• Real Estate

    Πιθανή παραίτηση Lamda Development από την αναβλητική αίρεση για τις εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    LAMDA

    Οδ. Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda


    Για πρώτη φορά η Lamda Development στο Ενημερωτικό Δελτίο της αύξησης κεφαλαίου που βρίσκεται σε εξέλιξη κάνει λόγο για πιθανή παραίτηση από την αναβλητική αίρεση που αφορά στις δικαστικές εκκρεμότητες προκειμένου το έργο στο Ελληνικό να ξεκινήσει.

    Όπως επισημαίνεται από τη διοίκησή της απαραίτητη προϋπόθεση για την αγορά της Ελληνικό Α.Ε. (η εταιρεία στην οποία το δημόσιο θα μεταβιβάσει την έκταση του παλιού αεροδρομίου) είναι η πλήρωση των αναβλητικών αιρέσεων. Η Σύμβαση που έχει υπογραφεί με το δημόσιο περιλαμβάνει σημαντικές αναβλητικές αιρέσεις (όπως είναι η ιδιοκτησιακή ωρίμανση του ακινήτου, η ολοκλήρωση του διαγωνισμού για το καζίνο και οι αποφάσεις των δικαστηρίων) από την πλήρωση των οποίων εξαρτάται η ολοκλήρωση της αγοράς και το ξεκίνημα του έργου.

    Σύμφωνα με το Ενημερωτικό «τυχόν χρονική καθυστέρηση στην πλήρωση των εν λόγω αιρέσεων δύναται να επηρεάσει ουσιωδώς την Ημερομηνία Μεταβίβασης με συνέπεια τη χρονική καθυστέρηση έναρξης ή/και ολοκλήρωσης της υλοποίησης της επένδυσης με συνέπεια την αρνητική επίπτωση στις ταμειακές ροές και τα έσοδα του Ομίλου λόγω αύξησης των χρηματοοικονομικών εξόδων (περιλαμβανομένου και του κόστους υλοποίησης) χωρίς την αναμενόμενη, ποσοτικά και χρονικά, εισροή εσόδων από την υλοποίηση της Επένδυσης».

    Στη συνέχεια επισημαίνεται: «Η Διοίκηση του Ομίλου διατηρεί το δικαίωμα να αποφασίσει (κατόπιν σχετικής αξιολόγησης και αφού προηγουμένως έχουν πληρωθεί όλες οι άλλες αναφερόμενες αιρέσεις) να παραιτηθεί από την αναμονή πλήρωσης της αίρεσης περί μη εκκρεμούς αίτησης ακύρωσης και να προχωρήσει στη μεταβίβαση των πωλούμενων μετοχών της Ελληνικό Α.Ε. αναλαμβάνοντας τον κίνδυνο καθυστέρησης ολοκλήρωσης, μερικής ή και ολικής ματαίωσης του υφιστάμενου σχεδιασμού και του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης του Έργου λόγω των δικαστικών εκκρεμοτήτων, καθώς και τον κίνδυνο επανασχεδιασμού του Έργου σε συμμόρφωση τυχόν δικαστικών αποφάσεων γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια εσόδων για τον Όμιλο, σε ουσιώδη μείωση των ταμειακών του ροών λόγω αύξησης των χρηματοοικονομικών εξόδων (περιλαμβανομένου και του κόστους υλοποίησης σε περίπτωση επανασχεδιασμού) χωρίς την αναμενόμενη, ποσοτικά και χρονικά, εισροή εσόδων από την υλοποίηση της Επένδυσης.»



    ΣΧΟΛΙΑ