• Real Estate

    Πλειστηριασμοί: Λαϊνόπουλος και ξενοδοχεία στα βαριά «σφυριά» του Φεβρουαρίου

    • NewsRoom

    Όλγα Λαϊνοπούλου


    Με την εκποίηση ξενοδοχείων συνεχίζονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί τον Φεβρουάριο, ενώ το σφυρί θα χτυπήσει και για ιδιοκτησίες διάσημων επιχειρηματιών, αυτό το μήνα.

    Ως τουριστικό εκτιμάται ότι μπορεί να αξιοποιηθεί παλιό εργοστάσιο στην Κέρκυρα, το οποίο βγαίνει στο σφυρί με επισπεύδουσα την Τράπεζα Πειραιώς, στις 21 Φεβρουαρίου.

    Aφορά σε ακίνητο της Αλέξανδρος Δεσύλλας Α.Ε., με τιμή πρώτης προσφοράς τα 8,23 εκατ. ευρώ, το εργοστάσιο Δεσύλλα ή εργοστάσιο Καννάβεως, Λίνου και Ιούτης – μια βιομηχανική μονάδα που ιδρύθηκε το 1871.

    Σημειωτέον ότι η οικογένεια Δεσύλλα ήταν από τις ισχυρότερες οικονομικά της εποχής και διατηρούσε τραπεζικό ίδρυμα.

    Το συγκρότημα είναι σήμερα πλήρως εγκαταλελειμμένο, δε λειτουργεί και δεν συντηρείται, ενώ όταν λειτουργούσε περιελάμβανε κτίσματα συνολικής επιφάνειας 15.500 τ.μ., όμως σήμερα τα περισσότερα κτίρια έχουν κατεδαφισθεί ή έχουν ερειπωθεί με την πάροδο του χρόνου.

    Όπως αναφέρεται στην έκθεση εκτίμησης, το ακίνητο βρίσκεται σε εξαιρετικά προνομιακό σημείο στο προάστιο Γαρίτσα, στην ευρύτερη περιοχή της Παλαιόπολης, περιοχή μεγάλου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, όπου πιθανολογείται ότι βρισκόταν το αρχαίο λιμάνι του Αλκίνοου.

    Στις 28 Φεβρουαρίου βγαίνει σε πλειστηριασμό τετράστερο ξενοδοχείο στο κέντρο της Ρόδου, το οποίο την ημέρα της αυτοψίας λειτουργούσε ως ISLAND CITY HOTEL.

    Επισπεύδουσα είναι η DoValue και τιμή εκκίνησης το ποσό των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ.

    Το ακίνητο αποτελεί τετραώροφο ξενοδοχείο με υπόγειο, συνολικής επιφάνειας 2.961,07 τ.μ., το οποίο έχει ανεγερθεί περί το 1985 επί οικοπέδου επιφάνειας 882,70 τ.μ., στο Νεοχώρι.

    Το ακίνητο αποτελεί αυτοτελή και ανεξάρτητη οριζόντια ιδιοκτησία και περιλαμβάνει υπόγειο καθαρής επιφάνειας 331,72 τ.μ., ισόγειο καθαρής επιφάνειας 488,55 τ.μ., πρώτο όροφο καθαρής επιφάνειας 713,60 τ.μ., δεύτερο όροφο καθαρής επιφάνειας 713,60 τ.μ. και τρίτο όροφο καθαρής επιφάνειας 713,60 τ.μ., άρα η συνολική καθαρή επιφάνεια της οριζόντιας ιδιοκτησίας φτάνει τα 2.961,70 τ.μ..

    Οι πλειστηριασμοί Σαραντόπουλου & Λαϊνόπουλου

    Στους διάσημους… οφειλέτες ανήκει η οικογένεια Σαραντόπουλου. Ο πλειστηριασμός κατοικίας της οικογένειας (με οφειλέτιδα την σύζυγο του Κωνσταντίνου Σαραντόπουλου, Καικίλια) έχει προγραμματιστεί για τις 7 Φεβρουαρίου, με επισπεύδουσα τη DoValue.

    Η κατοικία έχει ανεγερθεί σε οικόπεδο 550 τ.μ. στην Καλογρέζα, στο συνοικισμό υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας και βγαίνει στο σφυρί αντί 1,5 εκατ. ευρώ.

    Αποτελείται από υπόγειο 133 τ.μ., που περιλαμβάνει καθιστικό, κουζίνα, wc, αποθήκη, χώλ, κλιμακοστάσιο, ασανσέρ και το λεβητοστάσιο, από ισόγειο 182 τ.μ. με δύο χώρους καθιστικού, τραπεζαρία, δύο χώρους χώλ, κουζίνα, wc, κλιμακοστάσιο και ασανσέρ, πρώτο όροφο 176 τ.μ. ο οποίος αποτελείται από τέσσερα υπνοδωμάτια, κουζίνα, τρία wc, χώρο γραφείου, αποθήκη, δύο χώλ, κλιμακοστάσιο και ασανσέρ και τέλος, δεύτερο όροφο 176 τετραγωνικών, αποτελούμενο από καθιστικό, τραπεζαρία, δύο υπνοδωμάτια, δύο wc, αποθήκη, χώλ, κλιμακοστάσιο και ασανσέρ.

    Στο πίσω μέρος της κατοικίας υπάρχει πισίνα, η οποία όμως δε βρίσκεται εντός του οικοπέδου που εκποιείται αλλά σε όμορη ιδιοκτησία, στα γραφεία της οικογένειας Σαραντόπουλου.

    H Κ.Ι Σαραντόπουλος αποτελούσε έναν εκ των ισχυρών παικτών του κατασκευαστικού κλάδου την περίοδο προ της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων, συγχωνεύθηκε με την Παντεχνική και αργότερα με την Άκτωρ, ενώ ο επιχειρηματίας εξέδιδε την εφημερίδα Απογευματινή από το 2002 έως το 2010.

    Επίσης, στις 21 Φεβρουαρίου το σφυρί χτυπά για ακόμη ένα ακίνητο της οικογένειας Λαϊνοπούλου, αυτή τη φορά στην Κηφισιά.

    Επισπεύδουσα είναι η Cepal και τιμή πρώτης προσφοράς τα 4 εκατ. ευρώ.

    Ο πλειστηριασμός αφορά συγκεκριμένα, σε ένα οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 6.497 τ.μ. στο 16ο χλμ. της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, εντός του Βιομηχανικού Πάρκου του Δήμου Κηφισιάς. Είναι άρτιο και οικοδομήσιμο και έχει προκύψει από τη φυσική συνένωση δύο όμορων και συνεχόμενων οικοπέδων, τα οποία κατά τους τίτλους κτήσης είχαν συνολική επιφάνεια 7.236,00 τ.μ..

    Ο Γιάννης Λαϊνόπουλος έφυγε από τη ζωή το 2001, με τον Μιχάλη και την Όλγα Λαϊνοπούλου να τον διαδέχονται, παραλαμβάνοντας μία από τις κερδοφόρες ελληνικές εμπορικές επιχειρήσεις. Μία δεκαετία αργότερα η κρίση χτύπησε την αγορά αυτοκινήτου, αφήνοντας και την Promot Λαϊνόπουλος με κύκλο εργασιών μειωμένο έως και 70%.

    Η Όλγα Λαϊνοπούλου ανέλαβε και την αντιπροσωπεία των Smart μέσω της Compact Lain.

    Η «αυτοκρατορία» κατέρρευσε στα μέσα της δεκαετίας του 2010, όταν η Mercedes Benz ανακοίνωσε ότι διακόπτει τη συνεργασία της με την οικογένεια Λαϊνόπουλου και στην τεχνική εξυπηρέτηση, αφού είχε προηγηθεί η διακοπή της συνεργασίας στις πωλήσεις της γερμανικής μάρκας.

    Διαβάστε επίσης:

    Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί: Πάνω από 6.000 αναρτήσεις στο e-auction – Βελτιώσεις στον εξωδικαστικό μελετά η κυβέρνηση

    Στο ΣτΕ η προσφυγή 5 πολιτών και της Ζωής Κωνσταντοπούλου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

    Άγρια κόντρα για τους πλειστηριασμούς και την απόφαση του Αρείου Πάγου



    ΣΧΟΛΙΑ