, ενώ στο Soneva Jani μπορούν να προστεθούν σε διάφορα πακέτα ημιδιατροφής και πλήρους διατροφής, από 230 δολάρια ανά άτομο την ημέρα.

    Σε κάθε περίπτωση, το ταξίδι προς το νέο πολυτελές θέρετρο των Μαλδίβων, είναι αρκετά μακρύ.

    Κοιτάζοντας τα άστρα στο Soneva Secret
    Κοιτάζοντας τα άστρα στο Soneva Secret (Φωτογραφία: Stevie Mann, Bloomberg)

    Το Soneva Secret βρίσκεται σε μια από τις πιο απομακρυσμένες ατόλλες της χώρας και είναι προσβάσιμο με υδροπλάνο σε 75 λεπτά από το Διεθνές Αεροδρόμιο Velana του Μαλέ.

    Αυτός είναι τουλάχιστον 30 λεπτά επιπλέον χρόνος πτήσης, σε σύγκριση με τα περισσότερα άλλα resorts 5 αστέρων των Μαλδίβων, όμως αυτό δεν αποτρέπει τους επισκέπτες, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μια ολοήμερη κρουαζιέρα από το αδελφό θέρετρο Soneva Fushi, όπου η διαμονή ξεκινά από περίπου 1.500 δολάρια τη βραδιά.

    Πλωτή βίλα στο Soneva Secret
    Πλωτή βίλα στο Soneva Secret (Φωτογράφος: Stevie Man, Bloomberg)

    Το θέρετρο αποτελεί ιδανικό προορισμό  μια δύτες και ψαροτουφεκάδες, οι οποίοι μπορούν να έρθουν κοντά σε θαλάσσια πλάσματα χωρίς να χρειάζεται να ταξιδέψουν μακριά από το θέρετρο.

    Εκτός από το Παρίσι, οι Μαλδίβες, διαθέτουν την πιο ανταγωνιστική αγορά πολυτελών ξενοδοχείων στον κόσμο, σύμφωνα με το γραφείο πολυτελών ταξιδίων, Dorsia.

    Μάλιστα, καθώς είναι μια άκρως ανταγωνιστικά αγορά, κορυφαία brands όπως η Bulgari και η Rosewood πρόκειται να ανοίξουν ξενοδοχεία εκεί το 2025.

    Την ίδια στιγμή, τα εύσημα παίρνουν κορυφαία θέρετρα στις Μαλδίβες, όπως το Cheval Blanc Randheli της LVMH και το Velaa Private Island, τα οποία ξεχωρίζουν πάνω από δέκα χρόνια για τη θέση τους και τις καταπληκτικές παροχές τους.

    Εντούτοις, το Soneva Secret έπεσε σαν «σταγόνα» στον τιρκουάζ ωκεανό και υπόσχεται ότι μπορεί να ανταγωνιστεί τα υπόλοιπα θέρετρα, με βάση τη σχέση τιμής προς υπηρεσίες και παροχές.

    Διαβάστε επίσης: 

    Αυτό είναι το ειδυλλιακό ελληνικό νησί που έκανε το Άμπου Ντάμπι να «ζηλέψει»

    Πολυτελή ρολόγια: Εντυπωσιακό ροζ χρυσό με πράσινο καντράν η νέα τάση της μόδας

    Ντουμπάι: Άλμα 19% στις πωλήσεις κατοικιών με τιμή από $10 εκατ.



    ΣΧΟΛΙΑ