• Real Estate

    Έφοδος Aστυνομίας στην Πολεοδομία Σύρου – Ποιους φακέλους με ακυρωμένα πρόστιμα αυθαιρέτων έψαχναν και γιατί

    Μύκονος

    Μύκονος


    Εκτάκτως χθες το πρωί δυο αστυνομικοί με πολιτικά επισκέφτηκαν αιφνιδιαστικά την Πολεοδομία της Σύρου και ζήτησαν από τους υπαλλήλους της όλα τα αρχεία του ΣΥΠΟΘΑ, της υπηρεσίας που εξετάζει τα αυθαίρετα.

    Το ΣΥΠΟΘΑ είναι κάτι αντίστοιχο με το Εφετείο, αν θεωρήσουμε ότι η Υπηρεσία Δόμησης είναι αυτή που αποφασίζει για την υπόθεση σε πρώτο επίπεδο. Με την διαφορά ότι εδώ ο πολίτης μπορεί να ζητήσει επανεξέταση της υπόθεσης αν θεωρεί ότι διαθέτει συμπληρωματικά στοιχεία τα οποία θα μπορούσαν να του εξασφαλίσουν μία θετική απόφαση. Σε ιδιάζουσες περιπτώσεις πολύ μεγάλων ή ειδικών ακινήτων ο ενδιαφερόμενος μπορεί να προσφύγει στο Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ), όργανο αντίστοιχο με τον «Άρειο Πάγο».

    Η έφοδος των αστυνομικών Αρχών στην Πολεοδομια της Σύρου έγινε με εισαγγελική παραγγελία και σκοπός είναι η διεξοδική έρευνα αποφάσεων του ΣΥΠΟΘΑ από το 2015 έως το 2019.

    Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για αποφάσεις που έχουν δεκτές τις ενστάσεις για τις ακυρώσεις σημαντικών αυθαιρέτων στη Μυκονο καθώς και μειώσεις προστίμων που είχαν υποβληθεί από την Πολεοδομία της Σύρου. Κάποιες απ’ αυτές τις αποφάσεις αφορούν σε βίλες – μεγαθήρια που έχτισαν επιφανείς επιχειρηματίες ενώ άλλες έχουν να κάνουν με επέκταση μεγάλων ξενοδοχειακών συγκροτημάτων.

    Οι εισαγγελικές Αρχές έχουν στη διάθεση τους πληροφορίες ότι την περίοδο 2015 έως 2019 έγιναν πολλές ακυρώσεις σε πρόστιμα που είχαν επιβληθεί σε αυθαιρετουχους και θέλουν τώρα να ελέγξουν τη νομιμότητα αυτών των ακυρώσεων . Μάλιστα εκείνη τη χρονική περίοδο υπήρξαν προστριβές και αντιπαραθέσεις στελεχών της Πολεοδομίας με στελέχη της Πολεοδομίας για την ακύρωση των προστίμων . Πιθανό είναι να κληθούν τις επόμενες ημέρες για να καταθέσουν στον εισαγγελέα πρώην και νυν στελέχη του ΣΥΠΟΘΑ και της Πολεοδομίας της Σύρου για συγκεκριμένες περιπτώσεις αυθαιρέτων.

    Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι έλεγχοι στην Μύκονο για παρανομίες που σχετίζονται με τη δόμηση και το περιβάλλον.

    Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων αστυνομικών ελέγχων και άμεσης διερεύνησης καταγγελιών που διενεργούνται για την καταπολέμηση της αυθαίρετης δόμησης στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, χθες (Τετάρτη 24 Μαΐου 2023) σχηματίσθηκαν, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου, δύο ξεχωριστές δικογραφίες για παράνομες οικοδομικές εργασίες και υποβάθμιση περιβάλλοντος, κατά περίπτωση. Ειδικότερα:

    Πρωινές ώρες, εντοπίσθηκε ημεδαπός να προβαίνει σε παράνομες οικοδομικές εργασίες επί νεοαναγειρόμενού κτίσματος.

    Μεσημβρινές ώρες διαπιστώθηκαν εκτεταμένες εργασίες απόκρυψης-επιχωμάτωσης παράνομων κατασκευών με αμμοληψία σε επιχείρηση που έχει σφραγιστεί για πολεοδομικές και άλλες παραβάσεις.

    Για τις διαπιστωθείσες παραβάσεις ενημερώθηκαν οι συναρμόδιες Υπηρεσίες.

    Διαβάστε επίσης

    ΜΥΚΟΝΟΣ: Ο χάρτης της παρανομίας των διάσημων μπιτς μπαρ – Όλα τα πρόστιμα

    Μύκονος: Η έφοδος των κομάντο της ΕΛ.ΑΣ. στο Nammos (video)

    Μύκονος: Ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου, η κατεδάφιση και οι απειλές



    ΣΧΟΛΙΑ