• Real Estate

    Πλειστηριασμοί: Εμφιετζόγλου, Καρούζος, Ρέμος και Πηλαδάκης ξανά στη λίστα των οφειλετών

    Αντώνης Ρέμος – Αντώνης Πηλαδάκης – Πρόδρομος Εμφιετζόγλου στη λίστα των οφειλετών


    Από το χαμένο στοίχημα της οικογένειας Εμφιετζόγλου στη βιομηχανία μέχρι το άδοξο τέλος της εταιρείας real estate των Ρέμου και Πηλαδάκη, οι πλειστηριασμοί που θα διεξαχθούν το επόμενο διάστημα φέρουν τα ονόματα γνωστών οφειλετών.

    Βαλκάν: Στο σφυρί οι εγκαταστάσεις μέσω των οποίων ο Π. Εμφιετζόγλου θα γινόταν βιομήχανος ξυλείας

    Ποσό περί των 60 εκατομμυρίων είχε επενδύσει ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου από το 2000 έως τα τέλη της δεκαετίας στη Βαλκάν, που θα επέστρεφε δυναμικά στην αγορά, δημιουργώντας μάλιστα για πρώτη φορά στην Ελλάδα μονάδες παραγωγής προϊόντων που ήταν εισαγόμενα. Όταν ήταν στα χέρια του εργολάβου, ξένος όμιλος φέρεται να είχε καταθέσει πρόταση αξιοποίησης των 425 στρεμμάτων του εργοστασίου στη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης ως αποθήκες, ωστόσο το στοίχημα των κατασκευαστών της Μηχανικής χάθηκε και τα ασημικά της Βαλκάν βγαίνουν στο σφυρί στις 5 Οκτωβρίου, με επισπεύδουσα τη Cepal Hellas. Πρόκειται για τις εξής ιδιοκτησίες:

    • ένα ενιαίο γήπεδο, με τα ημιερειπωμένα και κατεδαφιστέα κτίρια της πρώην βιομηχανίας επεξεργασίας ξύλου, συνολικής έκτασης 139,6 στρεμμάτων, που βγαίνει σε πλειστηριασμί έναντι 2,45 εκατ. ευρώ,
    • ένα ενιαίο γήπεδο 168,6 στρεμμάτων με τιμή εκκίνησης 2,8 εκατ. και
    • μία ιδιοκτησία 40,8 στρεμμάτων, με τιμή εκκίνησης 550 χιλ. ευρώ.

    Σημειωτέον ότι, σύμφωνα με τους εκτιμητές, οι αρχικοί τίτλοι περιγράφουν αυτοτελή αγροτεμάχια τα οποία στην συνέχεια συνενωθήκαν πολεοδομικά με την έκδοση οικοδομικών αδειών. H τελευταία οικοδομική άδεια εκδόθηκε επί ενιαίας έκτασης εμβαδού 357 στρεμμάτων. Η ενιαία αυτή έκταση διασπάστηκε σε πέντε ενιαία αυτοτελή γήπεδα. Επίσης, τα κτίσματα είχαν ανεγερθεί με διαδοχικές άδειες από το έτος 1970 έως το έτος 2001.

    Πλειστηριασμός για τα βιομηχανικά ακίνητα της Βαλκάν

    Στην περίπτωση που τα βιομηχανικά ακίνητα της Βαλκάν περάσουν σε πλειοδότη, αυτή θα είναι η τρίτη ιδιοκτησία της οικογένειας Εμφιετζόγλου που αλλάζει χέρια σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα. Αυτό, αφού σε νέο ιδιοκτήτη ανήκει το σπίτι της Μελίνας Εμφιετζόγλου στο Καστρί. Η κατοικία βγήκε στο σφυρί με επισπεύδουσα την Εθνική Τράπεζα και τιμή πρώτης προσφοράς τα 2,68 εκατομμύρια ευρώ, όσο δηλαδή αξίζει το ακίνητο, και κατακυρώθηκε με ένα ευρώ διαφορά.

    Προηγουμένως, είχαν αλλάξει χέρια οι εγκαταστάσεις της Ελληνικά Σωληνουργεία στη Ριτσώνα, βιομηχανία στην οποία είχε επενδύσει ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου.

    Το εργοστάσιο του εργολάβου βγήκε στο σφυρί με επισπεύδουσα τη DoValue και κατακυρώθηκε στο νέο ιδιοκτήτη έναντι 5,51 εκατ. και ενός ευρώ, παρόλο που το αγοραστικό ενδιαφέρον στην ευρύτερη περιοχή πλέον είναι μειωμένο και εγγυάται κυρίως σε οικιστικά ακίνητα και αγροτικές εκτάσεις προς οικοδόμηση και δευτερευόντως σε επαγγελματικές χρήσεις, με τους εκτιμητές να θεωρούν ότι δεν αναμένονται σημαντικές πολεοδομικές παρεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή βραχυπρόθεσμα.

    Με έκπτωση ο πλειστηριασμός για το οικόπεδο Ρέμου – Πηλαδάκη

    Στο σφυρί βγαίνει για ακόμη μία φορά το ακίνητο των κουμπάρων Αντώνη Ρέμου και Αντώνη Πηλαδάκη στο Κορωπί. Στις 20 Ιουλίου βγαίνει πάλι σε πλειστηριασμό το αγροτεμάχιο, με τιμή εκκίνησης 633,6 χιλ. ευρώ – ίση προς το 80% της τιμής που ορίστηκε αρχικά – κι επισπεύδουσα την Τράπεζα Πειραιώς.

    Πρόκειται για οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 22.390 τ.μ. άρτιο και οικοδομήσιμο, εκτός του εγκεκριμένου σχεδίου πόλης. Σημειώνεται πως για το συγκεκριμένο αγροτεμάχιο είχε εκδοθεί άδεια οικοδόμησης για ανέγερση τριώροφου κτιρίου η οποία όμως ποτέ δεν υλοποιήθηκε.

    Με έκπτωση ο πλειστηριασμός για το οικόπεδο Ρέμου – Πηλαδάκη

    Πολλοστή προσπάθεια για το οικόπεδο του Καρούζου στη Γλυφάδα

    Τέλος, μετά τη λίστα με τα αζήτητα, το οικόπεδο – γωνία του Γιάννη Καρούζου αναρτήθηκε ξανά προς πλειστηριασμό, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 27 Ιουλίου. Η τιμή πρώτης προσφοράς παραμένει στα 7,76 εκατ. ευρώ, με επισπεύδουσα ήταν η Intrum Hellas. Το ακίνητο επί των οδών Κύπρου και Γρηγορίου Λαμπράκη απέχει ένα οικοδομικό τετράγωνο από την κεντρική οδό Αγγέλου Μεταξά, έναν από τους εμπορικότερους δρόμους της περιοχής. Έχει επιφάνεια 2.145 τ.μ. και προήλθε από τη συνένωση τριών αυτοτελών ακινήτων, τα οποία η Carouzos Real Estate απέκτησε το 2006. Στόχος μάλιστα της εταιρείας ήταν να κατασκευαστεί στο συγκεκριμένο οικόπεδο οριζόντια ιδιοκτησία με χώρους στάθμευσης στο υπόγειο.

    Στο σφυρί οικόπεδο του Γ. Καρούζου στη Γλυφάδα

    Με βάση τα στοιχεία των εκτιμητών, οι τιμές μίσθωσης εμπορικών καταστημάτων, σε θέσεις υψηλής προβολής και εμπορικότητας, επί της Αγγέλου Μεταξά στη Γλυφάδα, κυμαίνονται γενικά σήμερα μεταξύ 70 και 120 ευρώ ανά τ.μ.. Επιπλέον, εμπορικά καταστήματα εντός του κεντρικού εμπορικού πυρήνα της Γλυφάδας, σε δευτερεύοντες όμως δρόμους σε σχέση με την Μεταξά έχουν μισθωτική αξία μεταξύ 30 και 70 ευρώ. Οι τιμές μίσθωσης γραφειακών χώρων, σύγχρονων προδιαγραφών, πολυτελούς κατασκευής, σε θέσεις αξιόλογης προβολής εντός του κεντρικού εμπορικού πυρήνα της Γλυφάδας, κυμαίνονται από 16 έως 28 ευρώ το τετραγωνικό.



    ΣΧΟΛΙΑ