• Real Estate

    Ντουμπάι: Άλμα 19% στις πωλήσεις κατοικιών με τιμή από $10 εκατ.

    • Bloomberg
    Παλμ Τζουμέιρα (

    Παλμ Τζουμέιρα (Πηγή: Bloomberg)


    Αυξήθηκαν κατά 19% στο Ντουμπάι οι πωλήσεις κατοικιών με τιμή 10 εκατομμυρίων δολαρίων ή περισσότερο κατά τη διάρκεια του α’ τριμήνου, καθώς οι εξαιρετικά εύποροι του κόσμου συνεχίζουν να συρρέουν στον επιχειρηματικό και τουριστικό κόμβο της Μέσης Ανατολής, παρά την αυξανόμενη γεωπολιτική ένταση σε όλη την περιοχή.

    Συνολικά 105 πολυτελείς κατοικίες πουλήθηκαν για 1,73 δισεκατομμύρια δολάρια τους πρώτους τρεις μήνες του 2024, σύμφωνα με την συμβουλευτική εταιρεία ακινήτων Knight Frank LLP.

    Οι πωλήσεις στο Παλμ Τζουμέιρα, το εμβληματικό τεχνητό νησί σε σχήμα δέντρου στα ανοικτά των ακτών του Ντουμπάι, αντιπροσωπεύουν το 36,3% της δραστηριότητας του τριμήνου.

    «Αυξάνεται η δραστηριότητα στο Ντουμπάι, όπου η σχεδόν συνεχής ροή ατόμων του διεθνούς τζετ σετ, ανταγωνίζονται για τα πιο ακριβά σπίτια της πόλης», σημειώνει ο Faisal Durrani, συνεργάτης του Knight Frank.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, στον απόηχο της πανδημίας, το Ντουμπάι, βρέθηκε αντιμέτωπο με την έξοδο των ομογενών και τον αυξανόμενο ανταγωνισμό από γειτονικούς επιχειρηματικούς κόμβους και, ως απάντηση, η κυβέρνηση διευκόλυνε τη λήψη της διάσημης «χρυσής» βίζας.

    Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την εισροή Ρώσων επενδυτών που επιδιώκουν να προστατεύσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία, αλλά και των πλούσιων Ινδών που αγοράζουν δεύτερες κατοικίες, έχει οδηγήσει σε αύξηση της ζήτησης για ακίνητα στο Ντουμπάι.

    Πέρσι, η πόλη κατέγραψε 431 πωλήσεις κατοικιών αξίας τουλάχιστον 10 εκατομμυρίων δολαρίων, τις περισσότερες από οποιαδήποτε πόλη στον πλανήτη, σύμφωνα με τα στοιχεία του Knight Frank.

    Το Λονδίνο, με 240 σε τέτοιες πωλήσεις ήρθε δεύτερο, ενώ στη Νέα Υόρκη και το Χονγκ Κονγκ πουλήθηκαν 211 και 163 αντίστοιχα.

    Φθηνότερα από άλλες μεγάλες πόλεις

    Φυσικά, οι πάμπλουτοι που συρρέουν στο εμιράτο, έχουν διαπιστώσει ότι τα ακίνητα της πόλης πωλούνται σε σχετικά προσιτές τιμές σε σύγκριση με εκείνα των άλλων περιοχών.

    Στο Ντουμπάι, με 1 εκατομμύριο δολάρια αγοράζει κανείς μια πολυτελή κατοικία 100 τετραγωνικών μέτρων, ενώ στη Νέα Υόρκη, με τα ίδια χρήματα είναι πιθανό να αγοραστεί μια κατοικία 35 τετραγωνικών μέτρων, σύμφωνα με την Knight Frank.

    «Η αγορά πολυτελών κατοικιών του Ντουμπάι εξακολουθεί να παραμένει μια από τις πιο προσιτές στον κόσμο», σημειώνει ο Durrani.

    «Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι οι πρόσφατοι ρυθμοί ανάπτυξης, την καθιστούν μία από, αν όχι την ταχύτερα αναπτυσσόμενη περιοχή για αγορά κατοικιών παγκοσμίως», συμπληρώνει.

    Το Παλμ Τζουμέιρα, είναι προσβάσιμο με γέφυρα από την ηπειρωτική χώρα του Ντουμπάι, και σε αυτό πραγματοποιήθηκε το 11,1% των πωλήσεων κατοικιών αξίας 10 εκατομμυρίων δολαρίων ή περισσότερο το α’ τρίμηνο.

    Το 7% αυτών των πωλήσεων πραγματοποιήθηκε στο Dubai Hills Estate, που διαθέτει ποδηλατική διαδρομή 53 χιλιομέτρων και γήπεδο γκολφ πρωταθλήματος 18 οπών.

    «Το Dubai Hills Estate αποτελούσε μια από τις πιο περιζήτητες περιοχές του Ντουμπάι για εγχώριους αγοραστές. Τώρα δραστηριοποιούνται και οι αγοραστές πολυτελών κατοικιών από άλλες χώρες», σημειώνει ο Will McKintosh του Knight Frank.

    Συνολικά 12 σπίτια πουλήθηκαν για 25 εκατομμύρια δολάρια ή περισσότερο το α’ τρίμηνο, σύμφωνα με τη συμβουλευτική εταιρεία ακινήτων.

    Διαβάστε επίσης: 

    Αυτό είναι το ειδυλλιακό ελληνικό νησί που έκανε το Άμπου Ντάμπι να «ζηλέψει»

    O Kengo Kuma παρουσιάζει το ονειρικό Ummahat AlShaykh

    Εαρινό Ράλι ΦΙΛΠΑ 2024!



    ΣΧΟΛΙΑ