• Bons Vivants

    Αυτό είναι το ειδυλλιακό ελληνικό νησί που έκανε το Άμπου Ντάμπι να «ζηλέψει»

    • Μαρία Βε
    Anantara Santorini Abu Dhabi Retreat

    Anantara Santorini Abu Dhabi Retreat (Πηγή: Anantara Santorini)


    «Σε ‘τεχνητά’ νησιά θέλω να βρεθούμε», τραγουδούν οι λάτρεις της Σαντορίνης, οι οποίοι μπορεί μεν να βρίσκονται στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αλλά ονειρεύονται τον απόλυτο προορισμό της Μεσογείου με τα πανέμορφα ρομαντικά ηλιοβασιλέματα, την ηφαιστειακή άμμο και την μυστικότητα της μυθικής Ατλαντίδας.

    Το Bloomberg Pursuits Amenity Watch, το οποίο εξερευνά τα συναρπαστικά και συγχρόνως ασυνήθιστα πολυτελή ξενοδοχεία ανά τον κόσμο, ανακάλυψε την τελευταία προσθήκη στην υπερ-ανταγωνιστική ξενοδοχειακή σκηνή του Αμπού Ντάμπι, η οποία αποτελεί, κατά κοινή ομολογία, φόρο τιμής σε αυτό το μοναδικό νησί της Ελλάδας.

    Όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν σε ένα πραγματικά μαγικό ελληνικό νησί, μπορούν να προσεγγίσουν το Anantara Santorini Abu Dhabi Retreat από το Ντουμπάι σε περίπου 40 λεπτά οδικώς, περνώντας από περιοχές με κοιτάσματα φυσικού αερίου και μια ναυτική βάση, όπου κυκλοφορούν ελεύθερα κοπάδια από γαζέλες.

    Από τη στιγμή που ο επισκέπτης περνά τις πόρτες ασφαλείας, αντικρύζει μια συστάδα λευκών κτιρίων, όμοια με αυτά των Κυκλάδων.

    Ωστόσο, αισθητή είναι η έλλειψη των χαρακτηριστικών εκκλησιών με τον γαλάζιο τρούλο της Σαντορίνης, αλλά και οι παραλίες του ελληνικού νησιού, που χαρακτηρίζονται από τα μοναδικά ηφαιστιογενή της σκούρα πετρώματα.

    Το νερό εδώ είναι ζεστό και η άμμος κατάλευκη!

    Το παραθαλάσσιο θέρετρο, το οποίο άνοιξε τις πύλες του φέτος, στα τέλη Φεβρουαρίου, εντάσσεται στην υπερβολικά ανταγωνιστική ξενοδοχειακή αγορά των Εμιράτων.

    Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι εκεί κατασκευάστηκε το υπερπολυτελές συγκρότημα “Atlantis the Royal”, όπου η Beyoncé έκανε το μεγάλο της comeback, προσφέροντας ένα μοναδικό show στους τυχερούς που βρέθηκαν στα εγκαίνια του.

    Σύμφωνα με το Forbes, η μεγάλη ντίβα, που διαθέτει 32 βραβεία Γκράμι και φωνητικό εύρος τεσσάρων οκτάβων, φέρεται να πληρώθηκε το αμύθητο ποσό των 24 εκατομμυρίων δολαρίων για να εμφανιστεί στο “Atlantis The Royal”, καθιστώντας την την πιο ακριβοπληρωμένη καλλιτέχνιδα στην ιστορία, για μια και μόνο εμφάνιση.

    H Beyoncé στο φαντασμαγορικό show που έδωσε στο “Atlantis the Royal”

    Επίσης, τον Φεβρουάριο στο Ντουμπάι, η Kerzner International ανακοίνωσε και επίσημα το πρώτο της αστικό κατακόρυφο θέρετρο στο Ντουμπάι, ονόματι “One&Only One Za’abeel”, που χαρακτηρίζεται από μια φουτουριστική “λεωφόρο” που κρέμεται 100 μέτρα πάνω από το έδαφος.

    Ακόμη, το παραλιακό κλαμπ του “Al Maya Island Resort” είναι μια εξαιρετική επιλογή για τους ταξιδιώτες που επισκέπτονται το Άμπου Ντάμπι, προσφέροντας ένα μοντέρνο περιβάλλον και μια πολυτελή απόδραση στην έρημο.

    Al Maya Island Resort
    Al Maya Island Resort (Πηγή: almayauae.com)

    Σήμερα, η περιοχή έχει αποκτήσει ακόμη ένα σημείο – δημοφιλή προορισμό για τα ζευγάρια που επιθυμούν να περάσουν τον μήνα του μέλιτος, απολαμβάνοντας ένα ρομαντικό ηλιοβασίλεμα, το οποίο θυμίζει…Σαντορίνη.

    Η ιδιοκτησία, στην οποία επιτρέπονται μόνο ενήλικες, διαθέτει 22 κλειδιά και οι τιμές ξεκινούν από περίπου 735 δολάρια τη βραδιά.

    Ένας ιδιωτικός κινηματογράφος μπορεί να φιλοξενήσει επισκέπτες που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τους "300
    Ένας ιδιωτικός κινηματογράφος μπορεί να φιλοξενήσει επισκέπτες που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τους “300” (Πηγή: Anantara Santorini Abu Dhabi Retreat)

    Ο διευθυντής του “Anantara”, Rachid Bakas, τονίζει ότι αναμένει το 50% των κρατήσεων του ξενοδοχείου να προέρχεται αποκλειστικά από τελετές γάμων, εταιρικά events και άλλες εκδηλώσεις.

    Ωστόσο, το Anantara στοχεύει κυρίως σε ντόπιους που αναζητούν ειδυλλιακούς προορισμούς για τα Σαββατοκύριακά τους, προσφέροντας ημερήσια εισιτήρια που ξεκινούν από 1.000 AED (272 δολάρια) και μπορούν να εξαργυρωθούν σε γαστρονομικές απολαύσεις και ποτά δίπλα στην εντυπωσιακή πισίνα υπερχείλισης.

    “Έχουμε κλείσει έναν γάμο για τον Οκτώβριο”, λέει ο Bakas.

    “Ήθελαν να πάνε στη Σαντορίνη για να μπορέσουν να βγάλουν ωραίες φωτογραφίες, αλλά το κόστος, συμπεριλαμβανομένων των πτήσεων για όλους τους καλεσμένους ήταν απαγορευτικό. Έτσι, τους φάνηκε πιο λογικό να κάνουν τον γάμο εδώ”, συμπληρώνει.

    Το brand Anantara, το οποίο ξεκίνησε από την Ταϊλάνδη, είναι γνωστό για τα ήρεμα θέρετρά του στο Πουκέτ και το Μπαλί.

    Το “Santorini” σηματοδοτεί την επέκτασή του στα ΗΑΕ.

    Ήδη στην περιοχή υπάρχει το πασίγνωστο “Anantara the Palm Dubai Resort” και το “Eastern Mangroves Hotel” με το ιδιαίτερο μαγκρόβιο οικοσύστημα του.

    Ιδέες από την “πηγή”

    Προκειμένου το σκηνικό να δημιουργηθεί όσο πιο ρεαλιστικό γίνεται, σύμφωνα με τον Bakas, η ομάδα σχεδιασμού πέταξε στην Σαντορίνη, για να αποκτήσει γνώσεις και να πάρει ιδέες για τον εσωτερικό σχεδιασμό των χώρων του resort.

    Με αυτόν τον τρόπο, τα δωμάτια θυμίζουν κάτι από ένα πολυτελές θέρετρο με θέα το Αιγαίο και έχουν ήδη φιλοξενήσει πολλές φωτογραφήσεις μόδας, με φόντο το απέραντο γαλάζιο.

    Τα περισσότερα από τα δωμάτια έχουν θέα στη θάλασσα, διαθέτουν μεγάλες βεράντες ντυμένες με λευκά χρώματα, και αποτελούν ιδανικό σημείο για αυτούς που επιθυμούν να απολαμβάνουν το ποτό τους, αγναντεύοντας την ήρεμη παραλία.

    Η duplex σουίτα Royal Santorini έχει δύο βεράντες
    Η duplex σουίτα Royal Santorini έχει δύο βεράντες (Πηγή: Anantara Santorini Abu Dhabi Retreat)

    Υπάρχει επίσης 24ωρη πρόσβαση 7 ημέρες την εβδομάδα σε μια υπηρεσία-μπάτλερ, ο οποίος μπορεί να οργανώνει καταδύσεις, πικνίκ στην παραλία ή άλλους είδους εξορμήσεις.

    Οι ονομασίες των δωματίων έχουν εμπνευστεί από χωριά της Σαντορίνης.

    Τα Φηρά, η Οία και η Περίσσα, είναι μια ανάσα από όπου και αν βρίσκεται ο επισκέπτης.

    Το resort προσφέρει ακόμη ένα κυκλικό κοκτέιλ μπαρ και ένα cigar lounge – για τους φανατικούς των πούρων – με θέμα την αρχαία Ελλάδα, με ξεθωριασμένου τύπου νωπογραφίες στους τοίχους και φωτιστικά που έχουν σχεδιαστεί να ομοιάζουν με κράνη πολεμιστών.

    Το κοκτέιλ μπαρ μεταφέρει τον επισκέπτη πίσω στον Τρωικό Πόλεμο
    Το κοκτέιλ μπαρ μεταφέρει τον επισκέπτη πίσω στον Τρωικό Πόλεμο Φωτογράφος: Sarah Rappaport/Bloomberg

    Σύμφωνα με το Bloomberg, θυμίζει την ταινία 300 (του Λεωνίδα), είναι μια “τολμηρή” επιλογή και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί “βαρετή”.

    Παρόλα αυτά, εάν ο επισκέπτης “ξεχάσει” ότι βρίσκεται στη Μέση Ανατολή το 2024, θα επανέλθει στην πραγματικότητα απολαμβάνοντας ένα χαλαρωτικό σπα στο χαμάμ, το οποίο δεν μοιάζει καθόλου με τα λουτρά της αρχαίας Ελλάδας.

    Το χαμάμ στο σπα του Anantara
    Το χαμάμ στο σπα του Anantara (Πηγή: Anantara Santorini Abu Dhabi Retreat)

    Όσον αφορά το φαγητό, από τα δύο εστιατόρια εντός του resort, το ένα προσφέρει παραδοσιακό ελληνικό μενού, ενώ το άλλο διαθέτει αραβική κουζίνα.

    Όπως αναφέρει το Bloomberg, η Σαντορίνη φημίζεται για τα “φλογερά” χρώματα του ηλιοβασιλέματος της.

    Εμείς συμπληρώνουμε ότι η πανδαισία χρωμάτων που σχηματίζεται στον ουρανό της την ώρα του δύει ο ήλιος, προσφέρει στον παρατηρητή ένα μοναδικό θέαμα που δεν είναι εύκολο να ζήσει σε άλλα μέρη του κόσμου.

    Δεν είναι τυχαίο που τα εκπληκτικά ηλιοβασιλέματα της Σαντορίνης, πάνω από το Αιγαίο Πέλαγος και τη Μεσόγειο γοητεύουν χιλιάδες ταξιδιώτες παγκοσμίως.

    Σαντορίνη, Οία
    Σαντορίνη, Οία

    Την ώρα που ο ήλιος δύει στην Οία πίσω από το ηφαίστειο, επικρατεί σιγή, ενώ οι κάμερες είναι στημένες και έτοιμες να κάνουν εκείνο το μαγικό κλικ, που θα απαθανατίσει τη στιγμή, εκείνο το λεπτό που θα περάσει και ο ήλιος θα χαθεί…

    Κανένα ηλιοβασίλεμα δεν μοιάζει με το προηγούμενο σε αυτό το “καρφιτσωμένο” χωριουδάκι στο βόρειο μέρος των γκρεμών της καλντέρας.

    Όλα όμως όσα γίνονται σε κλάσματα του δευτερολέπτου, μένουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη του ταξιδιώτη.

    Η “Santorini” του Άμπου Ντάμπι, είναι αδύνατον να ομοιάσει σε αυτή τη μοναδικότητα, επισημαίνει το Bloomberg.

    Όμως, η ομάδα του Anantara κάνει μια προσπάθεια να προσφέρει κάποιες παρόμοιες συνθήκες με αυτές του δημοφιλούς ελληνικού νησιού. Το εάν το καταφέρνει ή όχι, είναι στην κρίση του κάθε επισκέπτη.

    Στον Κόλπο το νερό είναι ζεστό και η άμμος λευκή
    Στον Κόλπο το νερό είναι ζεστό και η άμμος λευκή (Πηγή: Anantara Santorini Abu Dhabi Retreat)

    Όσοι αποφασίζουν να βρεθούν στο συγκεκριμένο resort, καλούνται να απολαύσουν φλιτζάνια από το φαρμακευτικό βότανο “Sideritis scardica”, κοινώς αποκαλούμενο “ελληνικό τσάι του βουνού”, την ώρα που ο θεός Ήλιος αποχωρεί με το άρμα του, καλύπτοντας τη μέρα με το πέπλο της νύχτας…

    Φυσικά η “fake” Σαντορίνη του Άμπου Ντάμπι δεν είναι σε καμία περίπτωση Ελλάδα, τονίζει το Bloomberg, αλλά για την ομάδα του resort δεν είναι αυτό το ζητούμενο.

    Το σημείο διαφημίζεται ως μια γαλήνια απόδραση για τους πολίτες του Ντουμπάι και άλλων εμιράτων της Αραβικής χερσονήσου και η διάθεση των ταξιδιωτών είναι  ρομαντική, καθώς τα ζευγάρια έχουν τη δυνατότητα, εκτός άλλων, να περπατήσουν χέρι-χέρι στην παραλία.

    Ανάμεσα σε όλες αυτές τις φουτουριστικές κατασκευές, τους πελώριους ουρανοξύστες, τα περίτεχνα κτήρια της περιοχής, τα εντυπωσιακά παραλιακά κλαμπ και τα πάρτι των 15.000 δολαρίων την ώρα, οι επισκέπτες εκτιμούν ένα “αφιέρωμα” σε έναν από τους πιο αγαπημένους παγκόσμιους νησιωτικούς προορισμούς. Τη αγέρωχη…Σαντορίνη.

    “Ρήγισσα των παλμών και των φτερών του Αιγαίου
    Βρήκες τα λόγια που προσηλυτίζουν το άπειρο
    Με φωτιά με λάβα με καπνούς
    Τις μεγάλες γραμμές του πεπρωμένου σου”.

    Οδυσσέας Ελύτης, “Ωδή στη Σαντορίνη”.

    Διαβάστε επίσης: 

    Marlene Engelhorn: Ομάδα 50 αγνώστων θα μοιράσει €25 εκατ. από την περιουσία της – «Ανυπομονώ να φορολογηθώ»

    Luisa World επί PANsik: Πώς αναβαθμίζουν την αγορά μόδας

    Μαξίμ Φρεντερίκ: Tο όνομα δίπλα στην επωνυμία Louis Vuitton



    ΣΧΟΛΙΑ