• Real Estate

    Κολλημένο στα αζήτητα το οικόπεδο Ρέμου – Πηλαδάκη – Άλλαξε χέρια το πρακτορείο Ευρώπη

    • NewsRoom
    Κώστας Πηλαδάκης - Αντώνης Ρέμος

    Κώστας Πηλαδάκης – Αντώνης Ρέμος


    Έναντι 100 ευρώ πάνω από την τιμή εκκίνησης άλλαξε ιδιοκτήτη το πρακτορείο διανομής εφημερίδων και περιοδικών Ευρώπη, που ανήκε στον όμιλο Πήγασο του Φώτη Μπόμπολα.

    Σήμερα το σφυρί χτύπησε για 5,8 εκατομμύρια, σε μια προσπάθεια της Εθνικής να βρει αγοραστή για το ακίνητο, δεδομένου ότι την τελευταία φορά η τιμή εκκίνησης των 7,2 εκατ. ευρώ δε φάνηκε θελκτική.

    Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται στην Παιανία. Σε πλειστηριασμό βγήκε οικόπεδο συνολικής έκτασης 17,5 στρεμμάτων, στο οποίο έχει ανεγερθεί βιομηχανικό κτίριο (κέντρο συσκευασίας και διανομής ημερήσιου τύπου) εμβαδού 12.754,79τ.μ., με 195 θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων, καθώς και 5 θέσεις στάθμευσης μεγάλων οχημάτων. Σύμφωνα με τον εκτιμητή, ολόκληρος ο μηχανολογικός εξοπλισμός και οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις έχουν αφαιρεθεί, ενώ στους εσωτερικούς χώρους των γραφείων υπάρχουν εκτεταμένες φθορές και βανδαλισμοί.

    Χωρίς πλειοδότη το οικόπεδο της Ρ. & Π. Επενδύσεις Ακινήτων

    Χωρίς πλειοδότη έμεινε για ακόμη μία φορά το ακίνητο των κουμπάρων Αντώνη Ρέμου και Αντώνη Πηλαδάκη στο Κορωπί. Σήμερα βγήκε πάλι σε πλειστηριασμό το αγροτεμάχιο, με τιμή εκκίνησης 633,6 χιλ. ευρώ – ίση προς το 80% της τιμής που ορίστηκε αρχικά – κι επισπεύδουσα την Τράπεζα Πειραιώς.

    Πρόκειται για οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 22.390 τ.μ. άρτιο και οικοδομήσιμο, εκτός του εγκεκριμένου σχεδίου πόλης. Σημειώνεται πως για το συγκεκριμένο αγροτεμάχιο είχε εκδοθεί άδεια οικοδόμησης για ανέγερση τριώροφου κτιρίου η οποία όμως ποτέ δεν υλοποιήθηκε.

    Η εταιρεία που βρίσκεται ανάμεσα στους οφειλέτες ονομάζεται Ρ. & Π. Επενδύσεις Ακινήτων, εδρεύει στη Γλυφάδα και ιδρύθηκε από τον τραγουδιστή και τον επιχειρηματία το 2005.

    Το 2019 και το 2020 ο τζίρος της ήταν μηδενικός, αν και την τελευταία χρήση της οποίας τα οικονομικά στοιχεία είναι διαθέσιμα, έγραψε ζημιές σχεδόν 860 χιλ. ευρώ. Σύμφωνα με την έκθεση του εκτιμητή, πρόκειται για οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 22.390 τ.μ. άρτιο και οικοδομήσιμο, το οποίο βρίσκεται στην οδού Ηφαίστου στη θέση Τζίμα στο Κορωπί, το οποίο μάλιστα βγήκε για δεύτερη φορά στο σφυρί.

    Το οικόπεδο που συνορεύει στη βόρεια πλευρά εν μέρει με δασική έκταση και εν μέρει με όμορες ιδιοκτησίες, είναι άρτιο και οικοδομήσιμο ενώ βρίσκεται εκτός του εγκεκριμένου σχεδίου πόλης και εκτός ζώνης πόλεως Κορωπίου και δεν είναι υπόχρεο εισφοράς σε γη και χρήμα.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι για το συγκεκριμένο αγροτεμάχιο είχε εκδοθεί άδεια οικοδόμησης για ανέγερση τριώροφου κτιρίου, η οποία όμως ποτέ δεν υλοποιήθηκε.



    ΣΧΟΛΙΑ