Business

ΜΥΚΟΝΟΣ: Ο χάρτης της παρανομίας των διάσημων μπιτς μπαρ – Όλα τα πρόστιμα


Το mononews φέρνει στο φως τις παράνομες κατασκευές που κατέγραψαν τα κλιμάκια του Σώματος Επιθεωρητών και Ελεγκτών του υπουργείου Περιβάλλοντος στα μπιτς μπαρ της Μυκόνου καθώς και τα πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης που επιβλήθηκαν στις εν λόγω επιχειρήσεις – κοπτήρια χρήματος.

Lohan beach House – Καλό Λιβάδι

Πρόστιμο ανέγερση: 1.326.499,50 ευρώ

Πρόστιμο διατήρησης: 658.749,75 ευρώ

Από την αυτοψία των κλιμακίων της Γενικής Διεύθυνσης Σώματος Επιθεωρητών του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο μπιτς μπαρ Lohan στην παραλία Καλό Λιβάδι διαπιστώθηκαν κατασκευές χωρίς οικοδομική άδεια, εκτός και εντός της ζώνης 100 μέτρων από την γραμμή αιγιαλού.

Επιπλέον εντοπίστηκαν παράνομες κατασκευές μπροστά από το μπιτς μπαρ και εκτός των ορίων του όπως και κατασκευές εντός της ζώνης αιγιαλού.

Συνολικά βρέθηκαν 15 αυθαίρετες κατασκευές, από κοντέινερ μέχρι μεταλλικές δεξαμενές και από πέργκολες μέχρι ξύλινους πασσάλους, ισόγεια κτίσματα κλπ.

Ο έλεγχος, σημειώνουν οι επιθεωρητές, έγινε με αυτοψία μεικτού κλιμακίου, όμως η επιχείρηση δεν ήταν σε λειτουργία.

Μάλιστα δεν εντοπίστηκε στο σημείο ο υπεύθυνος λειτουργίας του Lohan.

Επιπλέον, αναφέρουν, ότι στην περιοχή δεν έχει ολοκληρωθεί η Κτηματογράφηση και δεν υφίσταται ΚΑΕΚ για το ακίνητο.

SantAnna – Παράγκα

Πρόστιμο ανέγερσης: 11.944,48 ευρώ

Πρόστιμο διατήρησης: 5.972,24 ευρώ

Στο εμβληματικό  μπιτς μπαρ στην παραλία Παράγκα, με τη μεγαλύτερη πισίνα στην Ευρώπη, οι επιθεωρητές του υπουργείου Περιβάλλοντος εντόπισαν μικρότερης κλίμακας πολεοδομικές παραβάσεις, σύμφωνα με το περιεχόμενο του πορίσματος.

Συγκεκριμένα, οι παρανομίες εντοπίστηκαν σε αποθηκευτικό χώρο της κουζίνας όπου εντοπίστηκε πέτρινη κατασκευή χωρίς άδεια. Ακόμα, διαμόρφωση ξύλινου ντεκ χωρίς άδεια, όπως και κατασκευή επέκτασης ξύλινου ντεκ, εντός ζώνης παραλίας και ένας πρόχειρος χώρος με καλαμωτή.

“Jackie O” – Χώρα Μυκόνου

Πρόστιμο ανέγερσης:  6.106,73 ευρώ

Πρόστιμο διατήρησης: 2.453,36 ευρώ

Μικρής κλίμακας ήταν και οι αυθαιρεσίες που εντόπισε το κλιμάκιο του Σώματος Επιθεωρητών στο διάσημο Jackie O” στο λιμάνι του νησιού, ένα μπαρ για το οποίο έχουν γράψει από τους New York Times έως τη βρετανική Sunday Times καθώς στα χρόνια λειτουργίας του έχει καταφέρει να αποκτήσει πελατολόγιο που θα ζήλευε ακόμη και το Harrys Bar του Λονδίνου.

Στο Jackie O οι παρανομίες εντοπίστηκαν στην κατασκευή του στεγάστρου, στην τοποθέτηση κατακόρυφης διάφανης πλαστικής τέντας ανεμοπροστασίας με κινητό λυόμενο σκελετό αναδίπλωσης και σε εκτέλεση εργασιών διαμόρφωσης εδάφους.

Nammos – Ψαρού

Πρωτόκολλο κατεδάφισης

Εξόφθαλμες χαρακτήρισαν οι επιθεωρητές τις παράνομες κατασκευές που εντόπισαν στο διάσημο Nammos στην παραλία Ψαρρού, γι΄ αυτό και συνέταξαν Πρωτόκολλο Κατεδάφισης με ημερομηνία, 19 Απριλίου 2023.

Συγκεκριμένα, εντόπισαν: Διώροφο κτίριο χωρίς οικοδομική άδεια επιφάνειας 520, 01 τμ σε στάδιο εργασιών υλοποίησης υδραυλικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων. Ισόγειο κτίριο 39, 55 τμ χωρίς άδεια, ένα ακόμη ισόγειο κτίριο 32,7 τμ άνευ αδείας.

Δυο κοντέινερ και τέσσερις κυλινδρικές δεξαμενές, επίσης χωρίς άδεια. Σημειώνεται ότι πριν από μερικές μέρες επεβλήθη “λουκέτο” στο αυθαίρετο μέρος της επιχείρησης Nammos, δηλαδή στο εστιατόριο Concept.

Pasaji – Ορνός

Πρόστιμο ανέγερσης: 360.659 ευρώ

Πρόστιμο διατήρησης: 179.729, 50 ευρώ

Στο μπιτς μπαρ Pasaji στην παραλία του Ορνού, το μεικτό κλιμάκιο του Σώματος Επιθεωρητών εντόπισε κάποιες κατασκευές που είχαν γίνει χωρίς την έκδοση πολεοδομικής άδειας. Για παράδειγμα, κατασκευές εντός της ζώνης αιγιαλού- παραλίας (πέργκολα και ξύλινα προπετάσματα και μαντρότοιχοι).

Εκπρόσωπος της επιχείρησης πάντως που ήταν παρών κατά την επίσκεψη των επιθεωρητών, τους άφησε να κάνουν την δουλειά τους, σημειώνεται στο πόρισμα.

Principote – Πάνορμος

Πρόστιμο ανέγερσης: 22, 5 εκατ. ευρω

Πρόστιμο διατήρησης: 11 εκατ. ευρώ

Στα 33 εκατ. ευρώ ανέρχεται αθροιστικά το πρόστιμο που επεβλήθη στο beach bar στην περιοχή Πάνορμος της Μυκόνου, το γνωστό Principote. Τα 22,5 εκατ. ευρώ αφορούν το πρόστιμο για την ανέγερση των αυθαίρετων κατασκευών και επιπλέον 11 εκατ. ευρώ αφορούν σε πρόστιμο διατήρησης της αυθαίρετης κατασκευής.

Στην επιχείρηση έχει μπει λουκέτο εδώ και μερικές μέρες και η τελευταία εξέλιξη ήταν η απόρριψη από το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ) των ενστάσεων που υπέβαλαν οι εκπρόσωποι του “Πριγκιπάτου” καθώς το συμβούλιο περιμένει να οριστικοποιηθεί η έκθεση αυτοψίας για το μεγαλύτερο μέρος των παρανομιών και για εκείνες που φέρονται «τακτοποιημένες» θα ελεγχθούν ξανά.

Solymar – Καλό Λιβάδι

Πρόστιμο ανέγερσης: 166.734,63 ευρώ

Πρόστιμο διατήρησης: 81.267, 32 ευρώ

Και στο Solymar στην παραλία Καλό Λιβάδι, οι επιθεωρητές εντόπισαν αυθαίρετες κατασκευές, όπως επέκταση κύριων χώρων, συμβατικές κατασκευές με επικάλυψη τοίχων και οροφής με πέτρα, επέκταση ξύλινων ντεκ, επεκτάσεις δαπέδου του καταστήματος, πρόχειρους φράχτες, στέγαστρα εντός της παραλίας κλπ.

Alemagou – Φτελιά

Πρόστιμο ανέγερσης: 288.869,04 ευρώ

Πρόστιμο διατήρησης: 143.534,50 ευρώ

Στο φημισμένο Alemagou στην παραλία της Φτελιάς εντοπίστηκαν αρκετές κατασκευές χωρίς οικοδομικές άδειες και κατά τον έλεγχο ήταν μέσα στο χώρο της επιχείρησης συνεργείο που προετοίμαζε το κατάστημα ενόψει της θερινής σεζόν.

Οι υπεύθυνοι του Alemagou έδωσαν πρόσβαση στους επιθεωρητές σε όλη την επιφάνεια του οικοπέδου και εκείνοι συνέταξαν λίστα με τα αυθαίρετα που εντόπισαν που στην προκειμένη περίπτωση δεν ήταν και λίγα.

Δείτε τον χάρτη

Διαβάστε επίσης

Μύκονος: Ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου, η κατεδάφιση και οι απειλές

Σφραγίζεται το NAMMOS Concept στη Μύκονο – Η στιγμή της «εφόδου» των Αρχών (video)ΣΧΟΛΙΑ