• Business

    Πολυτελή ρολόγια: Εντυπωσιακό ροζ χρυσό με πράσινο καντράν η νέα τάση της μόδας

    • Bloomberg
    Πολυτελή ρολόγια σε ροζ χρυσό 2024

    Πολυτελή ρολόγια σε ροζ χρυσό 2024 (Πηγή: Bloomberg))


    Πολυτελή ρολόγια με πράσινο και ροζ χρώμα είχαν την τιμητική τους φέτος στην εμπορική έκθεση Watches and Wonders στην Γενεύη. Από το Everose gold της Rolex και τα ρολόγια σε ροζ χρυσό της Vacheron Constantin, έως το king gold της Hublot, τα displays μονοπώλησαν οι εκδόσεις του ροζ χρυσού σε συνδυασμό με τα χρώματα του καλοκαιριού και της άνοιξης.

    Τα σκαλισμένα στο χέρι λεπτεπίλεπτα σχέδια της Patek Philippe, με μεταλλικό κράμα αξίας 171.500 ελβετικών φράγκων (188.502 δολαρίων), μάγεψαν τους επισκέπτες.

    Η Baume et Mercier παρουσίασε το Riviera σε ροζ χρυσό 18 καρατίων με τιμή 18.500 φράγκα, ενώ η Parmigiani συνδύασε το ροζ με το καφέ σε έναν χρονογράφο 135.000 φράγκων.

    «Ενδιαφέρον είναι ότι οι κατασκευαστές προτιμούν το ροζ χρυσό», σημειώνει  ο Eric Wind , ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Wind Vintage, αντιπρόσωπος στο Palm Beach της Φλόριντα.

    Παράλληλα, συμπληρώνει ότι «Η Jaeger-LeCoultre χρησιμοποιεί μόνο ροζ χρυσό και όχι κίτρινο την τελευταία δεκαετία».

    Παρόλο που ο Wind και άλλοι vintage έμποροι έχουν παρατηρήσει μεγαλύτερη αύξηση του ενδιαφέροντος για τον κίτρινο χρυσό στην αγορά των μεταχειρισμένων, οι ωρολογοποιοί σκέφτονται ξεκάθαρα το ροζ, όταν πρόκειται για νέα μοντέλα.

    «Η Watches of Switzerland έχει παρατηρήσει ότι αναβιώνει η ζήτηση για ρολόγια κίτρινου χρυσού τόσο στην πρωτογενή όσο και στη δευτερογενή αγορά», σημειώνει ο David Hurley, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Watches of Switzerland Group.

    «Ο ροζ χρυσός αποτελεί περίπου το 10% της επιχείρησής μας, ωστόσο φέτος, μετά από τα τόσα εντυπωσιακά σχέδια που κυκλοφόρησαν, ειδικά από την Patek Philippe, υπάρχει μεγάλη ζήτηση από τους πελάτες μας», προσθέτει.

    Πολλά από αυτά τα νέα μοντέλα ροζ χρυσού, συνδυάζονται το 2024 με μια άλλη καυτή τάση των τελευταίων ετών: τα πράσινα καντράν.

    Ένα ρολόι-ημερολόγιο Blancpain, θα παρακολουθεί την ώρα, την ημέρα της εβδομάδας και την ημερομηνία, ακόμη και τα δίσεκτα έτη.

    Blancpain
    Blancpain Villeret Quantième Perpétuel Calendar (Πηγή:Bloomberg)

    Με 50.600 δολάρια, αυτός ο κλασικός σχεδιασμός, που παρακολουθεί τις κινήσεις της σελήνης, θα παραμείνει στη μόδα (και στην ώρα του) για δεκαετίες.

    Η Ελβετική ωρολογοποιία Breitling, είναι διάσημη για τα ρολόγια Navitimer της, που δημιουργήθηκαν για πιλότους το 1952 με ολισθαίνοντες χάρακες για την αξιολόγηση μαθηματικών πράξεων.

    Breitling Navitimer Automatic GMT 41
    Breitling Navitimer Automatic GMT 41 (Πηγή: Bloomberg)

    Η παρακολούθηση της ημερομηνίας και μιας πρόσθετης ζώνης ώρας το καθιστά ένα εξαιρετικά ευέλικτο ρολόι, ωστόσο, ο κόκκινος χρυσός 18 καρατίων το μετατρέπει από ρολόι-εργαλείο, σε κόσμημα για το τζετ σετ. Η τιμή του είναι 36.500 δολάρια.

    Μήπως το έντονο ροζ χρυσό δεν είναι αρκετά εντυπωσιακό για εσάς;

    Carl F. Bucherer Manero Tourbillon Double Peripheral
    Carl F. Bucherer Manero Tourbillon Double Peripheral (Πηγή: Bloomberg)

    Αυτό το ρολόι limited edition της ελβετικής μάρκας (θα παραχθούν μόλις 18 τεμάχια), διαθέτει ένα περίπλοκο τουρμπιλόν στο καντράν — το οποίο είναι χαραγμένο πολύ λεπτομερώς με λέιζερ.

    Σαράντα τσαβορίτες καλύπτουν τη στεφάνη, ολοκληρώνοντας το εκθαμβωτικό εφέ.

    Ο τσαβορίτης είναι ένα σπάνιο και εντυπωσιακό ορυκτό, με διαφάνεια και βαθύ πράσινο χρώμα, που το κάνει να μοιάσει με σμαράγδι εξαιρετικής ποιότητας.

    Με 152.000 δολάρια, το συγκεκριμένο ρολόι μπορεί να γίνει δικό σας.

    Η στεφάνη με το πατενταρισμένο ημερολόγιο Saros στο ρολόι Sky-Dweller της Rolex, προσαρμόζεται αυτόματα τους μήνες  30 ή 31 ημερών, απαιτώντας μόνο μία ετήσια προσαρμογή για τον Φεβρουάριο.

    Rolex Sky-Dweller
    Rolex Sky-Dweller (Πηγή: Bloomberg)

    Στα 51.900 δολάρια φέτος, η Rolex προσφέρει για πρώτη φορά τη χρυσή έκδοση Everose με γαλαζοπράσινο καντράν, με ένα ιωβηλαίο μπρασελέ, περιζήτητο από τους συλλέκτες.

    Μία από τις πιο δημοφιλείς ωρολογοποιίες της χρονιάς, η Vacheron Constantin, πρόσθεσε αυτόν τον μήνα τα πράσινα καντράν, στην περιζήτητη σειρά της Overseas.

    Vacheron Constantin Overseas
    Vacheron Constantin Overseas (Πηγή: Bloomberg)

    Σε αυτό το ρολόι των 41 mm, η ώρα παρακολουθείται σε δύο θέσεις, ενώ είναι αδιάβροχο στα 150 μέτρα.

    Την τιμή θα τη μάθετε κατόπιν αιτήματος.

    Αν και δεν είναι και τόσο δημοφιλής ανάμεσα στους συλλέκτες όσο η σειρά Royal Oak, η σειρά Code 11.59 αποτελεί προτεραιότητα για την Audemars Piguet, ενώ πολλοί από τους πειραματισμούς της εταιρείας, περιορίζονται στις στρογγυλή κάσα των ρολογιών.

    Audemars Piguet Code 11.59 Chronograph
    Audemars Piguet Code 11.59 Chronograph (Πηγή: Source: Audemars)

    Φέτος, η AP παρουσίασε επτά μοντέλα 11,59 σε ροζ χρυσό, συμπεριλαμβανομένου του αυτόματου χρονογράφου 41 mm στα 49.700 δολάρια.

    Διαβάστε επίσης: 

    Rolex: «Pepsi» και «Starbucks» ήταν οι κερδισμένοι του Μαρτίου στα πολυτελή ρολόγια

    Dufour (CEO Rolex): Γιατί θεωρεί ότι τα ρολόγια δεν είναι επένδυση

    Tudor: Από «Rolex του φτωχού» στη λίστα με τις 20 καλύτερες εταιρείες



    ΣΧΟΛΙΑ